1arti
07.02.12, 19:14
witam, mam 35lat od 6 mc chudne stracilem juz 17 kg bez przyczyny apetyt mam czuje sie w miare dobrze , pobolewa mnie trzustka w lewym podrzebrzu i czasem plecy z tylu tak jakby nerki, stolec mam odbarwiony, szarawozolty bez wzgledu na to co zjem ( nawet jak zjem buraczki to stolec sie nie zabarwi),z resztkami pokarmow i taki cuchnacy jak przy biegunkach. wczesniej mialem zaparcia ,zmiane rytmu wyproznien, niemoznosc calkowiteo wyproznienia i bole kolkowe rozsiane po calym brzuchu, lekarz mowi ze to ibs ale to chudniecie niepokoi i zlecil mi badania na poczatek morfologia ,ob, crp,lipaza wszystko w normie , potem mialem usg jamy brzusznej ,gastroskopie, kolonoskopie nie wykryto zadnych zmian, potem znow morfologia (norma), alylaza lipaza,alat , asplat ( norma), ob ( pierwsze 2/5) drugie (3/9)jeszce chyba w normie. O statnio mialem REZONANS JAMY BRZUSZNEJ (bez kontrastu) niestety tez nieuwidocznil zadnych zmian. Podejrzewam u siebie raka trzustki gdzyz dalej chudne (a probowalem przytyc) i mam te przewlekle bole tak jakby trzustki, zacalem sie tez troche pocic w nocy, co mam jeszce zrobic ???nastepna wizyte u gastrologa mam dopiero za 2 tyg, nie moge tak dlugo czkac!! od kilku dni zaczela mnie tez pobolewac mnie noga i zauwazylem zgrubienie zylne na lewym udzie, zaczely sie tez dusznosci i oslabienie miesni , lekarz podejrzewa papalenie zyl lub zakrzepice,podobno takie schorzenie jest oznaka zaawansowanego nowotworu najczesciej trzustki, jakie badania jeszce zrobic by potwierdzic lub wykluczyc raka trzustki lub innego??