Dodaj do ulubionych

Ból po lewej stronie brzucha

23.06.11, 20:02
Wie ktoś może, co może boleć po lewej stronie brzucha? Jeżeli chodzi o dokładne miejsce, to jeżeli podzielimy człowieka na pół i weźmiemy jego lewą połowę, to ten ból jest właśnie w tej lewej połowie, mniej więcej po środku (czyli po środku tej lewej połowy), około 10 – 15 cm poniżej linii żeber. To jest taki piekący ból, zlokalizowany jakby tuż pod powierzchnią, ale dosyć dokuczliwy. Boli mnie tak od czasu do czasu już od paru lat, z tym że kiedyś było to tylko lekko odczuwalne szczypanie, a teraz jest to już taki umiarkowanie silny ból. Wszystkie organy wewnętrzne, które znalazłem na wikipedii, są albo po prawej stronie, albo za wysoko. Co to w takim razie może być?
Obserwuj wątek
    • mbienius Re: Ból po lewej stronie brzucha 05.08.11, 17:23
      Może powinieneś dla odmiany zapytać lekarza co to może być? Istnieje też coś takiego jak ból odniesiony. Tzn źródło bólu jest gdzie indziej niż ból. Musisz zrobić sobie badania, żeby można było stwierdzić co Ci jest.
      • barbara107 Re: Ból po lewej stronie brzucha 05.06.15, 08:32
        Cześć, udało Ci się ustalić przyczynę bólu? Mam bardzo podobne objawy dlatego pytam i szukam pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka