Dodaj do ulubionych

Problemy z prawą ręką.

31.08.12, 15:05
Dużo piszę na komputerze (i gram w gry komputerowe), od pewnego czasu bardzo boli mnie prawa ręka (lewa bez zmian), od nadgarstka w kierunku łokcia (nie cała ręka, ale tak do kilku cm w stronę łokcia). Do tego dochodzi jakby omdlewanie w samym nadgarstku.
Co to może być i co można z tym zrobić? Czy kilku dniowa absencja od komputera pomoże? Dodam, że jak piszę prawą ręką także ręcznie mam kłopot, a niestety moja przyszła praca jest związana z pisaniem i jest kłopot.
Obserwuj wątek
    • marianne11 Re: Problemy z prawą ręką. 31.08.12, 17:17
      www.zespol-ciesni-nadgarstka.pl/
      nie zacinaj tyle w gry
      • gazeta_mi_placi Re: Problemy z prawą ręką. 31.08.12, 23:16
        To raczej nie to, bo pierwsze objawy pojawiły się za dnia, nie w nocy jak pisze na tej stronie. Nie mam też kłucia, obrzęku ani mrowienia. To taki raczej tępy, niezbyt intensywny ból.
        Nie mam też problemów żadnych z zaciśnięciem dłoni w pięść.
        • leksak Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 01:37
          to moze byc zapalenia miesnia i dlatego tak bol. Ja mialam zapalenia miesnia w barku, tak, ze nie moglam reki podniesc do gory.Wyleczylam to plywajac w basenie.Sprobuj.
    • sokhna Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 13:17
      To na bank nie ZCN, kilkudniowa przerwa od komputera pomoze na pewno, ale pytanie na jak dlugo?
      Upewnij sie, ze siedzisz we wlasciwej pozycji, kup podkladke pod mysz z poduszeczka zelowa, odciazenie nadgarstka na pewno cos pomoze.
      • gazeta_mi_placi Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 16:21
        Nie :-(
        Co ja zrobię bez komputera i forum :-(
        • murcza Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 20:49
          Pewnie to przez to ,że nie_ lubisz_ gazety.
    • sensei53 Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 22:06
      Mnie bolała kiedyś cała prawa ręka i okazało się że mam jakieś zwyrodnienie kręgów szyjnych był nacisk na końcówki nerwowe, pomogły zabiegi fizjoterapia. trzeba pójść do rodzinnego niech da skierowanie do przychodni rehabilitacyjnej. Mi pomogło.
    • arim28 Re: Problemy z prawą ręką. 01.09.12, 22:40
      Przewlekle zapalenie sciegien.
    • sensei53 Re: Problemy z prawą ręką. 02.09.12, 10:58
      Ja bym zaryzykował krótką przerwę przy komputerze i poszedł po zabiegi do lekarza, a potem wrócił do komputera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka