Dodaj do ulubionych

Kłucie i szmer serca

31.12.10, 12:13
Witam, mam do was pytanie. Moja dziewczyna (22 lata) narzeka ostatnio na okresowe kłucie w okolicy serca bez przyczyny np. jak lezy. Mówi że to jakby ją serce pare razy zakłuło i ma przy tym przyśpieszony puls. Kiedy słucham jej serca słysze jakby szmery przy skurczu. Lekarka pierwszego kontaktu ją osłuchiwała i mówi, że wszystko jest w porządku, więc ostanowiłem sam to nagrać. Wiem, że Ania powinna iść z tym do kardiologa, ale czy możecie posłuchać czy to serce pracuje normalnie? Wydaje mi sie, że to coś poważnego. Dzięki wielkie za pomoc! Adam
www.przeklej.pl/plik/serce-ani-311210-wav-0025du12i40i
Obserwuj wątek
    • andriju Re: Kłucie i szmer serca 04.01.11, 12:55
      Witam!
      Kłucie w okolicy serca nie musi oznaczać jakąś chorobę serca
      mogą to być nerwowe bule międzyżebrowe,także spokojnie zawału nie ma
      Są jednak miejsca gdzie ten ból się uwidacznia
      zobacz na: mojeserce-andriju.blogspot.com/
      pozdrawiam
      • fionka21 Re: Kłucie i szmer serca 04.01.11, 13:59
        andriju, odbierz pocztę:)
    • pau.lia Re: Kłucie i szmer serca 04.01.11, 18:52
      hej, ja mam podobny problem (to znaczy objawy). u mnie nazywa sie to wypadaniem przedniego platka zastawki dwudzielnej :) zgoogluj sobie, ale powinniscie raczej isc z tym do lekarza, bo moze sie okazac, ze to cos powaznego....u mnie na ekg nic nie wychodzi, ale ECHO pokazuje wade..
      pozdrawiam
      paulina
    • czerwony_rower Re: Kłucie i szmer serca 06.01.11, 21:10
      Tez cos podobnego mialam w tym wieku - klocie w okolicy serca i nie moglam zlapac oddechu. Lekarka stwierdzla, ze .... jestem za mloda ... a ten bol to reakcja na stres (sesja). Pare lat temu (ten sam objaw, ale juz chyba nie bylam 'za mloda') lekarz stwierdzil, ze to od kregoslupa. Dla pewnosci zrobil EKG, ktore nic nie wykazalo.
      Juz sie zastanawiam co mi nastepnym razem lekarz powie :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka