26.12.10, 20:48
od wigilii boli mnie gardło w przełyku na wysokości krtani.nic nie boli kiedy przełykam jedzenie czy piję,ale zaczyna boleć wtedy kiedy np.odwracam głowę lub ją podnoszę i kręcę szyją.nie wiem czy to może być ość,bo nie poczułam żebym takową połknęła,ale jednak jadłam rybę i taka możliwość istnieje.kiedy o tym nie myślę to nic nie czuję,ale kiedy mi się przypomni automatycznie zaczynam odczuwać dyskomfort.
Obserwuj wątek
    • agatkaa8 Re: ość? 26.12.10, 21:15
      ps jakie są w ogóle objawy ości w gardle?
    • agatkaa8 Re: ość? 27.12.10, 23:37
      wczoraj wybrałam się na ostry dyżur i badał mnie laryngolog.do badania użył lustereczka na długim pręciku.zauważył,że rzeczywiście gardło jest w miejscu,w którym odczuwam ból zaczerwienione i pocharatane,a na dodatek zaczyna już ropieć.trochę pogrzebał tam długimi szczypcami,ale stwierdził,że ość albo już się oderwała i jej nie mam,albo wbiła się w ścianę przełyku i jej nie widać,więc nie może zrobić nic poza przepisaniem mi antybiotyku w celu zapobieżenia zakażeniu.zdziwiłam się,że nie zostanie mi wykonana fiberoskopia.nawet o to zapytałam,ale lekarz stwierdził,że jeśli nawet ość jest wbita,to musi być tak mała,że takie badanie i tak w niczym nie pomoże.czy pozostawienie ości w gardle nie jest niebezpieczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka