Dodaj do ulubionych

Kręgosłup a obniżone libido

06.03.04, 10:56
Jestem osobą ze zwyrodnieniowym skrzywieniem kręgosłupa. Mam znacznie
obniżoną reaktywność poniżej pasa lędźwiowego. Problem jest natury
neurogennej. Uczęszczam na masaże i fizykoterapię. Jak powinienem postepować,
by odzyskać pewną sprawność seksualną i zwiększyc swoją reaktywność na
bodźce. Dodam, że mam dopiero 25 lat. Dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy tutaj Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.clubnet.pl 06.03.04, 12:11
      odwiedz jakiegos kregarza, ale wybierz go starannie - ci "falszywi" moga Cie uszkodzic nieodwracalnie!
      • Gość: burned Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.Astral.Lodz.PL 06.03.04, 18:28
        Hmm, ale po czym poznac dobrego kręgarza ?
        • Gość: Nowy tutaj Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.clubnet.pl 06.03.04, 18:36
          po dobrej opinii pacjentow. ale trzeba sie dluuuuuuuuuugo dowiadywac
    • Gość: Artur Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.sasknet.sk.ca 06.03.04, 20:42
      Jezeli masz ucisk na rdzen lub na nerwy kregowe to masz wskazania do
      diagnostyki i byc moze do leczenia chirurgicznego przez odpowiednio
      wyszkolonego neurochiruga lub ortopede.
      • Gość: Nowy tutaj Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.clubnet.pl 06.03.04, 21:35
        a wlasnie, Artur, moge Cie prosic o "ekspertyze"?

mialem tzw. S , pokrzywiony kregoslup, bez bolow i o ile wiem, nie uciskal nerwow tak, zeby to powodowalo choroby. poszedlem do kregarza bez przeswietlen, on przesunal mi palcem po kregoslupie (szybko, z gory na dol, przes koszule i chyba w ogole mnie nie dotykajac) i od razu zabral sie do prostowania gwaltownymi ruchami (np. odcinek szyjny - mniej wiecej tak jak na filmach pokazuje sie skrecanie karku), co zajelo niecale 5 minut i wyszlo doskonale. ten kregarz jest bioenergoterapeuta.

co bys powiedzial o takim zabiegu? czy on mial szanse zbadac w taki szybki sposob moj kregoslup i czy w ogole kregarz potrzebuje badac kregoslup przed prostowaniem?

to nie jest zlosliwe pytanie, po prostu widze, ze posiadasz obszerna wiedze i jestem ciekaw, co powiesz. czy to byl jakis "cud", czy tez normalny, standardowy zabieg prostowania, jakich wiele?
        • Gość: Artur Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.sasknet.sk.ca 07.03.04, 02:30
          Prosic mozna. Zeby nauczyc sie "prostowac kregoslup" wystarczy jakies 2
          godziny bo to naprawde nic skomplikowanego.
          Ale zeby sie nauczyc robic to tak by delkwentowi nie zrobic krzywdy, tzn
          rozpoznac wszelkie sytuacje kiedy takich zabiegow robic nie wolno, albo gdy
          trzeba robic je w sposob zmodyfikowany zajmie cos kolo 6 lat - i tyle trwa
          edukacja wyksztalconego kregarza zwanego inaczej chiropraktorem.
          Mimo wszystko statystyka kregarstwa nawet na zachodzie jest brutalna: 1/3
          poprawa, 1/3 bez zmian, 1/3 pogorszenie. I dlatego pewnie kregarstwo pozostaje
          w kategoriach medycyny alternatywnej pomimo ogromnych wysilkow by te
          dzialalnosc znormalizowac i objac kryteriami jakosci.
          • Gość: Nowy tutaj dzieki IP: *.clubnet.pl 07.03.04, 08:37
          • Gość: kinez Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.retsat1.com.pl 07.03.04, 11:16
            Znalesc chiropraktyka w Polsce jest b.trudne. Kręgarza zdecydowanie odradzam -
            brak podstaw medycznych (anatomia, neurologia) powoduje , że mogą pomoc, ale
            mogą tez bardzo zaszkodzić. Osobiście spotkałem sę z przypadkami kiedy u
            pacjenta z bólami kręgosłupa po "zabiegu" u kręgarza nastąpil paraliż kończyn
            dolnych. Jeszcze raz polecam metode McKenziego - ta metoda także (o ile
            sytuacja tego wymaga) obejmuje manipulacje i mobilizacje kręgosłupa.
        • adamluk1 Re: Kręgosłup a obniżone libido 07.03.04, 11:30

> przesunal mi palcem po kregoslupie (szybko, z gory na dol, przes koszule i
          chyb
          > a w ogole mnie nie dotykajac) i od razu zabral sie do prostowania gwaltownymi
          r
          > uchami (np. odcinek szyjny - mniej wiecej tak jak na filmach pokazuje sie
          skrec
          > anie karku), co zajelo niecale 5 minut i wyszlo doskonale. ten kregarz jest
          bio
          > energoterapeuta.
          >
          > co bys powiedzial o takim zabiegu? czy on mial szanse zbadac w taki szybki
          spos
          > ob moj kregoslup i czy w ogole kregarz potrzebuje badac kregoslup przed
          prostow

- oczywiście że potrzebuje badać,podstawowy problem polega na tym że
          tacy "znachorzy" nie mają pojęcia o diagnostyce - najlepiej potwierdza to Twoj
          przykład - to co zrobił ten kręgarz normalnie traktowane by było jako błąd w
          sztuce. To że coś zadziała w 5 minut nie znaczy że to jest dobre - możesz o tym
          się przekonąć za jakiś czas kiedy problemy zaczną wracać (czego w żadnym razie
          Ci nie życzę)
          • Gość: Nowy tutaj Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.clubnet.pl 07.03.04, 11:33
            "jakis czas" juz minal, a ten kregarz jest w zasadzie lekarzem z dyplomem, ale "przerzucil" sie na bioenergoterapie. poza tym podowiadywalem sie przd zabiegiem i on podobno pracuje w Polsce od 10 lat i jeszcze nikogo nie uszkodzil.
            pozdrv
    • Gość: kinez Re: Kręgosłup a obniżone libido IP: *.retsat1.com.pl 06.03.04, 20:57
      nie idz do kręgarza, poszukaj fizjoterapeute, albo lekarza po kursach metodą
      McKenziego (ich liste z adresami znajdziesz na stronie www.mckenzie.bzi.pl) -
      jeśli chodzi o kręgosłup ta metoda jest rewelacyjna...
      • 602963unba Re: Kręgosłup a obniżone libido 08.03.04, 12:56
        Jasne, metoda McKenziego, mówicie... A czy drętwienie nóg może mieć związek z
        uciskiem na rdzeń kręgowy ?? Mój lekarz twierdzi, że to zwyczajny objaw. Ja
        gdyby nie to drętwienie właśnie, i gdyby nie obniżona potencja, pewnie w ogóle
        nie zauważyłbym zwyrodnienia kręgosłupa... teraz mam tylko tzw. prądy, ale
        czytałem, że ich skutecznośc jest niewielka. Dzieki za wszystkie posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka