lady_midday
03.07.11, 20:08
Witam, mam pytanie odnośnie codziennych bólów głowy. Głowa boli mnie codziennie, w różnych miejscach, czasami jest to dość ostry przeszywający ból, czasami po prostu takie uczucie "ciężkiej głowy". Nie bardzo widzę sens żeby pójść po prostu do lekarza rodzinnego i mu opisać objawy, bo nie jestem nawet w stanie stwierdzić kiedy to wszystko się zaczęło. Z pewnością odczuwam wyraźny dyskomfort od około roku, ale jest to bardziej związane z rozpoczęciem studiów i tym, że teraz moje ciągłe rozkojarzenie przeszkadza mi w nauce, jednak w liceum było z tym znacznie łatwiej.
Dodam, że bólom towarzyszy ciągła senność i to absolutnie niezależnie od tego ile śpię.
Jeśli chodzi o podstawowe badania to jakiś rok temu robiłam badania krwi i moczu i wszystko było ok, ale lekarka stwierdziła znacznie obniżony poziom żelaza i w związku z tym niedokrwistość. Brałam przepisane suplementy żelaza przez chyba ponad dwa miesiące i żelazo z poziomu 14 µg/dl podskoczyło mi do poziomu 42 µg/dl więc już niewiele poniżej normy, ale nie odczułam absolutnie żadnej poprawy.
Moje pytanie jest więc takie - jakie badania powinnam zacząć robić na własną rękę żeby spróbować do czegokolwiek dojść? Tak jak mówiłam do lekarza nie pójdę, bo mam wrażenie, że mnie wyśmieje, jak powiem, że mnie pół życia głowa boli. Chyba że to po prostu taka moja "uroda"?