Dodaj do ulubionych

guzek w piersi:(

06.09.09, 11:23
Witam!
Od 10 dni biore tabletki antykoncepcyjne Microgynon,niestety wczoraj
wyczułam w piersi guzeksadDo ginekologa idę we wtorek(mam nadzieję,że
mnie przyjmie.
Mam pytanie czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych też
miałyście jakieś niepokojące zmiany?
Obserwuj wątek
    • Gość: me:) Re: guzek w piersi:( IP: *.tktelekom.pl 06.09.09, 11:45
      wiem ze nie za fajnie jest wyczuc takie rzeczy ale nie panikuj,moze
      byc to zwykła torbiel.A to sie zdarza i przy anty tabletkach i jak
      sie nie bierze anty.
      • Gość: ??? Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 13:02
        przez 10 dni guzy sie nie tworzą - a kiedy ostatnio robiłaś USG?
        • iwa117 Re: guzek w piersi:( 06.09.09, 13:09
          Niestety wcale nie robiłam USG,bo nie miałam do tego wcześniej
          powodu.Nawet ginekolog na wizytach nie badał mi piersi.
          • Gość: me:) Re: guzek w piersi:( IP: *.tktelekom.pl 06.09.09, 13:15
            ile masz lat(to pytanie do iwa117).Jesli wyjdzie ze nie jestes
            bardzo młodziutka to pewnie niektórzy napiszą czemu nie chodziłas na
            usg itp.Ja sama w wieku 24 lat poszłam na pierwsze usg bo nie miałam
            potrzeby wczesniej,mało tego raz byłam na usg piersi w pazdzierniku
            i lekarz nie widział torbielek potem byłam za miesiac bo dalej
            spokoju mi niedawało to ze mam bolesne piersi i okazało sie ze mam
            torbielke.I faktycznie wyczuwalna.
          • Gość: ??? Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 14:16
            powód jest zawsze i nazywa się profilaktyka - to ile masz lat?
            • iwa117 Re: guzek w piersi:( 06.09.09, 15:04
              Mam 37 lat,wiem popełniłam błąd nie robiąc wcześniej USGsadParę lat
              temu miałam usuwany torbiel na jajniku,wszystko potem było OK,nawet
              robiłam markery nowotworowe w kierunku jajników-też w porządku.Teraz
              bardzo się martwięsad
              • Gość: ??? Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:35
                ręce opadają - bez komentarza
                niby jak się maja jajniki do piersi?
                • Gość: kasia Re: guzek w piersi:( IP: *.jjs-isp.pl 06.09.09, 16:05
                  Masz 37 lat i piersi nie badalas? Ja mam 24 i od 20 roku zycia co
                  rok mam robione USG,a i ginekolog na kazdej wizycie bada mi piersi.
                  Zazywanie estrogenow predysposnuje do powstawania torbieli czy raka
                  piersi.Nie badajac piersi przed zastosowaniem antykoncepcji
                  hormonalnej to duzy blad.
                  • bartek742 Re: guzek w piersi:( 07.09.09, 08:44
                    > Ja mam 24 i od 20 roku zycia co
                    > rok mam robione USG

Hipochondria kliniczna
                    • Gość: kasia Re: guzek w piersi:( IP: *.jjs-isp.pl 08.09.09, 20:25
                      Poinformuje lekarza,ze jest hipochondrykiem bo robi mi USG piersi
                      raz na rok.To samo pewnie dotyczy cytologii.Raz na rok ? Hipochondria
                      Cala profilaktyke zwalmy na hipochondrie.Tylko ciekawe kto na tym
                      lepiej wyjdzie.Ja czy autorka tego watku.
                      • Gość: obiektywna Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 15:31
                        usg co roku??? w tak młodym wieku???? przesada!!! pewnie ktoś cie
                        naciąga na kasę za badania
                        • Gość: kasia Re: guzek w piersi:( IP: *.jjs-isp.pl 09.09.09, 19:25
                          Badania mam robione w ramach NFZ.
                          • Gość: ;-) Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:10
                            oj, to my za nie płacimy wink
                            • aurinko5 Re: guzek w piersi:( 09.09.09, 21:01
                              Odkad skonczylam 21 lat mam USG piersi co pol roku.Tez w ramach NFZ.
                              Na ulotkach dot.Profilaktyki raka piersi wspomniano,ze po 20 roku
                              zycia kobieta powinna miec robione USG piersi raz na rok.Ja mam
                              robione co pol roku zwiazku z tym,ze biore tabletki anty.
                          • wrednisia Re: guzek w piersi:( 09.09.09, 22:47
                            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Badania mam robione w ramach NFZ.

Ciekawa jestem, gdzie mozna zrobic usg na NFZ i to co roku?!
                            • issia3107 Re: guzek w piersi:( 10.09.09, 17:14
                              To straszne zeby w tym wieku nie wiedziec ze trzaba badac piersi. Ja mialam
                              guzek, pobieglam do lekarza i sie okazalo ze to byla tylko cysta.
                              • Gość: kasia Re: guzek w piersi:( IP: *.jjs-isp.pl 10.09.09, 17:17
                                SZPZLO Warszawa Wawer.
                                Moja lekarka ma aparat w gabinecie,usg piersi i ginekologiczne robi
                                bez problemu.
                              • iwa117 Re: guzek w piersi:( 10.09.09, 19:05
                                Kto powiedział,że nie wiem,że trzeba badać piersi???Przecież to
                                właśnie zrobiłam!
                                • Gość: gosc Re: guzek w piersi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:09
                                  po raz pierwszy w wieku 37 lat? brawa! ale nie zachęcaj ogółu do pójścia w swoje
                                  ślady
                                  • iwa117 Re: guzek w piersi:( 11.09.09, 08:53
                                    Miło z Twojej strony,że tak dbasz o dobro ogółu,a swoją
                                    zgryzliwością zachęcasz do odwiedzania tego forum!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka