Dodaj do ulubionych

codzienne bóle głowy, zmęczenie

03.07.11, 20:08
Witam, mam pytanie odnośnie codziennych bólów głowy. Głowa boli mnie codziennie, w różnych miejscach, czasami jest to dość ostry przeszywający ból, czasami po prostu takie uczucie "ciężkiej głowy". Nie bardzo widzę sens żeby pójść po prostu do lekarza rodzinnego i mu opisać objawy, bo nie jestem nawet w stanie stwierdzić kiedy to wszystko się zaczęło. Z pewnością odczuwam wyraźny dyskomfort od około roku, ale jest to bardziej związane z rozpoczęciem studiów i tym, że teraz moje ciągłe rozkojarzenie przeszkadza mi w nauce, jednak w liceum było z tym znacznie łatwiej.
Dodam, że bólom towarzyszy ciągła senność i to absolutnie niezależnie od tego ile śpię.

Jeśli chodzi o podstawowe badania to jakiś rok temu robiłam badania krwi i moczu i wszystko było ok, ale lekarka stwierdziła znacznie obniżony poziom żelaza i w związku z tym niedokrwistość. Brałam przepisane suplementy żelaza przez chyba ponad dwa miesiące i żelazo z poziomu 14 µg/dl podskoczyło mi do poziomu 42 µg/dl więc już niewiele poniżej normy, ale nie odczułam absolutnie żadnej poprawy.

Moje pytanie jest więc takie - jakie badania powinnam zacząć robić na własną rękę żeby spróbować do czegokolwiek dojść? Tak jak mówiłam do lekarza nie pójdę, bo mam wrażenie, że mnie wyśmieje, jak powiem, że mnie pół życia głowa boli. Chyba że to po prostu taka moja "uroda"?
Obserwuj wątek
    • ninaricii Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 04.07.11, 22:23
      miałam przepisane kiedyś lekarstwo na lepsze ukrwienie naczyń krwionośnych w głowie, po miesiącu pomogło, ale myślę, że najpierw idź do neurologa i powiedz, że są uporczywe, a najlepsze wyjście to chyba tomografia
      • muszu155 Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 05.07.11, 15:32
        A na własną rękę raczej tomografii nie zrobisz.
      • nini258 Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 13.10.11, 18:04
        mi bardzo pomogło trion:Z - działa przeciwbólowo i odprężająco jednocześnie. Nie do końca wierzyłam w jego działanie, ale przekonały mnie atesty medyczne, a ostatecznie jak kupiłam i sprawdziłam to polecam!
        • unhappy Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 28.12.11, 20:28
          nini258 napisała:

> mi bardzo pomogło trion:Z - działa przeciwbólowo i odprężająco jednocześnie. Ni
          > e do końca wierzyłam w jego działanie, ale przekonały mnie atesty medyczne, a o
          > statecznie jak kupiłam i sprawdziłam to polecam!

Toż to czysty ABSURD. Nie ma ŻADNYCH dowodów na działanie opasek TRION (takoż opasek ŚMON i PATASZON). Jedyna poprawa odbywa się w mózgu frajera, który wybulił kasę i teraz racjonalizuje kretyński wydatek :)
    • mikasakata Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 22.08.11, 14:09
      Myślę że jeszcze raz badania laboratoryjne. Piszesz o niedoborach, które często są jedyną i zupełna przyczyną bólu głowu. czasami przyczyną senności i bólu moze być odwodnienie, zktórego nie zdajemy sobie sprawy. Piszesz że może mieć to powiązanie ze studiami. Może więc tryb życia - mało ruchu, niedotlenienie, zła dieta. Młodej, zdrowej osobie bóle głowy nie powinny zatruwać życia. Jesli w/w przyczyny wykluczas, to warto zbadać sprawę pod katem neurologicznym.
      • baska192 Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 22.08.11, 22:24
        Poczytaj forum tarczycowe.
    • anusiadanusia Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 23.08.11, 11:09
      ja polecam żywienie optymalne,kiedys miałam silne migreny,leki nie pomagały,zmiana żywienia pomogła
    • mbienius Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 31.08.11, 18:28
      W takich wypadkach nie ma czegoś takiego jak "twoja uroda". Ból głowy tak częsty i o takim nasileniu to oznaka, że dzieje się coś złego. Powinnaś iść do lekarza i poprosić o skierowanie do neurologa. Powinnaś mieć zrobione szczegółowe badania w tym kierunku. Życie z ciągłym bólem nie jest czymś normalnym.
    • spawacz.drewna Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 31.08.11, 19:34
      sprawdz tarczyce
      • mbienius Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 01.09.11, 21:54
        Bóle głowy mogą mieć związek z tarczycą? Nie wiedziałam. Możesz mi przybliżyć temat?
    • d.o.s.i.a Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 02.09.11, 14:12
      Jak z Twoim snem? Wysypiasz sie? A moze spisz za dlugo?
      Ile kawy pijesz?
      Jakie masz cisnienie?
      Jak sie odzywiasz? Jaki tryb zycia prowadzisz?
      Przyczyny bolu glowy moga byc absolutnie banalne i np. wynikac z niedotlenienia. Idz na szybki spacer, wyeliminuj z diety proste weglowodany. To tak na pierwszy ogien.
    • janfranco1 Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 29.12.11, 12:53
      Spróbuj oczyszczania organizmu z toksyn. Może one są przyczyną twoich dolegliwości.
      • walpurga Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 29.12.11, 14:40
        zrob sobie kuracje z kompleksu wit b.
        walpurga
        • unhappy Re: codzienne bóle głowy, zmęczenie 29.12.11, 15:38
          walpurga napisał:

> zrob sobie kuracje z kompleksu wit b.

A jak stwierdziłeś, że ma niedobór?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka