Dodaj do ulubionych

Skurcz łydki po alkoholu...od czego ??????

IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.04, 19:54
Witam
Co to może być jeśli po wypiciu kilku piwek...w nocy łapie straszny skurcz
lewej łydki...po rozmasowaniu przechodzi, ale następnego dnia noga troche
pobolewa. Objaw nie pojawia się po uprawianiu sportu czyli bieganiu, rolkach,
siatce, a tylko i wyłącznie w nocy po wypiciu i to zawsze po wypiciu jakiejś
większej dawki %....po 1 piwie nic sie nie dzieje.
Czy to może być jakiś brak witamin i minerałów czy coś poważniejszego???
pzdr
Obserwuj wątek
    • pharmapsychological Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 21.05.04, 20:07
      moze magnezu masz troche za malo... a alkohol dodatkowo wyplukuje.
      • Gość: Eleonora Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? IP: *.ip-pluggen.com 21.05.04, 20:27
        Zycze Ci, zeby Cie jeszcze czesciej lapaly kurcze, to moze przestaniesz
        chlac!!!
        Za pare lat bedziesz skarzyc sie na chora watrobe...
        • Gość: Maćkos Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.04, 21:13
          Aleś Ty Eleonora konstruktywną wypowiedź mi tutaj podała....gratulacje....a
          prawda jest taka, że sport uprawiam od wielu lat i to kilka razy w tygodniu a
          piję raz na 2 tygodnie, więc najpierw pomyśl a potem zlewaj swoje
          półinteligentne uwagi. Czy ja napisałem w temacie, że zachlewam się do
          upadłego???
    • Gość: kazko Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? IP: 217.96.74.* 22.05.04, 19:29
      lykaj magnez
    • Gość: kazek Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? IP: 217.96.74.* 22.05.04, 19:32
      tylko magnez
      • honeybeam Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 22.05.04, 19:53
        magnez z vit. B6 - jeśli nie pomoże śmigaj do lekarza :). Niektóre choróbska
        zaczynają się bardzo niewinnie...A Eleonora (czy jak jej tam) widać z FK
        przypałętała się tutaj, powyżywać się na Bogu ducha winnych ludziach ;)
        • spinkaa Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 22.05.04, 20:55
          Maćkosie - niedawno miałam podobny incydent, nie wiem, czy po alkoholu, czy tez
          z innego powodu (NAŁOGOWO pijam czerwone wytrawne wino - to informacja dla
          Eleonory!). W każdym razie potwierdzam informację, ze pewnie brakuje Ci magnezu
          wraz z wit. B6. Ale polecam takze adres:
          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51174,,,,2658065,P_CHOROBY.html
          gdzie jest troche więcej na ten temat.
          Pozdrawiam i życze zdrowia:)))
          PS - piwo pite w miare nie szkodzi nawet w duzych ilościach:)))))
    • Gość: Teresa Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? IP: *.net-serwis.pl 22.05.04, 22:37
      masz przeciazona watrobe;
      alkohol watrobie nie sluzy w ogole, a Twoja podraznia jeszcze bardziej
      (maksimum energetyczne watroby przypada na 1-3 w nocy), no i watroba panuje nad
      miesniami
      gdyby to byl brak magnezu itp. to objawy wystepowalyby w roznych porach i w
      roznych sytuacjach;
      pomoz swojej watrobie uwzgledniajac w diecie to co jej sluzy i odrzucajac to,
      co szkodzi, tzn.alkohol w pierwszym rzedzie
      • Gość: Maćkos DZIEKI WIELKIE IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 14:12
        Witam po długiej nieobecności....nadal żyję i już nie mam skurczy:))))
        Thx za wszelkie pomocne informacje.....wiedziałem, że można na was liczyć.
        pozdróffka
        • Gość: hania Re: DZIEKI WIELKIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.04, 09:22
          hejka, cieszę sie że żyjesz oprócz magnezu radziłabym sie wspomóc w wit B12 i
          chyba B6 zwłaszcza B 12 ponieważ alkohol ją wypłukuje, kolokwialnie mówiąc i
          powoduje to utrate czucia nóg u osób pod wpł alkoholu a u nałogowych
          alkoholików szczególnie widoczne są niedobory B12

jej brak powoduje bardzo niebezpieczne skutki dla układu nerwowego (rdzenia
          kręgowego i mózgu) - radzę Ci uzupełnić braki w organizmie, magnez może też ale
          ta wit. jest najważniejsza
    • ewax100 Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 14.06.04, 12:07
      Nie wiem czy to ma zwiazek z alkoholem bo moj maz nie pije i tez ma taki
      proplem z łydka.Boli go bardzo ze chodzic nie moze czuje jakby
      mrowienie,dretwosc i ból,a to promieniuje az od posladka.Lekarz powiedzial ze
      to zapalenie nerwu i przepisał leki ale one nic nie pomagaja.Moze ktos ma
      jakies doswiadczenia i moze cos pomoc?Pozdrawiam
      • pafni Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 26.09.16, 15:42
        Wiem, że dawno pisałaś ten temat i być może już wiesz że to przez kręgosłup.
    • super.zgredek Re: Skurcz łydki po alkoholu...od czego ?????? 01.10.16, 09:09
      Stwórca cię ostrzega, czas zmniejszyć dawki. Lata robią swoje :?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka