Dodaj do ulubionych

pomoc w jakaniu

IP: *.btinternet.com 24.02.01, 00:01
Nikt mi nie chce pomoc???
Obserwuj wątek
    • Gość: statman Re: pomoc w jakaniu IP: *.umcs.lublin.pl 02.03.01, 18:25
      ja jakam sie prawie od wtedy, odkad nauczylem sie mowic. przez lata byl to dla
      mnie wielki problem. balem sie wychodzic do sklepu i korzystac z telefonow.
      kazda sytuacja wymagajaca komunikacji ustnej byla dla mnie straszna. wiem tez
      ze nie jakam sie bardzo strasznie. widzialem ludzi, ktorzy jakaja sie totalnie
      i nie wiem za bardzo jak takim ludziom mozna pomoc. takim umiarkowanym jakaczom
      jednak radzilbym pogodzic sie z wada, badz tez leczyc sie u logopedow, jednak z
      mojego doswiadczenia wiem, ze leczenie u logopedy jest malo skuteczne. wiele
      osob postrzega jakanie sie jako cos naprawde sympatycznego (sic!). nie mozna
      dopuscic, by to nas przeroslo. sa chwile, kiedy trzeba sobie powiedziec: "i co
      z tego? taki wlasnie jestem. wczesniej czy pozniej zostane takim poznany" i po
      prostu mowic. zauwazylem tez, ze nie jakam sie jak spiewam. kocham wiec muzyke.
      ale co ja tu bede. oczywiscie jest tez IRC, ale nie mozna sprowadzac calego
      zycia do irca i spiewania. mam sie dobrze, mam przyjaciol, mam dziewczyne.
      jakam sie. no i co?
      • Gość: Marek Re: pomoc w jakaniu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.03.01, 16:22
        Moi Drodzy,

jąkanie jest ABSOLUTNIE wyleczalne, z tym, że niestety nasi logopedzi nie mają
        o tym pojęcia.
        I chociaż wiem, że setki osób szukających pomocy u logopedów nigdy jej tak
        naprawdę nie otrzymało, a efekt końcowy jest taki, że zniechęciły się do końca.
        Jest jednak jedna jedyna metoda - rosjanki prof. Arutunian, która daje pozytwne
        efekty w 100%.
        I chociaż brzmi to nieprawdopodobnie taka jest prawda.
        Sam w to nie wierzyłem!!
        Więcej o tej metodzie rozpisałem się w katalogu FORUM-ZDROWIE-JAKANIE (02-03-
        2001 r.-ktoś zadał hasło: jakanie, poszukajcie)
        W każdym razie w Polsce jest dwoje logopedów mających autoryzację Pani profesor.
        Osobiście polecam Panią Ewę Galewską.
        Znajdziecie ją na stronie: www.jakanie.uniserver.pl
        Po roku sami nie będziecie wierzyć, że kiedykolwiek mieliście jakikolwiek
        problem z jąkaniem.
        Jeżeli chcielibyście o tym porozmawiać to podajcie kontakt do siebie, na ile
        będę w stanie odpowiem na Wasze pytania.

Marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka