Dodaj do ulubionych

guzek-pomocy

30.06.12, 22:28
Miałam na plecach w pobliżu kręgosłupa malutki guzek, lekarz ogólny stwierdził, że tłuszczak i nie trzeba z nim na razie nic robić, ale niestety przeszkadzał mi, swędział więc go w kółko dotykałam i musiałam podrażnić paznokciami , teraz zrobił się twardy, jakby rozlany i zaczerwieniony, pomocy co to może być, wizytę u dermatologa mam za kilka dni, jestem bardzo zaniepokojona
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: guzek-pomocy 30.06.12, 22:37
      E, pewno jakaś infekcja. Posmaruj jakąś maścią z antybiotykiem albo przyłóż opatrunek z rivanolem.
      • calaviolina Re: guzek-pomocy 30.06.12, 23:02
        dzięki spróbuję, strasznie się wystraszyłam
        • easyblue Re: guzek-pomocy 01.07.12, 00:27
          Nie ma czego:) Sama miałam usuwane na łydce i plecach jakieś cuda. Pierw lekarz nie chciał dać mi skierowania, bo stwierdzil, że to pierdoła, a po usunięciu okazało się, ze to otorbione miejsce po ukąszeniu jakiegoś owada. Szczegółów nie pamietam. W każdym razie wycięte i z głowy, czego i Tobie życzę:)
          • calaviolina Re: guzek-pomocy 02.07.12, 21:20
            byłam u dermatologa,ale stwierdził, że to nie jego działka,że muszę iść do chirurga, a z guzka sączy się chyba krew z ropą, czy to trzeba nacinać, czy są jakieś inne metody wyleczenia,ktoś ma doświadczenie ?
            • easyblue Re: guzek-pomocy 02.07.12, 22:05
              To zależy - chirurg będzie wiedział najlepiej, co z tym zrobić. Takie wycinanie nie boli, jest pod znieczuleniem miejscowym, nie ma się czego bać.
      • lejdi111 Re: guzek-pomocy 01.07.12, 08:39
        easyblue napisała:
        Posmaruj jakąś maścią z antybiotykiem

No super rada, gratuluję podejścia.
    • nowa_nudziara Re: guzek-pomocy 03.07.12, 11:17
      Nie wiem,czy dermatolog coś pomoże,idź jeszcze raz do lekarza,najlepiej chirurga i powiedz,że chciałabyś coś z tym zrobić,a najlepiej pozbyć się tego.Lekarz nie może odsyłać Ciebie z kwitkiem. Postaw na swoim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka