Gość: wiolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 11:02 Jestem na wakacjach, od 2 dni zaczęły mi krwawić dziąsła, kupiłam ziołową płukankę, która niestety nie pomaga. Co robić, ponieważ z wakacji wracam za 2 tyg.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.iwanicka-grzegorek Re: dziąsła 18.08.12, 16:26 Gość portalu: wiolka napisał(a): > Jestem na wakacjach, od 2 dni zaczęły mi krwawić dziąsła, kupiłam ziołową płuka > nkę, która niestety nie pomaga. Co robić, ponieważ z wakacji wracam za 2 tyg.? Szanowna Pani, krwawienie dziąseł jest objawem ostrego zapalenia wywołanego przez bakterie płytki nazębnej. Ziołowa płukanka nie może pomóc.Należy kupić pastę do zębów i płukankę ,które wykazują działanie przeciwzapalne oraz bakteriobójcze i bakteriostatyczne.Polecam pastę do zębów PRO-EXPERT Clinic Line -ochrona dziąseł i płukankę o tej samej nazwie.Proszę podjąć bardzo systematyczne i dokładne szczotkowanie zębów 2x dziennie,wieczorem zabieg higienizacji winien trwać 2 minuty,a płukanki używać 2-3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś