Dodaj do ulubionych

tomograf czy rezonans ?

02.02.12, 09:35
Witam, prawie rok trwa moja przeprawa z kręgoslupem. Po rehabilitacji, wizytach u kilku lekarzy dostałam skierowanie na tomograf. Na podstawie tego badania neurochirurg stwierdził przepuklinę i zmniejszenie o połowę przestrzenie między kręgami i ucisk na rdzeń nerwowy. Mam silny ból od pośladka do kostki. Zaproponował operację. Postanowiłam skonsultować to z innym neurochirurgiem, który przede wszystkim kazał mi zrobic rezonans. No i tu zgłupiałam. Robić rezonans? Czy na prawdę jest taka duża różnica między tymi badaniami?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: tomograf czy rezonans ? 02.02.12, 13:58
      Zrób rezonans i nie śpiesz się z operacją bo to można bezoperacyjnie rozwiązać. Miałam gorzej niż ty bo czucie w stopie zniknęło na jakiś czas- w tej chwili ból ustąpił, czucie wróciło i wszystko wraca do normy. Podstawa to znajdź dobrego rehabilitanta, je byłam i nadal będę leczona metodą Vertetrac jako główną, pomocniczą McKenzie ćwiczenia i hydroterapia. Z jakim lekarzem bym nie rozmawiała to każdy stwierdza, że operacja to ostateczność ijak już człowiek chodzić nie może i pojawiają się poważne problemy neurologiczne bo operacja kręgosłupa niesie ze sobą większe ryzyko niż operacja na otwartym sercu.
    • mamalgosia Re: tomograf czy rezonans ? 02.02.12, 14:02
      Kręgosłup - rezonans

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka