Dodaj do ulubionych

lumbalizacja

06.10.11, 11:40
Witam, kilka miesięcy temu wyszło na rtg ze mam lumbalizacje. Bóle kręgosłupa są nie do zniesienia. Mam 24 lata a poruszam sie jak staruszka. Mam problem z założeniem spodni, nie mówiąc juz o butach. Pływam, robię ćwiczenia rozciągające na dolną partie pleców, ale to na nic. żeby jakos przeżyc dzien łykam od rana końską dawke leków, troche łagodzi ból i pomaga przetrwac do wieczora. Matka smieje sie ze mnie,ze przesadzam, ale mi nie jest do smiechu jak zmieniam pozycje w lozku, z jednego boku na drugi, po prostu łzy same lecą z bólu. Czy mozna cos na to poradzic? Czy po prostu sie pogodzic? Jaki wpływ na te bóle bedzie miala moja ewentualna ciaza?

Obserwuj wątek
    • elkakp Re: lumbalizacja 06.10.11, 18:29
      Witam
      ja dowiedzialam sie o tej wadzie ok. miesiaca temu i walcze ostro, i jest coraz lepiej. Z tego co wiem to bol powoduje cos co sie popsulo lub zwyrodnialo na skutek lumbalizacji. U mnie jest przodopochylenie miednicy, powiekszona lordoza ledzwiowa, jakos skrecona ta miednica jest dziwnie, cos ze stawem biodrowym tez jest itp. Przede wszystkim radzilabym ci isc do dobrego fizjoterapeuty (rehabilitanta) praktyka, koniecznie ze zdjeciem rtg. Niech on sie przyjrzy calemu kregoslupowi, miesniom do niego przyczepionym itp. Ja tak zrobilam i z kazdym dniem jest lepiej. Poza tym odpowiednio dobrane dla ciebie cwiczenia - codziennie najmniej godzine. Szkoda zdrowia na lykanie tych prochow, zniszczysz sobie watrobe i zoladek!
      pozdrawiam i zycze zdrowia - Elzbieta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka