Dodaj do ulubionych

Jak odchudzić twarz?

01.10.10, 11:58
Zdrowo się odżywiam, regularnie ćwiczę, ale mam jakąś taką urodę, że obojętnie czego bym nie zrobiła, to mam podwójny podbródek… ;( Po prostu mam taka urodę. Byłam ostatnio na wyjeździe i kolega się zdziwił, ze mam „takie ciało”, bo po twarzy to nie widać. Normalnie tak przykro mi się zrobiło, ze inni tez to widza, ze chce cos z tym zrobić. Poradzicie?
Obserwuj wątek
    • tengababa Re: Jak odchudzić twarz? 01.10.10, 12:00
      Jakoś wierzyć mi się nie chce, ze faktycznie jest tak, jak piszesz – jeśli jesteś szczupła, to cale ciało (twarz też) taka powinna być!
      • forpoczta666 Re: Jak odchudzić twarz? 01.10.10, 16:17
        Ważę w normie i chyba dlatego tak bezradna się z tym czuje… Najgorsze, ze jak widać po reakcji mojego kolegi, to jest widoczne. Czytałam już odpowiedzi: to nie jest kwestia tarczycy itp - po prostu mam taką urodę. I czy faktycznie zostaje mi tylko liposukcja? Jej się chyba nie robi wokół twarzy..?
        • titikakaa Re: Jak odchudzić twarz? 01.10.10, 16:44
          Ja znam metodę SlimLipo i ona właśnie jest dużo „delikatniejsza”, dlatego można tym robić podbródek i okolice twarzy. Może to by było dla Ciebie odpowiednie…
          • forpoczta666 Re: Jak odchudzić twarz? 01.10.10, 16:56
            A na jakiej zasadzie to działa? Ja nic o tym nie słyszałam…
            • titikakaa Re: Jak odchudzić twarz? 01.10.10, 17:07
              forpoczta666 napisała:

> A na jakiej zasadzie to działa? Ja nic o tym nie słyszałam…

Matka robiła sobie w ten sposób ramiona i teraz wybiera się na robienie podbródka, więc cały dom tym żyje ;) Najlepiej przeczytaj sobie na ich stronie (moja mama robiła w Elite w Warszawie) – tam jest dokładnie wszystko opisane. Mówiła, że to faktycznie nie boli, bardzo szybko wszystko się zagoiło. No i chyba dlatego teraz na podbródek się decyduje, bo zauważyła, ze po SlimLipo ma napięta skórę :) A chyba tego najbardziej się bała.
          • marcys5 Re: Jak odchudzić twarz? 02.10.10, 19:26
            Serio ?
            A czy to nie jest zabieg stosowany w np. pozbyciu sie oponki na brzuchu ?
            • titikakaa Re: Jak odchudzić twarz? 12.10.10, 17:10
              No właśnie nie tylko na oponkę :) www.elite.waw.pl/liposukcja/ - tu są nawet zdjęcia właśnie po slimlipo na podbródku.
      • maniekbl Re: Jak odchudzić twarz? 13.10.10, 00:38
        Są na to proste metody. Polecam poczytać www.skuteczne-odchudzanie.pl i zacząć się stosować :)
        • maniekbl Re: Jak odchudzić twarz? 13.10.10, 00:39
          Rewelacyjny poradnik odchudzania znaczy się tu
          • forpoczta666 Re: Jak odchudzić twarz? 19.10.10, 15:22
            Zdaję sobie sprawę, że moje zapytanie było trochę nietypowe, ale przecież pisałam, że tu nie chodzi o to, że mam nadwagę – jestem wysportowana, szczupła, ważę w normie, ale mam taką urodę, że mam drugi podbródek i taką „pełną twarz”. Już się zapisałam na zabieg do Elite. Dowiedziałam się o Slimlipo i faktycznie to najlepsze rozwiązanie dla mnie.
    • scept89 Re: Jak odchudzić piete lewa? 01.10.10, 15:23
      Najlepiej cwiczeniami. Dowiedziono ponad wszelka watpliwosc ze klapaniem zuchwa spala sie tluszcz podbrodkowy. Wystarczy tylko robic to przez 8h dziennie i podbrodek z glowy (tzn z twarzy).

Bardziej powaznie: nie ma czegos takiego jak lokalne pozbywanie sie tluszczu w wybranym miejscu poza zabiegami liposukcji.

Wpadnij do endokrynologa, zobacz czy nie masz na twarzy jakis dziwnych obrzekow np.

• marcys5 Re: Jak odchudzić piete lewa? 01.10.10, 16:06
        Ale jak to klepac w podbródek?
        I tylko takie klepanie jednorazowe spowoduje ze pobędziemy sie go?
        Nie wiem ,ale nie chce mi sie w to wierzyc.
        A w jaki sposób wobec tego pokreślic kości policzkowe? Tez sa jakies cwiczenia?
        • scept89 Re: Jak odchudzić piete lewa? 01.10.10, 17:05
          marcys5 napisała:

> Ale jak to klepac w podbródek?
          > I tylko takie klepanie jednorazowe spowoduje ze pobędziemy sie go?
          > Nie wiem ,ale nie chce mi sie w to wierzyc.

A uwierzylas w jakies inne nie-chirurgiczne metody celowanego zmniejszania drugiego podbrodka?

> A w jaki sposób wobec tego pokreślic kości policzkowe? Tez sa jakies >cwiczenia?

tak. Bokserskie. Wystarczy walic sie piesciami po kosciach policzkowych (lepiej wychodzi z partnerem w rekawicach). Nie zapominac o obfitym pudrowaniu siniakow i wybroczyn bo inaczej caly efekt uwydatnionych policzkow na nic.

• marcys5 Re: Jak odchudzić piete lewa? 02.10.10, 19:25
            Ale tutaj efekt będzie znacznie inny niż zakładamy-twarz będzie mega opuchnięta i finalnie zanikną nam kości policzkowe... ;)
            A tak poważnie? jest jakiś sposób?
            • scept89 Re: Jak odchudzić piete lewa? 03.10.10, 15:46

marcys5 napisała:

> Ale tutaj efekt będzie znacznie inny niż zakładamy-twarz będzie mega opuchnięt
              > a i finalnie zanikną nam kości policzkowe... ;)
              > A tak poważnie? jest jakiś sposób?

Implanty. Albo odchudzanie modo anorectico (twarz na szczurka).
    • marcys5 Re: Jak odchudzić twarz? 05.10.10, 16:10
      Czasami potrzebne sa tu bardziej specalistyczne zabiegi.
      Ale tutaj zalezy tez co tak naprawde chcesz osiągnąc-czy ma to być np.podkreślenie kości policzkowych ,wymodelowanie podbródka...To wszystko mysle do indywidualnej rozmowy ze specjalista.
    • nottymoni Re: Jak odchudzić twarz? 07.10.10, 19:23
      Ja jestem na zywieniu niskoweglowodanowym i podczas fazy uderzeniowej Atkinsa (max 20g wegli dziennie) pierwsze co mi zniknelo to wlasnie podbrodek. Mam 36 lat i owal twarzy mi sie zmienil nie do poznania, mimo, iz wtedy jeszcze nie schudlam. Pierwszy raz w zyciu mialam ostro zarysowana szczeke:-)) Teraz jem wiecej wegli i waze mniej ale efekt nie jest juz tak spektakularny. W Hollywood tajemnica poliszynela jest, ze 90% gwiazd jest na diecie niskoweglowodanowej.
      • forpoczta666 Re: Jak odchudzić twarz? 12.10.10, 16:45
        Gdyby u mnie to zadziałało, to bym nie szukała alternatywy… Poczytałam o tym slimlipo na stronie Elite i faktycznie mnie to przekonuje. Z resztą – umówię się na konsultacje i się dowiem już o wszystko. Przyznam się, że zawsze myślałam, że to tylko operacyjnie – ze skalpelem się robi… A już totalnie nie wiedziałam co robić – dietą już się bałam coś działać, bo nie chcę nabawić się anemii…
        • ola5777 Re: Jak odchudzić twarz? 28.10.10, 18:21
          Daj znać jak juz sie zdecydujesz na zabieg.Ja mam tylko pytanie czy np.jest taki zbieg,nie koniecznie z kwasem hialauronowym,który powoduje ze kości policzkowe sa bardziej uwidocznione...czy da sie je w ogole wymodelowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka