kontuzjakolana
15.03.12, 00:32
Witam, mam niecałe 18 lat i jestem szczupłej budowy (aktywny fizycznie), i dość wygimnastykowany. Mój problem polega na tym, że żebra z prawej strony pod "piersią" zaczynają mi się zapadać i później podnosić (taka dziura). Nie dość że brzydko to wygląda to jeszcze gdy zegne się lekko w bok czy w przód w pasie i napnę mięśnie brzucha to żebra bardzo mocno zapadają się do środka (tak jak by je coś ciągnęło), a te co są niżej ( nie tak zapadnięte) nachodzą na nie i gdy się prostuję to zaskakuje jedno na drugie i później tak przeskakuje (zeskakuje) albo nawet czasami muszę dotknąć żeby zeskoczyło. Sprawia mi to trochę bólu i kłopotu bo jednak nie mam w pełni swobody ruchu przez to. ( nie wspominając o wyglądzie...) Boje się jeszcze o to że gdy dostanę w nieodpowiednim momencie w żebra czymkolwiek to może mi ono przebić skórę i wyjść na wierzch ponieważ czasami znajduje się w takiej pozycji, że widać jak jego koniec napina mi skórę
Mam to odkąd pamiętam ale nie udało mi się do tego przyzwyczaić i mam już tego dość, jak można to wyleczyć ? gram w piłkę na ramce i często musze się złożyć w "kulkę" i przeszkadza mi to troche. (nie tylko w tym)
Mam nadzieję ze ktoś powie mi co z tym mogę zrobić.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.