Dodaj do ulubionych

BÓL GŁOWY!!

30.11.10, 10:48
Witam wszystkich. Mam 23 lata i często bo prawie codziennie bardzo mocno boli mnie głowa i to już jakiś dłuższy czas ponad rok tak się mocno nasiliło. w wieku 14 lat miałam wypadek samochodowy w którym miałam głównie obrażenia głowy. był wstrząs mózgu. pęknięcie czaszki i spory krwiak który się wchłoną. gdy wyszłam ze szpitala to często bolała mnie głowa ale to wtedy było normalne. byłam raz tylko na kontroli pół roku po wypadku od tamtej pory nie byłam. urodziłam teraz dwie córeczki jedna ma 3 latka druga ponad rok. pogorszył mi się wzrok i nosze okulary i głowa boli mnie tak jak po wypadku jest to bardzo mocny pulsujący ból czasami nie do zniesienia biorę tabletki i jakoś dalej funkcjonuje. czy to może być coś poważnego? proszę o rady z góry dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • amancjuszka Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 11:59
      Musisz zrobic tomografie komputerowa i rezonans, byc moze utworzyl sie jakis krwiak.
      • aneczkaskura00 Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 12:30
        a to może być groźne czy wchłonie się tak jak po wypadku?
        • amancjuszka Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 13:17
          To zalezy, od tego czy cos tam jest w ogole - na zapas nie ma co sie martwic, ale koniecznie sie trzeba przebadac.
          • aneczkaskura00 Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 13:29
            no to chyba trzeba bedzie sie wybrac do tego lekarza ale wlasnie martwie sie zeby nie okazalo sie ze cos tam jest:(
            • amancjuszka Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 14:02
              Trzymam kciuki oby bylo ok.
              • aneczkaskura00 Re: BÓL GŁOWY!! 01.12.10, 14:48
                wielkie dzięki:) pozdrawiam
    • aneczkaskura00 znowu boli:( 01.12.10, 15:54
      i już mnie głowa boli ze wytrzymać nie mogę... zwariować idzie...:(
      • madzialenakata Re: znowu boli:( 01.12.10, 16:20
        a może masz na tle nerwowym te bóle? Nie martw się, skoro od roku Cię tak boli, i nic innego się nie dzieje to przecież nie może być nic poważnego...
        • aneczkaskura00 Re: znowu boli:( 01.12.10, 16:22
          martwi mnie to bo taki ból czułam po wypadku i teraz mnie tak boli.
          • madzialenakata Re: znowu boli:( 01.12.10, 16:27
            Idz do lekarza, uspokoisz się. Ja też się boję diagnoz. Ale jakoś przez to przejdziemy, trzymam kciuki.
            • aneczkaskura00 Re: znowu boli:( 01.12.10, 16:30
              pewnie:) daj znać jak tam wyniki Ci wyszły czy wszystko w porządku:) ja chyba w piątek pójdę bo w końcu zbankrutuje na tych tabletkach przeciwbólowych...
              • minniemouse Re: znowu boli:( 02.12.10, 01:17
                przede wszystkim nie mozna tego tak zostawic, koniecznie trzeba udac sie do lekarza,
                porobic znowu badania,
                koniecznie rezonans jakis zeby wykluczyc czy wlasnie co sie tam znowu nie tworzy,
                poza tym czy np przysadka itd itp pracuja, wygladaja prawidlowo
                .
                jesli wszystko jest w porzadku to niestety moze sie zdarzyc ze w wyniku wypadku
                mozna dostac migreny. trudno powiedziec czy na cale zycie, bywa ze tak, ale niekoniecznie.
                wtedy powinnas dostac leczenie zapobiegawcze
                ale to juz temat jak to reczywscie bedziesz miala.

Minnie
                • aneczkaskura00 Re: znowu boli:( 02.12.10, 09:12
                  dzieki za wypowiedz. ale ten bol zaczal sie po porodach nasilac i z kazdym tygodniem boli coraz czesciej i mocniej wczesniej to tak nie bolala. to moze byc migrena?
                  • minniemouse Re: znowu boli:( 02.12.10, 23:49
                    Po porodach moze byc zwiazany z hormonami - tak, jak najbardziej,
                    radze zrobic badania hormonalne, sprawdzic czy w normie. no i rezonans glowy.

poza tym badania krwi czy nie ma anemii itp.

jesli to hormony, to, ponownie, wiele zrobic sie nie da jak dobrac jak najlepsze leki p/bolowe w migrenie.
                    najczesciej stosuje sie tryptany i leki p/bolowe na przerwanie bolu glowy a jesli bole sa chroniczne to stosuje sie tez leczenie zapobiegawcze.

Minnie
                    • minniemouse Re: znowu boli:( 02.12.10, 23:51
                      sorry, mialo byc:
                      jesli hormony sa w normie, wiele zrobic sie nie da..

Minnie
      • izabelcia1979 Re: znowu boli:( 03.01.11, 20:21
        czasami na taki ból głowy można zadziałać jakimś prostym ale sprawdzonym środkiem przeciwbólowym np,ETOPIRYNA kiedyś jeszcz e moja mama brała takie leki.Mnie też często boli głowy i łykam -pomaga
    • feldscher Re: BÓL GŁOWY!! 03.12.10, 08:14
      Ból głowy może mieć związek z wypadkiem ale nie musi. Jest bardzo wiele przyczyn bólów głowy, napisano na ten temat całe księgi.
      Jeśli ból jest tętniący i obejmuje polowę głowy, występuje raz z jednej raz z drugiej strony, to migrena jest bardzo prawdopodobna.
      Nie trzeba od razy robić rezonansu, TK. Trzeba iść do lekarza rodzinnego, opowiedzieć o bólach i że nie dają ci normalnie funkcjonować. Lekarz zapisze leczenie, może skieruje do neurologa, na dodatkowe badania itd.
      Wiadomości z forum nie musza być wiarygodne. Lepiej poczytać jakiś portal albo wiki, ale to nie zastąpi lekarza.
      www.migrena.4info.org/
      • minniemouse Re: BÓL GŁOWY!! 04.12.10, 01:15
        1. bole glowy rzeczywscie nie musza miec zwiazku z wypadkiem, ale MOGA.

2. TK nie wystarczy.

3. ten portal www.migrena.4info.org/

jest DO D..Y.

Minnie
        • minniemouse Re: BÓL GŁOWY!! 04.12.10, 01:26
          Sposobem na migrenę są m.in. tryptany (lek na receptę), które hamują zapalenie

JAKIE "zapalenie"????

Minnie
    • izabelcia1979 Re: BÓL GŁOWY!! 30.12.10, 12:54
      cześć ,ja też uważm że trzeba się przebadać,ale co do bólu-to ja też ostatnoio miewam częste i dość mocne bóle .Zaczyna się dziwnym pulsowaniem i szybko przeradza w mocny ucisk na samym czubku i w skroniach aż jest mi niedobrze mam nadzieję że tu znajdę pomoc
    • xxx.beauty Re: BÓL GŁOWY!! 05.01.11, 10:48
      piszesz , że nosisz okulary od kiedy ? jeszcze przed porodem/porodami czy od niedawna
      ja jestem okularnikiem od 10 roku życia, po każdym porodzie /2 razy /musiałam zmieniać okulary /bóle głowy/, dotąd noszone okulary okazywały sie za mocne , po odpowiedniej korekcie szkieł bóle ustępowały ,może wizyta u okulisty jesli nie rozwiąże problemu to przynajmniej wykluczy jedną z możliwych przyczyn
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka