Gość: mtur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 23:43 Czy ktoś się orientuje, o czym moga swiadczyc bole glowy i oslabienie wzroku w jednym oku - wszsytko tylko po jednej stronie głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.net-serwis.pl 29.02.04, 00:23 po lewej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 29.02.04, 05:59 To nie ma znaczenia czy po lewej, czy po prawej. Bole moga powstawac raz z jednej, raz z drugiej strony, a nawet przeniesc sie w czasie jednego ataku. lekarzem nie jestem, ale sam cierpie na migrene i moim zdaniem masz migrene klasyczna. Inaczej zwana migrena z aura. Bol glowy umiejscowiony jest po jednej stronie, pulsujaco-tetniacy, powodujacy mdlosci i/lub wymioty (lub nie), powodujacy zaburzenia mowy, koncentracji, wzroku, wechu i sluchu. Moga wystepowac drewtienia w roznych czesciach cial, przewaznie reka, pol twarzy, ale moze nawet i noga. Przejsciowy zanik wzroku w jednym lub obu oczach, migoczace swiatelka, zyzgaki lub wrecz halucynacje wystepuja zwykle przed atakiem bolowym i nazywaja sie aura. Po ataku chory zwykle czuje sie albo wspaniale, euforycznie albo potwornie zmeczony. jest to trzecia, ostatnia faza migreny -postdromalna. Zapraszam na prywatne forum MIGRENA, tutaj w Gazecie.pl jest tam duzo uczestnikow i masa informacji. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.flatrate.dk 29.02.04, 08:29 Pomaszeruj do lekarza, a najlepiej do okulisty. Przyczyny moga byc rozne. Nalezaloby sprawdzic czy to nie jest zapalenie tetnicy skroniowej. Sprawdz OB - czy nie jest wysokie.W tym wypadku sprawa bylaby b. powazna, bo grozilaby utrata wzroku. Czy masz bole miesniowe - stawowe? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtur Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:21 Sęk w tym, ze czasem jest i bol glowy i oka jednoczesnie a czasem tylko jedno. Wczoraj od rana przez caly dzien bolalo tylko oko i mam wrazenie ze nasila sie kiedy siedze przy komputerze. U okulisty bylam i nic specjalnego nie stwierdzil. Nosze okulary bo jestem krotkowidzem i lewe oko jest slabsze, ale poza wzmacniajacymi lekami nic nie dotalam. Cisnienie ok i wszsytko inne w normie. Okuista jedynie zastanawia sie czy nie zmienic soczewki na mocniejsza dla tego oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha jaskra? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 17:48 Przyczyn może być 1001, ale... piszesz "ciśnienie OK" - które ciśnienie? Tętnicze krwi czy śródgałkowe? Jeśli nie miałeś pomiaru tego drugiego, to może warto. To robi okulista. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtur Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:22 acha, czasem tez mam uczucie zatkanego ucha. Tez z tej samej strony - lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia33 Re: bole glowy i oslabienie wzroku 29.02.04, 12:45 A moze zbadaj poziom prolaktyny? To moga byc objawy gruczolaka przysadki mozgowej. Myśle ze powinnas wybrac sie do neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.sasknet.sk.ca 01.03.04, 16:39 Odwieczne pytanie co jest pierwsze: kura czy jajo. Tzn czy bol oka jest spowodowany tym co sie dzieje w ukladzie nerwowym czy wada wzroku wywoluje bol glowy. W sumie to drugie byloby dla ciebie lepsze moim skromnym zdaniem. Najpierw wiec wyjasnij sprawe oka i korekcji okularowej. Jezeli trzeba popros tez o konsultacje innego optyka lub okuliste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtur Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:58 Piszac o cisnieniu, chodzilo o oko. Byłam u neurologa ale nie zaproponował mi badania poziomu prolaktyny. W ogóle wykluczył moje obawy odnośnie guza mózgu. A ja mysle zaraz o najgorszym. Przepisal leki, po ktorych czuje sie gorzej, bo pojawia sie uczucia przebiegania pradu przez glowe, wiec jej odstawilam. A bylam u podobno najlepszego neurologa w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 01.03.04, 23:17 troche za malo piszesz o swoich objawach. jakie to byly leki, jesli mozna wiedziec? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: bole glowy i oslabienie wzroku IP: *.net-serwis.pl 01.03.04, 23:21 czy masz jakies problemy z woreczkiem zolciowym? Odpowiedz Link Zgłoś