Dodaj do ulubionych

znachor z Bydgoszczy?

01.02.12, 13:16
Witam,

czy ktos z Was słyszał / korzystał z usług znachora z Bydgoszczy, pana Władzia?
A może znacie kogoś kto u niego się leczył?

Mama wybrała się do niego w sprawie zdrowia taty, który jest po raku i radioterapi (z b. dobrymi wynikami), tymczasem znachor stwierdził, że cała rodzina jest zainfekowana strasznym wirusem rakowym, który atakuje wątrobę (?) i zalecił 6 miesięczną dietę bezmięsną, również z innymi ograniczeniami (alkohol, herbata, pomidory ...) plus mnóstwo leków, część z leków można zakupić poprzez znachora (koszt na 6 tygodni ok 500zl).

Wydaje mi się to tolalną bzdurą, jednak mama twierdzi że w poczekalni była cała masa ludzi, część przyjezdnych spoza Bydgoszczy, którzy twierdzili, że ten znachor im pomógł.

Słyszał ktoś o nim?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Na 3 zdrowaśki do pieca 01.02.12, 14:50
      ...jeszcze bym ojca wsadziła dla polepszenia efektu kuracji znachora.

Normalnie w głowie mi się takie rzeczy nie mieszczą.
      Zalecił ograniczenie spożycia pomidorów ? No to tu o pomidorach :

"Badania opublikowane na łamach „American Association of Cancer Research” w wyniku przetwarzania pomidorów (np. w keczupie i przecierze pomidorowym) zwiększa się zawartość likopenu, który jest silnym antyutleniaczem, działającym przeciwnowotworowo. Także suszone pomidory mogą zmniejszać ryzyko prostaty. Badania przeprowadzone w Harvard Medical School na 50 tysiącach mężczyzn wykazały, że rak prostaty rzadziej zdarza się u panów spożywających przynajmniej dwa razy w tygodniu przetwory z pomidorów.

Ale to nie jedyne dobroczynne właściwości pomidora. Bogate w potas, żelazo i cynk wspomagają leczenie cukrzycy i chorób serca. Co jeszcze przemawia za pomidorem?

- mają niezwykle mało kalorii (ok. 25kcal na 100gram),
      - zawarty w nich brom ma działanie uspokajające,
      - reguluje trawienie i działa antytoksycznie,
      - jako silny antyoksydant przyczynia się do spowalniania procesów starzenia się organizmu
      - zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów i miażdżycy"

"plus mnóstwo leków, część z leków można zakupić poprzez znachora
      > (koszt na 6 tygodni ok 500zl)."
      Nie ma to jak być naiwnym do kwadratu i dać się wycyckać jakiemuś szarlatanowi. Niezły biznes ten znachorek musi kręcić na sprzedaży tych "leków".

"jednak mama twierdzi że w poczekalni była cała
      > masa ludzi, część przyjezdnych spoza Bydgoszczy, którzy twierdzili, że ten zna
      > chor im pomógł."

A mają na to jakieś niepodważalne dowody czy tak po prostu klepią bo wierzą w te bzdury.
    • scept89 Re: znachor z Bydgoszczy? 01.02.12, 14:52
      Zdrowie jest bezcenne. Jak ci to dobrze zrobi to wydaj chocby i 500tys na pana Ziutka z Zacipic Zalesnych. No bo u niego na ganku cala masa ludzi siedzi i to nie tylko z Zacipic ale tez z Pierdziszewa i Baranowa Zarzecznego.

A od lekarzy co ojca wyleczyli z nowotworu to wiadomo, z daleka sie trzeba trzymac bo to durnie w poczekalni u ktorych nikt nie siedzi...

A tak na serio: porypalo Cie?
      • gonia.9995 Re: znachor z Bydgoszczy? 01.02.12, 22:01
        jak mozna przeczytac w moim poscie sama uwazam ze to bzdure i nie wierze w moc uzdrowcza tego znachora. moje pytanie brzmialo czy ktos o nim slyszal?
        nie pylalam sie, czy zaufac i leczyc sie u niego ani czy wierzycie w tego typu uzdrowicieli ale po prostu czy slyszeliscie / znacie kogos kto sie u niego leczyl.

dzieki za wpisy ale czasami przydaloby sie pocwiczyc czytanie ze zrozumieniem.
        • scept89 z nonsensu cokolwiek 01.02.12, 22:21
          gonia.9995 napisała:

> jak mozna przeczytac w moim poscie sama uwazam ze to bzdure i nie wierze >w moc uzdrowcza tego znachora.

To swietnie. Jat tez uwazam ze facetowi co przyszedl "po pieniadze dla wnuczka" zle z oczu patrzylo, ale chce sie upewnic czy to rzeczywiscie byl oszust...

> moje pytanie brzmialo czy ktos o nim slyszal?

Bo brednie wypowiadane przez szarlatana nie sa wystarczajacymi bredniami aby nie miec ochoty na jakiekolwiek z nim kontakty?

> nie pylalam sie, czy zaufac i leczyc sie u niego ani czy wierzycie w tego typu
          > uzdrowicieli ale po prostu czy slyszeliscie / znacie kogos kto sie u niego lecz
          > yl.

Luuudzie, a ta wrozka to prawde mowi albo nie? Sprawdzil sie tam komu blondyn?

Nie dochodzi do Ciebie ze szarlatanstwa nie weryfikuje sie na podstawie anonimowych losi z internetu?

Tak bylem u w/w pana, polecam. Wyleczyl mnie z nowotworu. impotencji, wlosy i odrabane nogi odrosly a i dzieki jego naparom ktore religijnie pije co dnia samochod jakby mniej mi sie psuje, pies nie sika na dywan a rybki nie wyskakuja z akwarium. Wart kazdych pieniedzy!

> dzieki za wpisy ale czasami przydaloby sie pocwiczyc czytanie ze >zrozumieniem.

Czasami nalezalo by pocwiczyc pisanie ze zrozumieniem tego co sie pisze.
          • gonia.9995 Re: z nonsensu cokolwiek 02.02.12, 13:35
            zal mi Ciebie, jak widac nie masz lepszego zajecia jak zlosliwe komentowanie. bardzo przykre.
    • sp9tcu Re: znachor z Bydgoszczy? 01.02.12, 23:31
      tepić ,zglosić to na policje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka