Dodaj do ulubionych

Zakażenie dróg moczowych

26.08.10, 21:51
popieram przede wszystkim jeden punkt tego artykułu: trzeba sporo pić
napojów i soków z wit. C i żurawiną - sprawdziłam skutecznośc ich
działania na sobie - łykałam przez jakiś czas kapsułki z żurawiną i
wit.C prouro na dobrą pracę układu moczowego i przyznam, że podziałały,
bo jak ręką odjął moje problemy z pęcherzem i cewką moczową się
skończyły.
Obserwuj wątek
    • cyrkonia11 Re: Zakażenie dróg moczowych 11.11.10, 20:45
      witamina C i żurawina to od dawna wiadomo najskuteczniejsza mieszanka na problemu z pęcherzem. Potwierdzam to.. żurawina w każdej postaci naprawdę działa,
      • koralina5 Re: Zakażenie dróg moczowych 13.01.11, 09:12
        Najskuteczniejsze to jest szczepienie niestety, żadna żurawina nie wyleczy zapaleń i to powracających.
    • white_mouse Zakażenie dróg moczowych 11.12.10, 19:32
      Ja tez cenie żurawinę w takich chwilach:) Chociaż nie zawsze wystarcza
    • janu5 Uwaga na parazapalenie dróg moczowych. 11.12.10, 20:04
      " Stan zapalny pęcherza wyzwala impuls nerwowy, dlatego musimy koniecznie oddać mocz, nawet gdy pęcherz nie jest wypełniony. Biegamy często do toalety i oddajemy po kilka kropli. Często towarzyszy temu silny ból, pieczenie lub kłucie w cewce moczowej."
      Otóż impuls nerwowy wcale nie musi pochodzic od zakazonego pęcherza,a może zaczynać się w kręgosłupie na dole.Moja mama tak miała wiele razy. Wystarczy ,że ktos gwałtownie się schyli cos tam w kręgosłupie się niezauważalnie przestawi lub peknie jakieś naczynko spuchna tkanki i będa naciskac na nerw który biegnie do pęcherza i zaczynaja się falszywe sygnały rozchdzić w systemie nerwowym udające zapalenie pęcherza. Z mamą chdziłem do lekarza i badanie moczu nic nie wykazywało, a obiawy były. Za któryms razem dopiero kapnąłem sie o co chodzi. Teraz jak mama mówi ,że znowu ma zapalenie pęcherza, a jeszcze to zapalenie jest np wieczorem rano mija by znowu wieczorem powrócić to już wiem ,że najlepsza jest gimnastyka na kręgosłup i delikatny masaż dolnego odcinka kręgosłupa. Nie chodze do lekarza na badanie moczu bo szkoda czasu. Takie para zapalenie samo mija po 2 -3 dniach o ile mama nie schyla się. Jak ją boli to sie juz nie schyla. Po dwu 3 tygodniach znowu bez sensu schyli się gwałtownie najczęściej żeby podnieść jakiś drobiazg z podłogi i znowu mamy para zapalenie. Ostatnio był spokój przez pare miesięcy.
      • erivela Re: Uwaga na parazapalenie dróg moczowych. 12.02.11, 10:09
        A próbowała mama pobrać szczepionki, jest w formie tabelek i łatwo ja zastosować, a skutki mogą być rewelacyjne.
        • apra_live Re: Uwaga na parazapalenie dróg moczowych. 16.06.11, 08:59
          Mnie po uro-vaxomie przeszło całkowicie, a wcześniej też brałam różności, jednak nawroty się pojawiały i były dość ostre.
    • 001zakrecona Zakażenie dróg moczowych 14.02.11, 12:59
      Pomóżcie !
      jakiś czas temu z ok. 2miesiące? miałam ten problem, swędzenie, pieczenie, ból przy oddawaniu moczy. Siostra dała mi jakieś tabletki na zakażenie dróg moczowych i przeszło. Dziś się znowu to pojawiło. Ale również ból podbrzusza ;/. co mam robić polecicie jakieś dobre tabletki?
      • koralina5 Re: Zakażenie dróg moczowych 16.02.11, 12:03
        Ja polecam wizytę u lekarza, bo tabletki, które działy na siostrę mogą okazać się nieskuteczne dla ciebie i będą wówczas nawroty a żeby do tego nie dochodziło to może urolog ci szczepionkę wypisze.
        • czesiazklanu Re: Zakażenie dróg moczowych 22.06.11, 09:43
          tak , pierwsze co trzeba zrobić to udać się do lekarza, prawdopodobnie przepisze antybiotyk przydała by się jakas osłona. Ja zrobiłam ten błąd i pózniej miałam problemy w miejscach intymnych, nawet posmarować się jakims zelem aby złagodziło pieczenie ja np stosuje Provag Zel. Dodatkowa ochrona a i swędzenie momentalnie przechodzi. Antybiotyk sieje takie spustoszenie, jesli sie nie zadba o flore to pozniej posprzątane....
          • koralina5 Re: Zakażenie dróg moczowych 27.06.11, 09:24
            Antybiotyk trzeba brać jak lekarz zaleci, mimo wszystko, ale potem to koniecznie jakiś uro-vaxom wziąć bo i tak zakażenia będą nękać, a zaszczepienie się może od tego uchronić.
    • telimenaaaa Re: Zakażenie dróg moczowych 02.09.11, 08:46
      to ja wole chyba stosowac do pochwowo Lactovaginal, przy antybiotyku jak znalazl. Lekarz mi mowił ze trzeba stosowac cos aby odbudowac flore. A ten lek jest w miare tani i moge sobie na niego pozwolic
    • mbienius Re: Zakażenie dróg moczowych 02.09.11, 12:22
      Faktycznie picie sporej ilości płynów kwaśnych powoduje zakwaszenie moczu, co w efekcie wypłukuje bakterie. Dobry jest sok żurawinowy, albo po prostu tabletki z żurawiną.
      • mamapoli3 Re: Zakażenie dróg moczowych 08.09.11, 10:51
        przy rzadkich dolegliwościach z układem moczowym można się posiłkować zakwaszaniem organizmu, żurawiną itp ja też lubie wtedy wziąść sobie opakowanie provagu, ale gdyby nękało mnie to naprawdę często to napewno rozważałabym szczepionkę. To spora oszczędność dla organizmu...i dla kieszeni..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka