Dodaj do ulubionych

Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą

22.03.12, 12:43
Mam skierowanie do sanatorium, i ze względu na syt. rodzinną nie mam komu zostawić dziecka na 3 tygodnie.
Muszę albo dziecko zabrać ze sobą albo zrezygnować z sanatorium, albo oddać do pogotowia opiekuńczego..
W "moim" santatorium, chcą mi policzyć za dziecko pełen koszt pobytu jak za os. dorosłą, w tym koszt zabiegów - których dziecko nie będzie miało.
Czy ktoś miał podobną sytuację, i był z dzieckeim w sanatorium i może wie jak to wygląda, zwłaszcza z płatnościami.
Obserwuj wątek
    • no1teresa Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 24.03.12, 01:21
      a może dobrze uzasadnij, dlaczego nie możesz skorzystać z leczenia sanatoryjnego w tym właśnie okresie i poproś o przesunięcie o x miesięcy? trochę ryzykujesz, że mogą potraktować jako rezygnację nieuzasadnioną; ja tak miałam ostatnio, ale odwołałam się do naczelnika ds.uzdrowisk i przywrócono mnie na liście oczekujących
    • elemelska Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 24.03.12, 11:44
      Nie można jechać z dzieckiem do sanatorium, podobnie jak z mężem, przyjaciółką, itd., na koszt NFZ. To nie są wczasy. Logiczne.
      • migottka17 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 25.03.12, 20:31
        Twoja rada jest niegrzeczna i tyllko Ty wiesz z czego to wynika....ale
        ja nie napisałam, że chcę jechać na wczasy, w dodatku na koszt NFZ.
        Napisałam, że uwzględniam zapłatę za dziecko, tylko moze nie koszt os. dorosłej wraz z zabiegami. Bo to dopiero byłoby nielogiczne.
    • nowa_nudziara Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 26.03.12, 12:16
      Czy tak Ci powiedzieli w ZFZ? Przecież dziecko będzie nawet spało razem z Tobą? POpytaj Ty lepiej tam gdzie masz jechać? W tym ośrodku sanatoryjnym,przecież to chyba nie tam tak Ci powiedzieli? Toż to byłaby czysta paranoja.Szkoda by było nie jechać do tego sanatorium,a nie masz żadnej koleżanki? ,rodziny? która by się zaopiekowała Twoim dzieckiem?
    • misiu_jeden Nie 26.03.12, 14:56
      Nie można.
      Do sanatorium jadą osoby chore aby się leczyć, a nie jest to przedszkole.
      A co? Może chciałabyś zabrać dzieciaka i zapłacić za niego symboliczna złotówkę.
      A pojedź sobie prywatnie do jakiegoś spa i zabierz ze sobą dzieciaka.
      Nie zawracaj ludziom głowy.
      • migottka17 Re: Nie 26.03.12, 18:55
        Nie mam dzieciaka....tylko dziecko, ale chyba Ty byłeś/byłaś dzieciakiem i skutki czujesz do dziś.
        I przeczytaj uważnie, co to napisałam, i jeżlei znajdziesz moje słowa o tym, ze chcę zapłacić symboliczną złotówkę, którą przytoczyłeś to ja Tobie zafunduje SPA, ok.
    • iwona298 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 26.03.12, 21:13
      ja bylam ale prywatnie i musialam placic za dziecko tyle samo, jak za dobe hotelowa, a nie korzystal zabiegow, jedynie z basenu.
      • iwona298 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 26.03.12, 21:15
        my placilismy okolo 130zl. za osobe. To bylo 2 lata temu.
        • snajper55 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 26.03.12, 22:40
          iwona298 napisała:

> my placilismy okolo 130zl. za osobe. To bylo 2 lata temu.

Za dobę?

S.
          • iwona298 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 27.03.12, 08:52
            no jasne, ze za dobe. W tym byly posilki, nocleg i 3 masaze. Wchodzilam na rozne strony sanatorium i ceny sa podobne.
        • migottka17 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 27.03.12, 08:49
          Dzięki.
          To dość sporo jak za samo spanie+wyżywienie.
          W tym miejscu gdzie mam jechać, jest podobnie cenowo, tylko z zabiegami, których dziecko nie będzie miało. Dlatego sądziłam, że policzenie tej całej kwoty bez zabiegów byłoby ok.
          • ju_s_tyna Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 27.03.12, 18:19
            a co zrobisz z dzieckiem jak będziesz w trakcie zabiegów, konsultacji itp?
            • snajper55 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 27.03.12, 19:44
              ju_s_tyna napisała:

> a co zrobisz z dzieckiem jak będziesz w trakcie zabiegów, konsultacji itp?

Pojedzie z opiekunką do dziecka?

S.
            • migottka17 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 28.03.12, 09:43
              Szkoda, że nie zapytałaś co zrobię jak wyjadę na 3 tygodnie...
              ...łatwiej mi będzie zadbać o kilka godzin tam na miejscu niż o 3 tygodnie jej samej beze mnie.
    • iwona298 Re: Sanatorium z dzieckiem, jako os. towarzyszącą 27.03.12, 09:04
      ja bylam w okresie swiat Bozego Narodzenia, to wyszlo drozej no i mielismy apartament. Moze w pokojach dwuosobowych bedzie taniej.
      www.sanatoria.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka