awatura 21.03.12, 13:23 Witam. Od jakiegos czasu czuję dyskomfort przy wypróżnianiu się. Pieczenie i pojawia sie krew. Podejrzewam hemoroidy, bo zadnych innych objawów ze strony brzucha i jelit nie mam. Co proponujecie na pozbycie się ich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: To chyba hemoroidy. 21.03.12, 14:32 awatura napisała: > Witam. Od jakiegos czasu czuję dyskomfort przy wypróżnianiu się. Pieczenie i po > jawia sie krew. Podejrzewam hemoroidy, bo zadnych innych objawów ze strony brzu > cha i jelit nie mam. Co proponujecie na pozbycie się ich? Wizytę u lekarza. S. Odpowiedz Link Zgłoś
irena4444 Re:Jeśli jesteś pewna, ze to hemoroidy. 23.03.12, 14:31 Jeśli jesteś pewna, że to hemoroidy to proponuję czopki Procto Emorect. Przynoszą efekt juz po dwóch tygodniach stosowania i zapobiegają nawrotom choroby. Jeden czopeczek na noc i z dnia na dzień czujesz się coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
spongia Re: To chyba hemoroidy. 29.03.12, 05:19 Na bol, swedzenie I pieczenie pomoga nasiadowki w goracej (ale nieparzacej) wodzie z sola - przez ok 10-15 min pare razy dziennie. Najlepiej jednak zapobiegac - zwieksz ilosc blonnika I wody w swojej diecie. Mozesz tez zapytac w aptece o masci kojace bol, zmniejszace swedzenie I obkurczajace hemoroidy - jednak nie zawsze pomagaja. Jezeli problem nawraca i wymienione rady nie przynosza efektu, dobrze jest udac sie po porade do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewczak6 Re: To chyba hemoroidy. 01.04.12, 19:51 Ja bym spróbowała jakąś maść np Procto-glyvenol;) ONa jest dośc mocna. Albo taka nowość Procto-comfort maść. Jak nie pomogą to konieczna będzie wizyta u lekarza. << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
awatura Re: To chyba hemoroidy. 05.05.12, 10:02 Kolejna wizyta u lekarza nie była konieczna. Dzięki za rady. W pozbyciu się hemoroidów pomogły czopki procto emorect. Po kilku dniach juz czuje sie ulgę. Po dwuch tygodniach wszystko juz było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rerekumkum04 Re: To chyba hemoroidy. 06.05.12, 17:57 jasne, reklamodawco, a teraz do pozostałych, jeśli ktoś z was ma poważne problemy tego typu, to 1, lekarz 2. chemoprewencja 3. kontrola Odpowiedz Link Zgłoś