loginka1 08.04.04, 14:43 Od jakiegos czasu wyskakuje mi mnóstwo pieprzyków na całym ciele. To nie są piegi, tylko zwykłe, płaskie pieprzyki. Nie chodziłam zimą do solarium, w ogóle unikam opalania się. Skąd nagle ten wysyp i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alaa Re: pieprzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 14:57 ja ostatnio rowniez bylam zaniepokojona faktem wysypu pieprzykow :) dermatolog stwierdzil ze to calkiem normalne, ze napewno opalanie sprzyja wysypowi, dodam ze nie opalam sie w solarium a jesli chodzi o slonce to owszem lubie:) zaniepokojony moim niepokojem obejrzal je dokladnie i kazal cieszyc sie zyciem :) dodajac ze nie ma w moich pieprzykach nic nadzwyczajnego ani zlego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: pieprzyki IP: *.sasknet.sk.ca 08.04.04, 16:38 Pamietaj, ze ubranie nie rowne ubraniu. Przez niektore tkaniny promieniowanie ultrafioletowe przechodzi tak latwo jak przez kwarcowke. Dobry material jest gesto utkany. Byc moze gdzies znajdziesz miernik do ultrafioletu i mozesz je sama sobie przetestowac. Jak sie zaczniesz nim bawic to zobaczysz ciekawe rzeczy np to, ze w upalny dzien potrafi byc bardzo duzo ultrafioletu nawet w cieniu (jak sie domyslasz chodzi o ultrafiolet odbity). Ja sobie taki przyrzadzik przywiazlem kiedys wlasnie z Polski bo w Warszawie mieszka znajomy producent. Odpowiedz Link Zgłoś