Dodaj do ulubionych

NMR kolana

IP: *.ch.pw.edu.pl 20.04.04, 15:12
kto miał i co tam napisali? JA mam wynik i nie bardzo kumam o co chodzi do
lekarza ide dopiero za tydzień i sie niepokoje pa KK
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: NMR kolana 20.04.04, 15:32
      Co ozacza dokladnie NMR??
      • Gość: Doki Re: NMR kolana IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.04.04, 19:33
        Nuclear Magnetic Resonance=MRI="rezonans magnetyczny"
        • kokolores Re: NMR kolana 20.04.04, 21:17
          Dzieki.Tak wlasnie przypuszczalam ,ale nie bylam pewna.
    • papegoja Re: NMR kolana 20.04.04, 19:37
      ja mialam i to obu kolan...a napisali a wlasciwie opisali uszkodzenia ktore
      zobaczyli
    • kokolores Re: NMR kolana 20.04.04, 21:21
      Ja tez mialam robiony i od razu mi to wytlumaczono(oczywiscie przez lekarza).Ja
      mialam zerwanie wiazadla krzyzowego oderwanie lekotki wewnetrznej.Moze jak
      napiszesz cos konkretnego to ci ktorys z lekarzy pomoze.pa,pa.
    • Gość: Ania Re: NMR kolana IP: *.chello.pl 20.04.04, 21:27
      Nie próbuj interpretować wyników rezonansu sama. Musisz z wynikiem udać się do
      ortopedy (zresztą, nikt inny jak on, musiał Cię na to badanie skierować).
      Rezonans to lepsze niż USG, acz gorsze od artroskopii, badanie - artroskopia
      pozwala na 100% diagnozę. U mnie, na szczęście, zerwany ACL był widoczny po
      samym USG i zwykłym badaniu - ale dopiero wówczas, gdy trafiłam na dobrego
      ortopedę.
      Powodzenia,
      Ania
      PS. Przeczytaj wątek Anki o artroskopii...
      • Gość: KK Re: NMR kolana IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 21.04.04, 15:34
        Do Ani dziękuje ci za informacje. Ja na artroskopie czekam ale myśłałam że NMR
        pozwoli mi tego umiknąć, po USG wykazało że mam chondromalacje. Skąd wiesz że
        artroskopia jest pewniejsza?Dzieki za odpowiedz poczytam twój wątek pa KK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka