Dodaj do ulubionych

Implamed- polecam!!

05.05.14, 19:05
Implamed ul. Bastionowa 2 to nie tylko najlepszy gabinet w Łodzi, ale w całej Polsce! Jestem w trakcie wszczepiania implantów, mimo niemal całkowitego zaniku kości. Oczywiście, że najpierw długo zbierałam opinie o różnych gabinetach wykonujących tego rodzaju zabiegi. Teraz wiem, że tylko zespół Implamed mógł temu sprostać. Zaufałam im i wiem, że to była bardzo dobra decyzja. To profesjonaliści w pełnym tego słowa znaczeniu, a dr Michał Popiński jest rewelacyjny – to cudotwórca! Dodatkowo cały zespół ma w sobie ogrom pozytywizmu, spokoju i empatii. Dla nich praca to hobby, pasja i służba dla ludzkości! To najwspanialsi stomatolodzy jakich kiedykolwiek spotkałam. Gabinet wyposażony super nowocześnie, a zabieg niemal bezbolesny. Nie znajduję słów, które oddałyby moją dla nich wdzięczność za to co dla mnie i innych robią. DZIĘKUJĘ WAM BARDZO! Pozdrawiam serdecznie cały zespół Implamed.
Pacjentka Barbara Ś. Łódź, 05.05.2014.
Obserwuj wątek
    • karolina999923 Re: Implamed- polecam!! 08.05.14, 12:39
      Podpisuje sie pod tym obiema rekami i calym sercem polecam. Tak, to prawda, to najlepszy gabinet w Polsce. Zyczliwosc i atmosfera bezcenna, nie do opisania.
      • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 17.05.14, 17:04
        właśnie zarejestrowałam na pierwszą wizytę , chciałabym prosić osoby które tam już były o informacje na temat noclegu w pobliżu , jakieś namiary , jakieś rady , uwagi ...itp
        • basiabasia33 Re: Implamed- polecam!! 20.05.14, 22:17
          Niedaleko znajduje się hotel Yuka,mają swoją stronę internetową.
          Ja w Implamedzie byłam w zeszłym tygodniu i nocowałam właśnie tam.
          Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem, dużo informacji i zdjęć znajdziesz też na ich stronie (np. w galerii proponuję przyjrzeć się zdjęciom rtg gdzie widać z jaką precyzją pan doktor wkręca implanty, a jak lubisz mocne wrażenia zajrzyj do zakładki materiały gdzie umieszczone są filmy z zabiegów:) - wstawianie implantów opanował do perfekcji, mógłby je wstawiać z zamkniętymi oczami)
          • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 22.05.14, 16:35
            na razie wolę nie oglądać video, mam wizytę w najbliższy poniedziałek, strasznie się stresuję , bo i przypadek u mnie jest trudny i nie wiem czy wszystko się uda, ale jeśli nie na Bastionowej , to gdzie ?
            • karolina999923 Re: Implamed- polecam!! 23.05.14, 14:42
              W ogole sie nie stresuj, mozesz w 100% zaufac p. dr Popinskiemu, zrobi to najuczciwiej z uwagi na Twoje zdrowie i najlepiej Ci doradzi. Napisz po poniedzialku i w ogole nie mysl i zadnym innym gabinecie.
              • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 27.05.14, 15:46
                byłam na konsultacji, wrażenie bardzo pozytywne, za 2 tygodnie zabieg .
                • sooowka6 Re: Implamed- polecam!! 11.09.14, 01:04
                  A nie wiesz czy dr robi tez implanty hybrydowe?
    • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 11.06.14, 21:12
      Jestem właśnie 2 doby po zabiegu, obolała i mimo że ból nie jest duży, ale takie pulsacyjne ćmienie w żuchwie. Mam wszczepione 7 implantów ( chociaż zapłaciłam za 6 - taki rabacik od p.Doktora ) Sam zabieg nie był przyjemny ale dało się przeżyć , daję słowo, że wcześniejsze wizyty u "zwykłych" dentystów były bez porównania bardziej bolesne. Teraz po zabiegu jest trochę trudno się przyzwyczaić do zmian w obrębie buzi , no i to ćmienie ...ale to minie.
      Napiszę jeszcze, że do Łodzi pokonałam aż 300 km, mimo że w moim mieście też są implantolodzy, ale nie żałuję, być może właśnie taki wyjazd bardziej psychicznie mnie nastroił, no i wiadomo, jak już tyle km pokonałam, załatwiłam hostel ( polecam ) to nie było odwrotu i ucieczki , co mogłoby się zdarzyć gdybym miała np.parę kroków :-)
      • livi77 Re: Implamed- polecam!! 01.07.14, 23:23
        witam, czy mogłaby Pani podać koszt jednego implantu w tej klinice?
        • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 02.07.14, 23:14
          2000 za 1 implant , gdy wstawia się 2 implanty lub więcej, przy pojedynczym 2500 zł i chyba 1000 zł /szt nadbudowa na implant ale to po kilku miesiącach . Mnie to dopiero czeka . I jak na temat wstawiania implantów dużo tu się pisze , to na temat tej nadbudowy niewiele. Jak to się robi ? ile to trwa ? ile wizyt trzeba zaliczyć ? może ktoś napisze
          • karolina999923 Re: Implamed- polecam!! 03.07.14, 11:11
            Yoleczko, na pewno wiesz, ze implant w szczece integruje sie z koscia 6 miesiecy, w zuchwie 2-3 miesiace, po czym tymczasowe koronki lub mostki protetyk zdejmuje, bierze miare na koronki lub mostki (o ile sa dwa kolejne lub wiecej implantow) docelowe, czyli najczesciej porcelanowe, koszt. ok. 600 za sztuke (tak bylo kiedys). Po tygodniu druga wizyta i juz piekne, porcelanowe zabki. Trzymaj sie, bedzie dobrze, a do dr Popinskiego trafilas najlepiej jak moglas. Odezwij sie gdybys chciala cos jeszcze wiedziec. pozdrawiam.
            • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 03.07.14, 21:20
              Dzięki Karolinka ! no chciałabym wiedzieć czemu są aż dwie wizyty, co ta druga , za tydzień ma na celu ? wiesz, mam tam 300 km i wolałbym to odbyć za jedną wizytą lub chociaż dwie, ale dzień po dniu , czy to chodzi o czas ? żeby tydzień odczekać ? czy o co chodzi ? Miałam robioną żuchwę , więc jeszcze 2 miesiące ...
              • karolina999923 Re: Implamed- polecam!! 04.07.14, 10:29
                Yoleczko, tymczasowe koronki czy mostki, ktore Ci sluza 2 lub 6 miesiecy, w zaleznosci czy szczeka czy zuchwa, sa wykonywane na miejscu w Implamendzie, ale te docelowe, porcelanowe, juz nie, tylko gdzies na miescie. Wydaje mi sie, ze technologia ich wykonania wymaga wlasnie ok. 7 dni. Nie znam sie na tym, ale ja wlasnie tak mialam. Mysle wiec, ze jedna wizyta Ci nie wystarczy. Pozdrawiam.
                • yoleczka Re: Implamed- polecam!! 04.07.14, 22:30
                  no to teraz już całkiem zgłupiałam, całkiem nie mam pojęcia ani wyobrażenia jak to ma się odbyć a nie chciałabym tak jechać całkowicie nieświadoma . Powiedz mi Karolinko w takim razie, czy to znaczy, że pierwsza wizyta to branie "miary" ? odbywa się to że wkładają do ust coś jakby plastelinę ? ( hi,hi ) a co w ciągu tych 7 dni ? nakładają ponownie ten sam "mostek" tymczasowy ? bo chyba nie robią nowej "tymczasówki" ? no i te nowe porcelanowe ząbki, to pojedyncze sztuki ? nie jakieś mostki ? i są dokładnie dopasowane już, czy jeszcze coś piłują i dopasowują ?... brr ...już się boję .
                  • karolina999923 Re: Implamed- polecam!! 04.07.14, 23:14
                    Bedzie prawie tak jak napisalas. Po zdjeciu tymczasowych koronek, protetyk sprawdza czy implanty sie przyjely, oszlifowuje je i bierze miare. Na ten tydzien zaklada Ci to co nosilas przez 2 miesiace, a po tygodniu (nie wiem, moze teraz jest inaczej, ale nie sadze) zaklada Ci nowe porcelanowe zabki. Co pol roku wymagana jest kontrola, ale to w Twoim dobrym interesie. Pozdrawiam.
    • lukaniowarszawa Re: Implamed- polecam!! 10.07.14, 15:27
      Ja z kolei polecam dra Pawła Fudaleja. Więcej info tutaj: fudalej.com/
    • kasia1234567890123 Re: Implamed- polecam!! 16.08.14, 12:43
      jeżeli chodzi o implanty to polecam serdecznie: platiniumdent.pl Znają się na rzeczy! Wkręcają implanty, które mają 99% tytanu!!! Co jest bardzo istotne. A jeżeli chodzi o ceny to są również bardzo dobre. Serdecznie polecam jako niezależny pacjent!
    • optimus45 Re: Implamed- polecam!! 27.08.14, 07:36
      Do swiatb4 Zaczęłaś ten wątek z takim entuzjazmem......i zniknełas.Jestem ciekaw Twoich dalszych odczuc i przezyc.Podziel sie z nami tym co przezywalas po zabiegu...czy masz nadal tyle optymizmu co przed zabiegiem?Niewątpliwie subiektywne odczucia kogos kto przeszedł to wszystko pomogą wielu z nas zainteresowanych , podjąć decyzje tak lub nie.Pozdrawiam
    • aga-r-85 Re: Implamed- polecam!! 25.11.16, 21:51
      Witam.
      Ja osobiście polecam IMPLAMED, ze względu na implanty indywidualne.
      Mój przypadek jest niezwykle trudny i skomplikowany, ponieważ oprócz jednego zęba stałego na dole, reszta to były tylko i wyłącznie zęby mleczne. Nosiłam oczywiście od dawna protezę i nie ukrywam że bardzo źle i niekomfortowo się z tym czułam, a dodam że obecnie mam 30 lat.
      Chodziłam od stomatologa do stomatologa i nikt nie potrafił mi pomóc...
      Aż w końcu trafiłam do Implamed, i dopiero tam usłyszałam, że istnieje dla mnie jakieś inne rozwiązanie oprócz noszenia protezy. Dr Popiński zaproponował mi implanty indywidualne, które dały mi nadzieje na normalne funkcjonowanie, bez wstydu i stresu, że ktoś coś zauważy, że ktoś się domyśli że noszę protezę. Metoda którą zaproponował Dr Popiński okazała się sukcesem i cudownym rozwiązaniem, i dzięki Dr mogę cieszyć się szerokim uśmiechem. Jestem Dr za to bardzo bardzo wdzięczna, i będę polecać Go każdemu. Bo dzięki zastosowaniu implantów indywidualnych, mogę normalnie funkcjonować, ciesząc się szczerym i pięknym uśmiechem, czego wcześniej niestety nie doświadczyłam... Polecam Wam Implamed z całego serca!!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka