Dodaj do ulubionych

Nieświeży oddech-co robić???

IP: 80.51.132.* 26.03.04, 17:02
Mam juz od wielu lat problem z nieswiezym oddechem.Na sto procent przyczyna
tego nie jest brak higieny jamy ustnej.Mialam robione badania zoladka z
ktorym mam problemy ze wzgledu na alergie pokarmowa,ale lekarze
stwierdzili,ze wszystko jest wporzadku.Ten problem doprowadza mnie do
szalu.Najgorzej jest z samego rana.Zadne odswiezacze do ust nie pomagaja.Czy
ktos wie co moze przyczyna tego odoru?Jak sie tego pozbyc?POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Nieświeży oddech-co robić??? 26.03.04, 17:19
      Iść do chińskiego lekarza. Serio mówię. A najpierw tu

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15954
      • Gość: Artur Chinczykow nikt nie weryfikuje IP: *.sasknet.sk.ca 26.03.04, 17:41
        Twoja wiara w chinskich lekarzy jest wielka. A ja robie teraz projekt z
        prawdziwym Chinczykiem, ktory oprocz tego, ze jest lekarzem to jeszcze uczyl
        sie przez 10 lat akupunktury. I ten Chinczyk twierdzi, ze kiedy kilka lat temu
        przebywal w USA to poznal kilku innych Chinczykow, ktorzy mieli wlasne kliniki
        w amerykanskich miastach a cala ich edukacja to byl tydzien treningu w ziolach
        lub iglach :) Widac nie trzeba duzo.
        Nie chce nikogo rozczarowywac bo wiadomo, ze zdolny czlowiek przez tydzien sie
        wiele nauczy LOL
        • martini_very_bianco Co do weryfikacji lekarzy, to czasem mam ... 26.03.04, 17:49
          ... wątpliwości, czy weryfikujący mieli słuszność... Niestety. Artur, są
          lekarze i lekarze, wielu Twoich kolegów po fachu to też niedouczone patałachy,
          niestety niestety, sam przyznasz (jak nazwiesz kogoś, kto leczy wirusy
          antybiotykiem? i jest całkiem świeżo po studiach?), a dobrego lekarza -
          Chińczyka-nie-oszusta-i-oszołoma na pewno można znaleźć.

Ściskam,tym bardziej że, niestety, od wczoraj jeszcze nie udało mi się znaleźć
          prostytutka, który by spełniał moje wymagania:)
          • Gość: Artur Re: Co do weryfikacji lekarzy, to czasem mam ... IP: *.sdh.sk.ca 26.03.04, 19:37
            Zaloze sie, ze jest zdrastycznie wiekszy procent niedouczonych Chinczykow niz
            niedouczonych lekarzy.
            • martini_very_bianco Re: Co do weryfikacji lekarzy, to czasem mam ... 26.03.04, 21:13
              :*
    • Gość: nowy Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.acn.pl 26.03.04, 18:21
      Nie wiem co jest powodem Twoich problemow. Ja tez "to" mam-dodatkowo jescze
      bialy lub zoltawy nalot na jezyku (to on tak nieprzyjemnie pachnie).mnie pomaga
      szczotkowanie jezyka-nie jest zbyt przyjemne (odruch wymiotny),ale pomaga.
      wiem,ze to tylko usuwanie skutkow,ale na troche pomaga. pozdrawiam
      • Gość: are Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.clubnet.pl 26.03.04, 18:34
        "Chiński lekarz rozpoczyna oględziny pacjenta od chwili, kiedy się z nim zetknie. Zwraca on uwagę na postawę i chód, na wyraz twarzy, stan odżywienia oraz wygląd skóry. Ze szczególną wnikliwością bada on tak zwane okna ciała, to znaczy nos, wargi i jamę ustną, uszy oraz oczy. Twierdzi on, że przez te ?okna" można zajrzeć do wnętrza organizmu i że odzwierciedlają one stan poszczególnych narządów. Badając nos ocenia on stan czynności narządu oddychania. Wargi i język stanowią w pierwszym rzędzie zwierciadło śledziony, która wg TChM odpowiada przede wszystkim przewodowi pokarmowemu. Uszy odzwierciedlają przede wszystkim stan nerek a oczy stan wątroby. Wpatrując się uważnie w te okna można wiele zobaczyć, pod warunkiem, że badanie przeprowadza się pedantycznie. Tradycyjny lekarz chiński najwięcej uwagi poświęca oglądaniu języka."
        oprocz tego powinien potrafic badac ze sluchu i wechu, wypytywac i badac
        dotykiem.

Na tym forum naturalnym, do ktorego jest podany link wyzej, jest no1Teresa,
        ktora jest dobrym lekarzem-chinczykiem. proponuje zrobic tam nowy watek i
        popytac.

Martini, w liku ktory Ci wyslalem na mail jest m.in. ksiazka o akupunkturze,
        gdzie podany jest sposob diagnozowania z jezyka itp.
    • jadwiga_r Re: Nieświeży oddech-co robić??? 26.03.04, 18:45
      Podobno można stosować cynk organiczny do ssania /cena około 20 zł/,który
      niweluje ten zapach.
      A może masz przepuklinę rozworu przełykowego i stąd ten niemiły zapach z
      ust.Do stwierdzenia tego schorzenia winno być wykonane badanie rtg.żołądka w
      różnych pozycjach ciała:na stojąco,leżąco,na boku lewym i prawym .Chyba z pięć
      zdjęć należy wykonać,aby to schorzenie stwierdzić.
      Zastosuj do spania dość wysoko podniesioną poduszkę i ostatni posiłek jedz na
      3 godziny przed pójściem spać.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 26.03.04, 21:08
        Dziekuje bardzo za wszelkie rady oraz sugestie. Mam nadzieje,ze w koncu jakis
        lekarz odkryje przyczyne tej mojej dolegliwosci,bo jak do tej pory udawalam sie
        chyba do nie za bardzo kompetentnych w tych sprawach lekarzy. Czekam na Wasze
        dalsze sugestie. Ja mieszkam w wojewodztwie pomorskim - moze znacie jakis
        specjalistow w tym rejonie,ktorzy mogliby mi pomoc.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 26.03.04, 21:28
        Mysle,ze przepukline rozworu przelykowego moge u siebie wykluczyc poniewaz nie
        mam zadnych z objawow tej choroby, a sa nimi: bóle zamostkowe i zgaga,
        zaburzenia połykania, zarzucanie wsteczne pokarmu, duszność,wymioty krwawe,
        zapalenie przełyku, uwięźnięcie żołądka - źrodlo
        www.netklinika.pl/przewod_pokarmowy/przepuklina_rozworu.htm
        Chociaz objawem zapalenia przelyku jest m.in. nieswiezy oddech. Myslisz,ze
        mimo,ze nie mam innych objawow to moge miec ta przepukline.

• Gość: Asik Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 21:04
      czy oglądałaś swoje migdałki. U mnie powodem nieświeżego odechu są migdałki a w
      zasadzie białe twory które sie za nimi gromadzą. Podobno są to nabłonki i
      resztki jedzenia które gromadzą sie w zagłębieniach za migdałkami a później
      zaczynają rozkładać. w celu sprawdzenia naduś migdałki i sprawdź czy nic za
      nimi nie siedzi albo po prostu wsadź palca za migdałka (nieprzyjemne) i sprawdź
      czy nie ma nieprzyjemnego zapachu. jeśli cierpisz na to samo to niestety
      dbałośc o zęby i szorowanie języka nic nie pomogą. Troszke pomaga systematyczne
      oczyszczanie tych kieszonek i płukanie jamy ustnej czymś antybakteryjnym.
      niestety ja z tym walczę już 3 lata i widzę że jedynym ratunkiem u mnie jest
      chyba tylko usunięcie migdałków.
      • Gość: ania do Asik IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.04, 18:21
        a mozesz poweidziec dokladnie jak to robisz i gdzie sa te kieszonki?
    • Gość: pati Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 21:29
      Ja przeczytałam gdzieś kiedyś, że na nieświeży oddech pomaga - natka pietruszki.
      Podobno wystarczy wziąć kawałek i przerzuć, pogryźć.Nie wiem na jak długo
      starcza, bo próbowałam dawno temu raz ( nie mam raczej takich problemów )! Może
      spróbujesz i pomoże!A przy okazji natka jest też zdrowa. Pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 26.03.04, 21:43
        Masz racje natka pietruszki pomaga,ale niestety tylko na chwile. W sumie to
        zawsze po kazdym jedzeniu ten nieswiezy oddech znika na kilka minut,ale potem
        znowu sie pojawia.
        • Gość: pati Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 21:48
          Tylko tyle ci mogę powiedzieć, niestety!Wiem, że to co teraz napiszę to nie
          jest rozwiązanie problemu, ale może jakieś tik-taki, najlepiej owocowe.Lepiej
          to i natka niż nic.Oczywiście dopóki nie znajdziesz jakiegoś rozwiązania tego
          problemu.
          • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 26.03.04, 21:55
            Ja oczywiscie stosuje takie chwilowo pomagajace metody o ktorych piszesz z guma
            do zucia na czele.
    • jadwiga_r Re: Nieświeży oddech-co robić??? 27.03.04, 09:00
      W początkach przepukliny rozworu przełykopwego nie muszą wystąpić tak radykalne
      objawy.
      Mnie w tej chorobie pomógł lek GASEC 20 mg.Biorę go pół godziny przed
      posiłkiem, a wszystkie inne leki,które muszę przyjmować biorę zawsze po
      jedzeniu. Jedz mniejsze ilości pokarmu.Zamiast 3 posiłków dziennie zjedz 5 razy
      w małych porcjach.Ogranicz tłuszcze i potrawy wysokobiałkowe.A może masz chore
      zatoki- ropę.Wtedy będzie tez bardzo przykry zapach z ust.
      Jest specjalna pasta do zębów Signal Plus Fresh Action,dla ludzi z problemem
      nieświeżego oddechu.Ale ona nie rozwiąze przyczyny.
      Jeżeli Twoje problemy faktycznie wynikają ze złej funkcji żołądka, to odradzam
      preparaty z miętą,wszelkie tik-taki miętowe.
      U mnie dolegliwości z powodu przepukliny rozworu przełykowego dały wyraźnie
      znać po dwóch operacjach na tarczycę.W ciągu 3 miesięcy byłam 2 razy operowana
      na tarczycę. Po tych operacjach czułam ciągłe łaskotanie w gardle.Ale symptomy
      choroby miałam dużo wcześniej i nie tak typowe jak opisują w tym artykule co
      podałas link. Ja predyspozycję do tej choroby mam po swojej mamie i już
      zauważyłam symptomy u mojej dorosłej córki. Jak była noworodkiem,to bardzo
      ulewało jej się z buzi,pomimo,że długo po jedzeniu trzymałam ją w pozycji
      pionowej,aby jej się odbiło powietrze,ktore dostało się do przewodu pokarmowego
      w czase ssania piersi czy butli.
      Z wiekiem symptomy choroby są takie jak opisują w artykule,bo u mnie napięcie
      mięśni jest coraz słabsze, ze względu na złe przyswajanie wapnia.
      Rtg.żołądka miałam wykonany w WAM w Łodzi.Robił mi osobiście docent, a nie
      technik jak w miejscowym szpitalu,ktory stwierdził,że zoładek jest
      zdrowy.Zdjęcie było wykonane w krotkim odstępie czasu i jaka różnica w
      diagnozie.Ale w WAM-ie miałam zdjecie wykonane chyba w 5 pozycjach, a w
      miejscowym szpitalu w dwóch.
      Proponuję poproś lekarza o lek GASEC,jeżeli Ci nie pomoże,to przyczyna leży
      poza żołądkiem. Lek ten jest również dobry na zgagę,podrażnienie błony
      śluzowej i owrzodzenie żołądka.
      Mam prośbę,jak znjadziesz przyczynę i właściwe leki,to napisz wiadomość, może
      przyda się innym,co borykają się z tym problemem.Pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 27.03.04, 10:58
        Dziekuje bardzo Jadwiga_r za rady.Sprobuje przekonac lekarza zeby mnie
        skierowal na jakies bardziej szczegolowe badania,ale nie bedzie to latwe
        poniewaz przez ograniczenia finansowe kas chorych lekarze totalnie ignoruja
        wiele powaznych dolegliwosi pacjentow - tak bynajmniej robi moj lekarz. Jezeli
        znajde przyczyne mojej dolegliwosci oraz lekarstwo to na pewno napisze to na
        forum.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 27.03.04, 11:07
        Jeszcze jedno.Napisalas Jadwigo_r , ze odradzasz przy problemach z zoladkiem
        miete? Ja pije dosyc czesto miete oraz żuje wlasciwie codziennie gume mietowa -
        czy to moze mi szkodzic? Zawsze myslalam, ze mieta pomaga przy problemach z
        zoladkiem chociaz kiedys gdzies slyszalam ze to szkodzi,ale nie bylam pewna czy
        to jest prawda. Gume mietowa zuje oczywiscie zeby zniwelowac nieswiezy oddech -
        czy powinnam przestac?
        • Gość: dziewczyna Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 11:29
          co prawda nie jestem jadwigą:)) ale Ci chętnie odpowiem sama mam to samo co TY
          nalot na języku bialy albo żółty odór zwlaszcza nad ranem ( plukanie plyanmi
          antybakteryjnymi nawilżanie) mogę Ci powiedzieć że z pewnoscia masz problemy
          gastyczne albo zoladek albo przelyk. Ja sama mam przepukline masywny refluks i
          nawet ostatnio bylam u lekarza bo juz nie moglam wytrzymam z tym nalotem myslam
          ze grzybica ale nie to od przełyku) ale niestety to jest taka choroba.Co do
          mięty owszem mieta lagodzi bóle zołądkowe podbno i wzmaga wytwarzanie śliny(
          ktora ma dzialanie antybakteryjne) ale z 2 strony pobudza kwasy w zołądku i w
          rezultacie możesz mieć to samo. Wiec mięty się nie zaleca gdy masz takie
          problemy. Jadwiga ma racje wcale nie muszisz mieć takich objawów ja sama raz
          mam takie jak ty raz jeszcze gorsze lacne ze wszystkim(chcesz to przeczytaj
          napisalm tu na forum) a nalot w tej chorobie jest obecny niestety . Pozdrawiam
          ciepło.
    • Gość: ann Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 10:24
      co robić na uczucie duszenia w refluksie pomocy mam 22 lata i nie moge sobiez
      nim poradzić
    • jadwiga_r Re: Nieświeży oddech-co robić??? 27.03.04, 15:27
      Ja po tych dwóch operacjach w krótkich odstępach czasu na tarczycę,myślałam,że
      dokucza min choroba wieńcowa.Kardiolog mnie uspokoił,stwierdził,że serce mam
      zdrowe.Bólw klatce piersiowej był taki jak u sercowców,a nawet ten ból
      przenosił się na plecy,czułam jakbym naczynia krwionośne w płucach miała
      zatkane.Brałam wtedy wit.B complex i trochę przechodziło.
      W czsie snu mam podłożony wałek z ręcznika podkręgi szyjne i wtedy nie mam tego
      zarzucania soków z żołądka.
      Ewo poproś lekarza o receptę na GASEC i może problem Ci się rozwiąże .
      Odnośnie mięty, moja poprzedniczka udzieliła Ci odpowiedzi.Przez nią to sobie
      więcej choroby sprowadziłam na mój żołądek,bo piłam w jakieś mieszance.
      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 06.06.04, 22:11
        Witam ponownie,
        Obiecalam, ze odezwe sie jak znajde lekarstwo na moja dolegliwosc, ale niestety
        jeszcze nie znalazlam. Pisze aby znowu poprosic Was o jakies rady. A wiec bylam
        u lekarza z moimi dolegliwosciami - nieswiezy oddech, straszny niesmak w ustach
        i mdlosci. Lekarz dal mi skierowanie na badanie krwi na obecnosc HELICOBACTERA
        PYLORI i wynik wyszedl ujemny. Nastepnie mialam robiona gastroskopie. OPIS
        BADANIA(gastroskopii): Przelyk, wpust bez zmian. Zoladek spastyczny, blona
        sluzowa przekrwiona w zakresie trzonu i antrum. Oddźwiernik drozny. Dwunastnica
        bez zmian. ROZPOZNANIE: Gastritis chronica. Lekarz (chirurg), ktory robil mi
        gastroskopie powiedzial, ze moj zoladek jest bardzo skurczony, reagujacy bardzo
        nerwowo, ogolnie jest to zoladek osoby bardzo znerwicowanej. Powiedzial, ze on
        nie chce mnie truc zadnymi lekarstwami, bo on nie jest zwolennikiem stosowania
        lekow jezeli nie ma takiej koniecznosci; ze moj zoladek jest bardzo
        podrazniony, wspomnial cos,ze mam niezyt zoladka. No i powiedzial, ze tylko ja
        sama moge sobie pomoc - tzn. musze przestac podchodzic do wszystkiego z nerwami
        i ze mam duzo pic i jesc duzo ryb. Musze zwrocic uwage po jakim jedzeniu czuje
        sie gorzej i poprostu unikac tych pokarmow.
        Teraz to juz nie mam pojecia co mam robic. Nie wiem co mi najbardziej szkodzi,
        bo ja wiecznie mam mdlosci i ten straszny NIESWIEZY ODDECH i NIESMAK W USTACH,
        co doprowadza mnie do nerwicy, bo nie moge z tym normalnie funkcjonowac miedzy
        ludzmi.

Prosze o rady.Moze ktos z was mial podobne problemy i jednak znalazl jakies
        lekarstwo na to. Moze ten lekarz, ktory mi nie zapisal zadnych lekow jednak
        powinien to zrobic. On powiedzial, ze nic mi nie pomoze, ale mi sie nie chce w
        to do konca wierzyc. Czy naprawde nie ma na to lekarstwa?

Pozdrawiam
        EWA
        • Gość: Halina Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.ip-pluggen.com 07.06.04, 00:38
          Ewa, mimo dobrej higieny ustnej zbiera sie na zebach kamien, najwiecej pod
          dziaslami. Te zaczynaja byc czerwone, tworza sie w nich kieszonki, a w nich
          powstaje siedlisko bakterii. Jak czesto chodzisz na oczyszczanie zebow z
          kamienia? Ile takie oczyszczanie trwa?, przez kogo jest przeprowadzane,
          jakimi narzedziami?
          • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 07.06.04, 09:22
            Jak juz napisalam wczesniej - moj problem zdecydowanie nie ma zwiazku z brakiem
            higieny ustnej. Usuwam kamien raz w roku. Nie mam zadnych problemow z dziaslami
            ani z uzebieniem, a przyczyna nieswiezego oddechu tkwi z cala pewnoscia gdzies
            w srodku w przewodzie pokarmowym, bo czuje (szczegolnie rano i w ogole jak
            przez dluzszy czas jestem w pozycji lezacej) jak jakas paskudna ciecz wydziela
            mi sie ze srodka.
            • Gość: Teresa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.net-serwis.pl 07.06.04, 09:37
              oczyszczanie, ziola, chlorofil
              • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 07.06.04, 10:04
                Czy mozesz podac wiecej szczegolow, tzn. jakie oczyszczanie, ziola i dlaczego
                chlorofil?
                • Gość: Halina Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.ip-pluggen.com 07.06.04, 10:32
                  Rozumiem to z higiena ustna. Kazdy ma inne potrzeby.
                  Moj syn ktory ma zeby w idealnym porzadku, nie ma w nich zadnej plomby, a
                  musi chodzic na oczyszczanie zebow trwajace pol godziny, co cztery miesiace,
                  bo inaczej zaczyna mu czuc z ust...

Pytalas sie kiedys, jak usuwac to co sie zbiera za migdalkami i gnije.
                  Laryngolog powiedzial, ze trzeba wlozyc patyczek z wacikiem i wyluskac
                  to z kieszonki.
                  Mnie ten sposob nie odpowiada, wiec wkladam najmniejszy palec (ten cienki)
                  gleboko do bocznej czesci gardla, naciskam i kaszle.
                  Nawet jesli nic nie wyjdzie, to mozesz powachac palec i stwierdzic czy cos
                  sie tam zbiera czy nie.
                  Potem paluszkiem drugiej reki naciskasz druga boczna strone gardla itd.

Wazne jest aby po szczotkowaniu zebow kilka minut plukac gardlo resztkami pasty
                  do zebow. Jest nowa teoria, ze zebow nie trzeba dokladnie wyplukac, tylko
                  zostawic troche pasty do zebow w ustach, bo ta zawiera fluori ten musi zostac
                  na zebach.

EWA, to ze ci cos cieknie z gardla, to moze byc stan zapalny zatok nosowych
                  (nie pamietam czy je kontrolowalas).
                  Zawartosc nosa scieka wlasnie do gardla.
                  • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 07.06.04, 19:24
                    Jakie sa objawy zapalenia zatok nosowych. Wydaje mi sie, ze jest z nimi
                    wszystko w porzadku, poniewaz ja moge na palcach policzyc ile razy w zyciu
                    mialam chociazby katar - srednio raz na 5 lat. Jak bylam mlodsza to bardzo
                    czesto mialam problemy z krtania i gardlem. Obecnie czasami rowniez mam, ale
                    nie juz tak czesto.
                    Nie mam rowniez zadnego problemu z migdalkami - tzn. nic mi sie za nimi nie
                    zbiera.
                • Gość: Teresa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.net-serwis.pl 07.06.04, 20:27
                  przyczyna moga byc bakterie beztlenowe lub rozrost Candidy

w takiej sytuacji pomocne bylyby wszelkie naturalne srodki bakterio i
                  grzybobojcze, takie jak czosnek, nagietek lekarski, pokrzywa, tymianek,
                  propolis...
                  chlorofil jest efektywnym srodkiem antyseptycznym, wzmacnia scianki przewodow
                  trawiennych oraz poprawia absorpcje pozywienia w jelitach, ma zdolnosc
                  dotleniania krwi, neutralizuje odory powodowane przez pewne rodzaje bakterii
                  beztlenowych oraz usuwa "nieswiezy oddech" - najlatwiej i najlepiej zuzytkowany
                  przez organizm jest chlorofil w swojej naturalnej postaci- rozpuszczalnej w
                  oleju
                  • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 07.06.04, 22:00
                    Gość portalu: Teresa napisał(a):
                    "przyczyna moga byc bakterie beztlenowe lub rozrost Candidy"

Podczas poszukiwania informacji na temat CANDIDY (nie wiedzialam wczesniej nic
                    na ten temat) znalazlam ta strone www.reiki.org.pl/PowrotDoZdrowia/_Toc531880849
                    Nie przeczytalam jeszcze wszystkiego do konca,ale jak zobaczylam objawy to
                    zszokowalo mnie to, poniewaz ja mam wiekszosc wymienionych tam objawow. Nie
                    wiem co mam teraz robic, bo lekarze, do ktorych do tej pory chodzilam zbywali
                    mnie tylko mowiac poprostu,ze musze zmienic nastawinie do zycia, ale ja nie mam
                    juz sily, nie wiem jak to zrobic.

Oto moje objawy z listy objawow z podanej przeze mnie wyzej strony:

 alergie pokarmowe
                     krotka pamięć
                     stronienie od towarzystwa
                     krytykanctwo
                     sucha cera
                     swędzenie skory
                     ataki paniki i płaczu
                     trądzik młodzieńczy (acne)
                     biały język

 mroczki przed oczami
                     ucisk w klatce piersiowej
                     bóle brzucha
                     niedowaga
                     bóle głowy
                     nadmierna pobudliwość
                     wrażliwość na perfumy
                     brak koncentracji
                     wrażliwość na mleko
                     brak równowagi
                     niepewność, zagrożenie
                     wrzody (mialam w dziecinstwie)
                     nerwowość, wybuchowość
                     wykwity skórne
                     ciagle zmeczenie
                     niecierpliwość
                     wyczerpanie po przebudzeniu
                     ciezkie miesiaczki
                     niestrawność
                     zaburzenia wzrokowe
                     zaburzenia hormonalne
                     zaburzenia cyklu miesaczki
                     depresja
                     zapalenia drog moczowych
                     zapalenia drog rodnych (cysty)
                     ospalosc, leniwość
                     pesymizm, gderliwość
                     pieczenie przy oddawaniu moczu (mialam w przeszlosci)
                    przeziebienia
                     klopoty w nauce - nie mialam, ale zawsze musialam poswiecac na nauke o wiele
                    wiecej czasu niz inni, ktorzy osiagali te same wyniki w nauce
                     zimne dlonie i stopy
                     klopty decyzyjne
                     przedwczesne starzenie się (mam 24 lata i zmarszczki na twarzy)
                     zly zapach ciala i z ust
                     kopanie podczas snu
                     zle mniemanie o sobie
                    • Gość: Teresa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.net-serwis.pl 07.06.04, 22:15
                      podana przez Ciebie strona sie nie otwiera, dlatego nie wiem, co zawiera
                      tutaj naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm
                      znajdziesz szczegolowe informacje, co z tym fantem począć
                      musisz wziac swoje zdrowie w swoje rece, co nie znaczy, ze masz zrezygnowac z
                      lekarzy, ale teraz bedziesz bardziej swiadoma, czego sie domagac, a co zalezy
                      wylacznie od Ciebie
                    • Gość: Halina Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.ip-pluggen.com 08.06.04, 00:25
                      Ewa, masz WSZYSTKIE te objawy??? To chyba ´nie pracujesz?
                      • Gość: Ewa Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: 80.51.132.* 08.06.04, 16:33
                        Tak, mam te wszystkie objawy. Obecnie nie pracuje, bo nie moge znalezc pracy.

Bylam dzisiaj u lekarza zeby sie spytac co on mysli na temat PRZYROSTU CANDIDA
                        i nie mam pojecia czy on wiedzial o co mi chodzi. Zapisal mi KETOKONAZOL - lek
                        przeciwgrzybiczny i powiedzial, ze jezeli to jest to to powinno pomoc. Wyslal
                        mnie rowniez do psychiatry. Nie wiem co mam robic. kazdy lekarz uznaje mnie za
                        hipohondryczke i traktuja mnie jak krolika doswiadczalnego - zapisuja wiecznie
                        jakies leki, ktore mi w ogole nie pomagaja. Czy wiesz moze czy ten KETOKONAZOL
                        moze rzeczywiscie mi pomoc jezeli mam faktycznie "przyrost candida"?
        • Gość: MAM TEZ TO SAMO>:( Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:43
          Witam was!!!

mam ten sam problem co wy- lecz ja prawdopodobnie mam Zespol wrazliwego
          jelita!!!

Kiedys barlem lek Metronidazol chyba sie nazywal w tabletkach- lekarz
          gastrolog mi go zalecil- pomagal!!!!

Napiszcie co wam KONKRETNIE pomaga dzieki pozdrawiam!!!
    • Gość: Artur Re: Nieświeży oddech-co robić??? IP: *.communitynet.ca 08.06.04, 00:38
      Moze to byc skomplikony problem diagnostyczny.
      Tu masz artykulik na ten temat.
      Sciagnij sobie jako PDF
      www.thejcdp.com/issue008/sanz/01sanz.htm
    • Gość: Jasio Ponoc oczyszczenie watroby pomaga IP: *.ipt.aol.com 08.06.04, 08:07
      • Gość: zw Re: Ponoc oczyszczenie watroby pomaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 19:21
        zwłaszcza na mózg
        • Gość: Jasio Re: Ponoc oczyszczenie watroby pomaga IP: *.ipt.aol.com 08.06.04, 19:47
          > Nareszcie masz szanse rekonwalescencji!
      • Gość: are Re: Ponoc oczyszczenie watroby pomaga IP: *.clubnet.pl 08.06.04, 20:36
        a konkretniue: z blota zolciowego. dr Gornicka tez tak pisze.
        • Gość: Jasio Re: Ponoc oczyszczenie watroby pomaga IP: *.ipt.aol.com 09.06.04, 02:59
          > Juz na tym moim poscie podalem Tobie to:

>Bowel cleanse & Liver/gallbladder cleanse (together with parasites cleanse) is
          really the most simple way to start curing acne, high cholesterol, eczema,
          psoriasis, asthma, allergies, gallstones, food intolerance, shoulder pain,
          abdominal pain, upper back pain, arm pain, gallstones attack, liver pain,
          gallbladder pain, hypertension, cardiovascular diseases, heartburn, bloating,
          inflammatory bowel disease IBD, IBS, colitis, constipation, cancer, AIDS, MS,
          FMS, MSC, CFIDS/CFS, Parkinson's, Alzheimer's disease, epilepsy, seizures,
          osteoporosis, angina pectoris...
          Read and learn how to help yourself !

> I nikt na tym nawet grosza nie zarabia, co musi byc bardzo podejrzane...

> Ci, ktorzy to czytaja maja oczywiste zastrzenia, a z kolei ci, ktorzy to
          stosuja - wierza.

> Cos mi sie wydaje ze to czyszczenie watroby rowniez jest skuteczne w
          wypadkach idiotyzmu, z jakim mozna sie tez spotkac ze strony tych pierwszych....
    • Gość: Teresa Ewo IP: *.net-serwis.pl 09.06.04, 01:06
      zbliza sie sezon jagodowy - wykorzystaj go dobrze, powinno sie spozyc
      przynajmniej 2 szklanki dziennie!
      czarne jagody usprawniaja przemiane materii, reguluja system trawienia,
      reguluja zoladek, odtruwaja i czyszcza krew, usuwaja z jelit wszelkie gnilne
      zlogi, USUWAJA NIEPRZYJEMNY ZAPACH SKORY I JAMY USTNEJ
      • Gość: Mam tez to samo :( PODAJCIE DOBRY SPOSOB NA NIESW>ODDECH IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:46
        Napiszcie co wam pomaga???

I jakie badania trzeba zrobic zeby ustalic przyczyne Takiego brzydkiego
        oddechu.

odp dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka