20.03.12, 19:27
Potrzebuje rady moze ktos ma cos takiego jak ja? Chodzi o to ze gdy odczuwam dlod i nie mam mozliwosci czegos zjesc wtedy zaczynam sie cala trzasc i oblewaja mnie zimne poty czasem nawet mdleje.. jesli jestem w domu i np mam pod reka cos do jedzenia jem jak moj chlopak to okresla jak bulimiczka podczas napadu co kolwiek podejdzie mi pod rece byle jak najwiecej i najlepiej jak najwiecej slodkiego trzese sie jak by m tydzien nie jadla i pochlaniam wszystko co mam pod reka..a gdy jestem poza domem wystarczy mi np kilka cukierkow ktore mam w torebce i przecodzi..nie mam cukrzycy robilam badania i jest ok to trwa juz kilka lat i jest coraz bardziej uciazliwe,, prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Pomocy!!! 20.03.12, 22:03
      Cukrzyca
      tarczyca
      nerwica
    • marianne11 Re: Pomocy!!! 20.03.12, 22:48
      Jak wyżej - przebadaj się w kierunku chorób tarczycy i na cukrzycę. To objawy hipoglikemii.
      • e-kasia27 Re: Pomocy!!! 21.03.12, 02:07
        Zrób badanie: krzywa cukrowa z oznaczeniem poziomu insuliny.
        Hipoglikemia może też wynikać z innych chorób. Powinnaś się dokładnie przebadać.
        • julka15011 Re: Pomocy!!! 21.03.12, 08:04
          Jestem pod stala kontrola u endokrynologa w kierunku tarczycy i narazie nic sie nie dzieje mam robione regularnie badania a co do cukrzycy to kierowala mnie dr rodzinna na badania i wszystko bylo ok.. dalatego napisalam tutaj myslalam ze moze ktos mnie wlasnie pokieruje w jakas strone.. dziekuje za pomoc :)
          • julka15011 Re: Pomocy!!! 21.03.12, 08:11
            Patrzylam objawy tej hipoglikemii i idealnie pasuja do moich..nigdy nie slyszalam o takiej chorobie zaczelam sie bac troche ale musze udac sie chyba jeszcze raz do lekarza.. jeszcze raz dziekuje
            • d.o.s.i.a Re: Pomocy!!! 21.03.12, 11:32
              To nie choroba tylko objaw niedocukrzenia, czyli braku glukozy we krwi.
              Po prostu dbaj o diete, jedz zlozone weglowodany: twarde makarony, chleb z grubej maki, platki owsiane, kasze, zeby nie dopuscic do stanu glodu.
              • julka15011 Re: Pomocy!!! 21.03.12, 21:31
                Dziekuje za pomoc wszystkim :) dzis bylam u lekarza rodzinnego i dostalam skierowanie na morfologie i cos z glukoza niestety dr powiedziala ze nie moze mnie skierowac na krzywa cukrowa poniewaz robi to diabetolog..no ale zobaczymy jak wyjda te badania ktore mam. Chcialam jeszcze zapytac czy tego nie da sie leczyc w jakis sposob czy poprostu do konca zycia bede musiala chodzic z cukierkami w torebce i nie dopuszczac do glodu?
            • easyblue Re: Pomocy!!! 21.03.12, 21:33
              Po prostu noś przy sobie saszetkę cukru, albo naucz się szybciej dostrzegać objawy. Przy takim niedocukrzeniu można zemdleć, więc uważaj na cukierki. Dobrze też działa cola. No i regularne jedzenie. A poziom glukozy możesz mieć dobry. Też tak miałam. Tylko obciążenie 75g wyszło dziwnie, bo po 2 godzinach było niższe niż na poczatku.
    • mama-ola Re: Pomocy!!! 23.03.12, 18:06
      Też tak miałam. U mnie to miało związek z efektem jo-jo. Nie rozpoznałam tego, bo to nie było po odchudzaniu się, tylko po karmieniu piersią. Schudłam bardzo podczas tego karmienia. Potem przestałam karmić, minęło jakieś pół roku, a wtedy się zaczęło na całego. Jadłam obiad, a po dwóch godzinach robiłam się tak głodna, że drżały mi nogi. Przysypiałam w połowie zdania. Przeszło dopiero, gdy się odkułam kilogramowo :)
      Może też masz jo-jo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka