Dodaj do ulubionych

badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 21:55
Glownie chodzi mi o bialko jaka jest norma .
W mojej analizie jest wykazane ...
Białko- 91.3 (mg/dl)
Moj lekarz ogolny powiedzial ze jeszcze takiej zawartosci bialka w moczu
nigdy nie widzial ale tez powiedzial ze to nie jest powod do zmartwien.
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE 07.05.04, 22:02
      mediweb.pl/medicaltest/wyswietl_bl.php?id=44
      16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • Gość: Elblążanka Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 22:14
      Jeżeli lekarz twierdzi ,że białko w moczu to nic takiego......to zmień
      lekarza....mnie taki znawca mało nie wykończył...też mi powiedział,,,że tyle to
      może być.Nic nie może być...u mnie nieleczony białkomacz doprowadził do
      przewlekłego zapalenia kłębuszków nerkowych.Specjalistą w tej dziedzinie jest
      nefrolog,do którego skierowanie musisz wydębić od lekarza
      rodzinnego.Pozdrawiam,powodzenia.
    • Gość: Mariusz Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:10
      Stwierdzany białkomocz wymaga oczywiście wyjaśnienia. Przyczyny mogą być dość
      prozaicze jak i poważne. Wizyta u rozsądnego lekarza i badania dodatkowe są
      konieczne.
      Pozwolę sobie jeszcze sprostować: "...u mnie nieleczony białkomacz doprowadził
      do przewlekłego zapalenia kłębuszków nerkowych". Białkomocz był oczywiście
      objawem KZN, a nie przyczyną jego powstania.
      Pozdrawiam.
    • zijden_sjaal Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE 09.05.04, 08:54
      Witam,
      białko oznacza zapalenie nerek.
      • Gość: Mariusz Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:35
        Nie pisz głupstw i nie strasz ludzi. Jest bardzo wiele przyczyn białkomoczu od
        zupełnie banalnych do bardzo poważnych. Poza tym termin "zapalenie nerek" jest
        nieprawidłowy (można mówić o kłębuskowych zapalenia nerek, śródmiąższowych
        zapaleniach nerek itd). Pozdrawiam.
    • Gość: mamaata Re: badanie moczu - interpretacja BARDZO PROSZE IP: *.mtvk.pl 10.05.04, 23:39
      Moja coreczka miala bialko 100(mg/dl), nic ją nie bolalo ale przestala siusiac.
      Pediatra uznał, iż nie należy bagatelizować, dostala antybiotyk Keflex, jej
      pomogło.Jestem laikiem w internecie znalazlam, ze norma to brak(ok.100mg/dobe a
      tego badanie ogólne nie powinno wykazac ) Pozdrawiam i zycze zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka