Dodaj do ulubionych

Choroba skóry dłoni

29.12.11, 19:14
od kilku lat mam taką dziwną przypadłość: otóż strasznie łuszczy mi się skóra wewnętrznych części dłoni. wygląda to tak: robią się małe pęcherzyki, szybko pękają i skóra schodzi. nasila sie to po kąpieli, gdy jest długi kontakt z wodą. Wtedy jest duzo pęcherzyków i silne łuszczenie. bardzo mnie to swędzi i wtedy zaczynam to rozdrapywać. prosze o porady co powinnam zrobić.
Polecam również stronę
speczona.org

Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Choroba skóry dłoni 29.12.11, 23:46
      Masz pewnie egzemę alergiczną.
      Jak się chcesz od tego uwolnić, to musisz odkryć, co Cię uczula i wyeliminować to ze swojego życia.
      Nie jest to łatwe, bo to zarówno może być coś, czego dotykasz, jak i coś co zjadasz, albo wdychasz.
      Możesz też pójść do alergologa zrobić testy alergiczne, może coś w nich wyjdzie.
      • iwkak_20 Re: Choroba skóry dłoni 30.12.11, 15:41
        Powinnaś z tym pójść do lekarza specjalisty czyli alergologa albo dermatologa. nie leczona egzema może prowadzić do poważnych skutków. więcej o tym możesz poczytać na stronie speczona.org/
        • voxave Re: Choroba skóry dłoni 02.01.12, 15:16
          Znam to--to choroba uczuleniowa skóry bylam uczulona na proszek *Bis* taki kiedys byl powszechnie--zaniechalam pranie w tym proszku a od dermatologa otrzymalam maść--nie pamietam nazwy--przeszlo do dzisiaj nic nie mama.
          Smarowac ręce kremem do rak --dobrym- po kazdym moczeniu dłoni w wodzie,:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka