biedak20 01.06.04, 19:47 Czy istnieje jakaś skuteczna metoda na usunięcie rozstępów? Mam rozstępy od 3 lat:/. Niedawno poddałem się serii zabiegów ( laser i ultradźwięki ), lecz z mizernym skutkiem :((. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: rozstęy 01.06.04, 21:18 Rozstępy mogą być spowodowane kolagenozami - chorobami związanymi z nieprawidłową budową tkanki łącznej i skóry. Leczenie jest, łagodnie mówiąc, trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: rozstęy IP: *.sdh.sk.ca 01.06.04, 21:49 Deramtologa lepiej zobacz, bo kto wie... lepiej wiedziec dlaczego masz te rozstepy. A na rozstepy dobrze robi masc z mocznikiem (15%-20%). Nie wiem czy taka jest w sprzedazy w Polsze, byc moze trzeba poprosic o zrobienie w aptece. No i bedzie to w zasadzie tylko taki lek objawowy. Przestaniesz uzywac rozstepy znowu sie zaczna robic lub stare stana sie widoczne po kilku dniach przerwy. Smarowac sie trzeba profilaktycznie 1-2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: rozstęy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.06.04, 14:22 ale podaj sklad tej masci blagam mocznik 15-20% i co dalej ????? blagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: rozstęy IP: *.sasknet.sk.ca 02.06.04, 15:43 U nas taka masc kupuje sie normalnie w sklepie. W Polsce podobno nie ma. Reszta tej masci to jakis niedzialajacy wypelniacz - a ja nie jestem farmaceuta. Odpowiedz Link Zgłoś
reno11 Re: rozstęy 02.06.04, 15:48 spoko, są w Polsce maści z mocznikiem np. Xerial ze stężeniem od 10-50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: rozstęy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.06.04, 23:13 i moge ten Xerial kupic bez recepty????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: rozstęy IP: *.sdh.sk.ca 03.06.04, 23:16 Chyba tak, bo nic niebezpiecznego. Ale moze robiona ci wyjdzie taniej,a bedziesz tego przeciez zuzywal cale kubly. Ale na poczatek sprobuj tej zeby sie upewnic czy na pewno dziala i w twoim przypadku. Rozne sa przeciez organizmy i nie kazdy musi sie poprawiac tak samo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś