Dodaj do ulubionych

Wszystkie moje choroby

19.06.11, 19:47
Wymienię moje choroby w takiej kolejności, jak przychodzą mi do głowy, a nie w takiej, w jakiej powstawały: otyłość (140 kg przy 184 cm), nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, astma, kamica nerkowa, zwężenie lewej tętnicy nerkowej (do zbadania), łuszczyca, plamica barwnikowa (objęte nogi do łydek), popsute zęby (5 – 6 może być do wyrwania), fobia społeczna, skłonność do stanów depresyjnych, uzależnienie od kropli do nosa (Xylometazolin, kilkanaście lat), uzależnienie od kofeiny, zagrożenie uzależnieniem od alkoholu (etap zwiększonego picia, ale jeszcze nie alkoholizm) i na dodatek wrastający paznokiec u nogi.

W tym roku kończę 40 lat. Jak mam sobie pomóc, żeby wkrótce nie umrzeć? Czy waszym zdaniem jestem już skończony?
Obserwuj wątek
    • aguagugu Re: Wszystkie moje choroby 19.06.11, 21:25
      nie martw sie, ja mialem to samo i jeszcze morpiony na dodatek.
      Umarlem 2 lata temu i jestembardzo zadowolony, tu jest calkiem fajnie i na szczescie konowala zadnego na horyzoncie a wlasciwie sami tez ...umarli.
    • e-kasia27 Re: Wszystkie moje choroby 20.06.11, 00:24
      Nie, nie jesteś jeszcze skończony, ale potrzeba Ci będzie duuuużo silnej woli, aby z tego stanu wyjść na prostą.
      Wszystkie Twoje problemy wynikają z jednej przyczyny: NIEODPOWIEDNIEGO ŻARCIA.

Jeśli sam nie potrafisz zastosować odpowiedniej dla siebie diety, to zwróć się do specjalistów.
      Na przykład tu: Program dietetyczny LEAP - wpisz w wyszukiwarkę i poczytaj. Drogo, ale warto, wszak pod jednym warunkiem, że najpierw przestaniesz pić, jeśli nie przestaniesz, szkoda zachodu i pieniędzy, które można przeznaczyć przecież na wódę, żeby umrzeć w przyjemny sposób w stanie upojenia alkoholowego.

A palcem z wrastającym paznokciem, nie masz się co martwić, i tak Ci go niedługo obetną z powodu stopy cukrzycowej, więc będzie z głowy, no chyba że uda Ci się jednak doprowadzić swój organizm do zdrowia, wtedy z palcem trzeba będzie coś zrobić, żeby nie bolał.

Życzę powodzenia w walce o zdrowie.
      Chcieć, to móc, więc jeśli Ci naprawdę zależy, to musi się udać.
      • ijijjij Re: Wszystkie moje choroby 23.06.11, 20:06
        Dzięki za pocieszające słowa, zwłaszcza z tym palcem :) Wiem, że musze się wziąć za siebie, tylko jak to zrobić? Prędzej czy później śmierć zajrzy mi w oczy, przestraszy mnie i wtedy zacznę o siebie dbać, tylko może już wtedy być za późno niestety. Najlepiej by było, jakby mnie ktoś zamknął w lochu na pół roku i zmusił do diety i ćwiczeń. Nawet bym mógł za to zapłacić. Niestety jestem jedyną osobą, która może to zrobić, i nawet wiele razy próbowałem, tylko potem za każdym razem się z tego lochu wypuszczałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka