Dodaj do ulubionych

Chroby kobiece

IP: *.info.bielsko.pl 23.01.04, 07:42
czesc
mam problem z moja mama ma 73 lata i ostatnio pojawila sie jej starcza
dolegliwosc , obsuwaja si.e narzady rodne już nawet wypadaja czy ktos powie
jak mozna to wyleczyc , była u lekarza ale jak sobie poradziły z tym
problemem inne kobiety
Obserwuj wątek
    • Gość: balbi Re: Chroby kobiece IP: *.info.bielsko.pl 23.01.04, 14:02
      szkoda ze mi nikt nie chce odpisać
      • Gość: Paola Re: Chroby kobiece IP: 82.139.13.* 23.01.04, 15:58
        Ja nie wiem dokładnie ale chyba jest tki zabieg....usunięcie, czy podwiązanie
        macicy. Może Doki coś poradzi. najlepiej zaprowadzić mamę do ginekologa.
        • mary_ann Re: Chroby kobiece 23.01.04, 22:02
          Gość portalu: Paola napisał(a):

> Ja nie wiem dokładnie ale chyba jest tki zabieg....usunięcie, czy
          podwiązanie
          > macicy.

Łomatko, nie:-)) Jesli się nie mylę, to owszem, zabieg operacyjny, ale zadne
          tam usunięcie, tylko chyba "plastyką" się to zwie. Nie wiem tez, czy nie jest
          możliwe zastosowanie takiego pessarium (krążka dopochwowego), ale szczegółów -
          Bogu dziękowac - na razie z uwagi na dość młody wiek nie znam.
          • mary_ann PS. 23.01.04, 22:03
            > Zapytaj na forum Zdrowie Kobiety - odpowie Ci ginekolog.
            >
            >
            • felinecaline Re: PS. 23.01.04, 22:25
              W mniej zaawansowanych niz opisany stadiach i w mlodszym wieku (tak, tak, tez
              sie zdarza) mozna stosowac specjalne cwiczenia miesni dna miednicy, ewentualnie
              pessaria (moje zdanie na ich temat jest mocno negatywne). Robi sie i plastyke i
              to, co nazwalyscie "podwieszaniem narzadow", ale przypuszczam, ze w wieku
              opisanej pacjentki lekarz zasugerowal usuniecie macicy i przydatkow i
              odpowiednia "kosmetyke" reszty. Nie zamierzam szerzyc propagandy na sile, ale
              to dla mnie wersja optymalna, zapewniajaca swietny komfort na reszte zycia , bo
              przeciez - badzmy szczere - Mama jest juz sporo czasu po menopauzie i ani
              macica, ani jajniki przydatne jej nie sa. Kobiecosc jej nic na tym nie straci a
              zdrowie owszem, zyska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka