Dodaj do ulubionych

dziwne "mroczki" przed oczami

IP: *.icpnet.pl 17.05.04, 16:49
No wlasnie, pojawilo mi sie to juz 3 raz... nie moge skoncentorwac wzroku na
szczególe, tak jakbym mial zawęzone pole widzenia. Nie umiem tego opisać ale
najbliżej to bedzie - to tak jakby patrzeć przez rozgrzane powietrze.
Dotakowo na obrzeżach pola widzenia występuje migotanie... Wystepuje to przez
jakies pól godz. Moze godzinę. Czy ktoś wie co to może być ? I ewentualnie
do jakiego lekarza się udać ?
Obserwuj wątek
    • morfa1 Re: dziwne "mroczki" przed oczami 17.05.04, 17:08
      czy w momencie jak Ci ustąpiuja te mroczki zaczyna sie jakis ból głowy?? czy
      jestes potem senny??
      • anula36 Re: dziwne "mroczki" przed oczami 17.05.04, 23:06
        do okulisty i to biegiem- to moga byc problemy z siatkowka
    • Gość: Majka Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.04, 23:16
      u mnie to była migrena, bo własnie po tych mroczkach głowa o mało co mi nie
      pękła
    • Gość: GUGLA Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: 213.227.106.* 18.05.04, 08:15
      Jak byłam w ciąży to miałam podobnie jak patrzyłam na jakieś jasne powierzchnie
      tak jakby przez opary benzyny, podobno można widzieć swoje krążenie w oku .
      Byłam u okulisty i nic złego nie stwierdził. Ale idź to sprawdź do okulisty i
      daj znać bo sama jestem ciekawa acha oprócz tego występują u mnie przedłużające
      się powidoki masz tesz coś takiego?
      PZDR!
    • morfa1 Re: dziwne "mroczki" przed oczami 18.05.04, 08:27
      ja mam to samo u mnie to jest migrena:) tzw aura dlatego ciekawa jestem czy
      potem wystepuje u ciebie jakiś ból głowy. bo to by właśnie mogła byc migrena.
      zresztą możesz zajrześ na forum prywatne tu na gazecie MIGRENA.tam jest
      genialna znawczyni tematu niejaka venus22 :)))) mi pomogła tobie też pomoże:)
    • Gość: wia Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: *.cpu-zeto.com.pl 18.05.04, 09:36
      Hej Spider. Od paru lat mam dokładnie to samo co Ty. Dobrze to opisałeś :)
      Do tej pory miałam może w sumie z 20 takich ataków. Na początku bardzo się
      bałam, bo nie wiedziałam co się dzieje.
      Teraz, kiedy "TO" się zaczyna juz wiem, że przez ok.20-30 minut będą te
      atrakcje i w spokoju staram się je przeczekać.
      Oczywiście byłam u okulisty, ze wzrokiem u mnie wszystko jest O.K. Na pierwszej
      wizycie miałam ćiśnienie w oczach na granicy normy, więc dostałam krople
      TIMOPTIC. Teraz co parę miesięcy chodzę do okulisty na kontrolę i wszystko
      jest w normie. Kropli juz nie biorę, jednak te ataki z miganiem w oczach
      powtarzają sie. Okulistka powiedziała, że szykuje mi się migrana. Ale po tych
      atakach nigdy nie boli mnie głowa. Czuję się o.k. Sama nie wiem od czego to
      jest.
      Zauważyłam, że drażni mnie ostre słońce. Ostatnio patrzyłam w okno, w budynku
      naprzeciwko odbiły się mocne promienie słońca - prosto w moje oczy. Za chwilę
      miałam "atak" .Podobnie jest zimą, kiedy patrzę na promienie odbijające się od
      śniegu.

Radzę Ci pójść do okulisty. Zbadaj sobie koniecznie cisnienie w oczach.
      Pozdrawiam.
      • Gość: GUGLA Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: 213.227.106.* 18.05.04, 10:03
        A CZY JAK NA PRZYKŁAD PROMIENIE ODBIJAJĄ SIĘ OD KAROSERII SAMOCHODÓW TO CIĘ TEŻ
        DRAŻNI? mI ZOSTAJE JESZCZE PRZEZ CHWILĘ PO TAKICH ODBICIACH OLŚNIENIE A U
        CIEBIE?
        PZDR!
        • Gość: wia Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: *.cpu-zeto.com.pl 18.05.04, 11:50
          Dokładnie też tak mam :)
          Staram się nie rozstawać z okularami przeciwsłonecznymi.
          Pozdrawiam.
          • Gość: GUGLA Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: 213.227.106.* 18.05.04, 13:05
            a czy tę wrażliwość oczu masz od zawsze ? Bo u mnie to pojawiło się w ciąży i
            po urodzeniu dziecka?
            PZDR!
            • wia Re: dziwne "mroczki" przed oczami 18.05.04, 14:04
              Wiesz, zaczęłam się teraz zastanawiać i rzeczywiście ta wrażliwość oczu
              pojawiła się u mnie około "trzydziestki" - na pewno po porodzie. Wcześniej nie
              miałam tego...
    • Gość: spider Re: dziwne "mroczki" przed oczami IP: *.icpnet.pl 21.05.04, 14:43
      Dziekuje, za odpowiedzi Teraz, po zastanowieniu, zastanawiam sie czy to nie
      jest zwiazane moze z nadcisnieniem... . Jak przechodzi, to później mam
      uczucie, moze nie bólu głowy tylko takie uczucie jakie się ma jak sie jest
      mocno zmeczony po pracy umysłowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka