Dodaj do ulubionych

Bol pod prawym łukiem żebrowym

12.02.12, 23:26
Proszę o radę, 2go lutego prowokowalam wymioty.
Dzien pozniej pojawil sie bol brzucha oraz klucie pod prawym lukiem zebrowym.
Bol brzucha minal dzien, max 2 dni pozniej a ten pod zebrem pozostal do dzis.
Pojawia sie glownie przy pochylaniu, czuje jakby cos mnie tam uciskalo/ kłuło.
Zapisalam sie do lekarza dopiero na srode.
Bol nie jest silny, nie nasilol sie przez te wszystkie dni ale tez nie minal.
Co to moze byc? Czy jest to niebezpieczne?
Dodam, ze po tych wymiotach nie zachowalam zadnej diety lekkostrawnej...
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 12:57
      Piszesz "Prowokowałam wymioty" a potem pytasz, czy kłucie w boku jest niebezpieczne? A wymioty są bezpieczne?
      • pablowa Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 16:01
        Nie cofnę czasu, a idąc tym tokiem myślenia to życie jest mocno niebezpieczne.
        Pisze bo potrzebuje porady
    • easyblue Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 16:35
      Gdyby skręciło się jelito, to już bys o tym wiedziała. Może po prostu Twoja wątroba ma trochę dosyć?
      • pablowa Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 18:29
        a jak zbadać czy to wątroba? usg wykaże zmiany? jakies badania z krwi?
        • 3mu Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 18:36
          Moim zdaniem wątroba nieco tobie napiera, sam to miałem. A jeśli jeszcze "prowokowałaś" te wymioty w sposób chemiczny to jest to niemal pewne. Jak coś dzwoń na pogotowie, niekoniecznie je wzywając, ale instruckja mała niezaszkodzi od nich.
          • pablowa Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 20:07
            3mu a co ci pomogło? długo to moze boleć?
            Nie chcę dzwonic na pogotowie bo juz tyle dni mnie boli i nie jest jakoś mocno gorzej. Oczywiście ide do lekarza ale jeszcze musze chwile zaczekac bo takie sa terminy.
            Wogóle internista coś doradzi czy odeśle do specjalisty?
            • easyblue Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 13.02.12, 21:53
              Kup esseliv albo essentiale forte. Jeżeli to wątroba to dobrze by było zrobic sobie kilka dni diety - bez smażonych, tłustych, ciężkich potraw i alkoholu.
              • grazkavita Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 14.02.12, 15:38
                Pytanie podstawowe :dlaczego prowokujesz wymioty? Może masz niewłaściwą dietę? Zdajesz sobie chyba sprawę , ze duży apetyt i wymioty = bulimia?
                • pablowa Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 14.02.12, 17:12
                  Tak, wiem czym jest bulimia. Tu po prostu bolal mnie brzuch po posilku, czulam ze to wszystko mi zalega i sprowokowalam wymioty. Nie pamietam czy bolalo mnie od razu po czy dopiero na drugi dzien. Staram sie odzywiac racjonalnie ale nie zawsze wychodzi. Czasem zjem za duzo i pozniej mnie to meczy sle nie znaczy ze zawsze wymiotuje. Taki bol zdarzyl mi sie pierwszy raz i zupelnie nie wiem co to jest i jak sobie pomoc. Wczoraj zjadlam niby zdrowa kolacje ale nieco wieksza i w nocy obudzil mnie opasajacy bol brzucha. Nie wiem co robic. Dzis zupelnie jestem bez apetytu a bol przeszedl jakby rowniez pod drugie zebro. Nie biore lekow, probowalsm controloc jak mnie bolalo przy tym pochylaniu tylko ale nie pomogl.
                  • jan440 Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 14.02.12, 21:49
                    Na wątrobę dwa podstawowe badania krwi - alat i aspat.
                    • easyblue Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 14.02.12, 22:57
                      Gdy miałam naprawdę mocno powiększoną wątrobę aspat i alat były idealne. Dopiero usg wykazało powiększenie.
                      • jan440 Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 15.02.12, 08:12
                        Jedno nie wyklucza drugiego.
                  • pies_z_laki_2 Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 15.02.12, 09:30
                    Idź do gastrologa, po testach i gastroskopii wszystko będzie jasne.
                    • grazkavita Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 15.02.12, 13:07
                      Opieka lekarska na pewno, ale póki co to no-spa i zainteresowała bym się na twoim miejscu dietą zgodną z grupą krwi...
                      • snajper55 Re: Bol pod prawym łukiem żebrowym 15.02.12, 13:47
                        grazkavita napisała:

> Opieka lekarska na pewno, ale póki co to no-spa i zainteresowała bym się na two
                        > im miejscu dietą zgodną z grupą krwi...

Dieta powinna być zgodna z kolorem włosów, a nie z grupą krwi. A łysi powinni głodować.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka