Dodaj do ulubionych

Metanol a wzrok

12.11.12, 19:48
Witam, bo jest taka sytuacja, że ludzie piją metanol rozrobiony z wodą czyli zakupiony na różnych "metach, melinach" i słyszałem że od metanolu się ślepnie. U jednego z obserwowanych "bezrobotnych" panów, po 9 miesiącach stwierdziłem, że trzęsą mu się ręce, jak chce zobaczyć coś z dala musi przymrużyć oczy a jego tęczówka, z piwnych oczy zmieniła kolor na lekki zielony. I teraz nasuwa mi się pytania, czy gdyby przestał pić przestały by mu się trząść ręce, czy wzrok by się poprawił i czy jego tęczówki, odzyskały by dawny kolor. Dziękuje za wszelkie szczere i pomocne odpowiedzi : ))). Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • radeberger Re: Metanol a wzrok 12.11.12, 20:01
      omen1908 napisał(a):

> Witam, bo jest taka sytuacja, że ludzie piją metanol rozrobiony z wodą czyli za
      > kupiony na różnych "metach, melinach" i słyszałem że od metanolu się ślepnie. U
      > jednego z obserwowanych "bezrobotnych" panów, po 9 miesiącach stwierdziłem, że
      > trzęsą mu się ręce, jak chce zobaczyć coś z dala musi przymrużyć oczy a jego t
      > ęczówka, z piwnych oczy zmieniła kolor na lekki zielony. I teraz nasuwa mi się
      > pytania, czy gdyby przestał pić przestały by mu się trząść ręce, czy wzrok by s
      > ię poprawił i czy jego tęczówki, odzyskały by dawny kolor. Dziękuje za wszelkie
      > szczere i pomocne odpowiedzi : ))). Pozdrawiam.

No jaha. Większość modeli Calvina Kleina przed odstawieniem waliło metanol.
      2 tygodnie bez flaszki, prysznic, praca i będą jak oni :-)
      • emciademcia Re: Metanol a wzrok 27.03.13, 15:39
        Aspartam składa się z trzech związków:

1. metanolu, który powoduje ślepotę
        2. kwasu asparaginowego, który wywołuje raka mózgu
        3. fenyloalaniny, która wywołuje zaburzenia emocjonalne.

Aspartam to główny składnik słodzików, gum do żucia, napojów kolorowych, produktów typu „light”a także farmaceutyków (tabletek musujących i do ssania również dla dzieci).

Poczytaj o aspartamie który zawiera czy wyzej wymienione związki m. in. metanol :)

• vasilip Re: Metanol a wzrok 15.11.12, 07:39
      www.poch.com.pl/1/wysw/msds_clp.php?A=5045f1e0ac7bc4cb0001
      • ken-ya Re: Metanol a wzrok 17.01.13, 18:24
        Metanol wedlug Huldy Clark acumuluje sie w oczach, w swoich badaniach znalazla go w duzo produktach takich jak - woda butelkowana, jedzeniu dla dzieci, slodzikach zastepujacych cukier ,produktach przetworzonych. Wedlug niej , metanol akumuluje sie najwiecej w oczach, byc moze dlatego mnustwo ludzi nosi okulary, Ona pisze ze byc moze slepota u chorych na cukrzyce to nie wina samej choroby co wlasnie metanolu w slodzikach. Duzo tego musisz uczyc sie sam. A trzesace sie rece podobno bardzo pomaga pomaga wit B6 i wszystkie z grupy B. A tak wogule to odzywianie do bani-kury w klatkach, jajka , zwierzeta trzymane w pomieszczeniach bez okien na sztucznym swietle . Psom do jedzen dosypywano zmielone puste kolby kukurydzy ,teraz dosypuje sie trociny z drzew bo taniej, az strach pomyslec czym karmione sa swinie i kury. W swinskich kosciach coraz wiekrze ubytki wskazuja na zle karmienie. Zle karmimy zwierzeta to i sami zle jemy. Zaczynamy za to placic. Co drugi w okularach , ale za to ramki do nich kosztuja fortune. No cuz mogla bym Ci pisac bez konca.
        • stara.kociara Re: Metanol a wzrok 17.01.13, 23:14
          > No cuz mogla bym Ci pisac bez konca.

Taa... Mnustwo, wogule, wiekrze, cuz, mogla bym... Proponuję zacząć od nauki pisania, a potem przejść do medycyny.
          • ken-ya Re: Metanol a wzrok 26.03.13, 19:41
            Kociara ugryz sie , ja na komputerze nie mam mozliwosci napisac u zamkniete, i nie mam zamiaru poprawiac tylko dlatego ze jakis idiota dawno temu wymyslil glupote. Czy Ty poprawisz mnie tez w mowie? Powiedz- czy jak ktos rozmawia to przez , u zamkniete czy otwarte ? poza tym ja znam obydwie litery, dla mnie brzmia tak samo. I nie przeszkadza mi zbytnio ze ktos napisze z takim bledem. To nie koniec swiata- W czechoslowacji dawno postawili przecinek nad, u otwarte i zadowolili obydwie strony moga sobie teraz czytac jak chca, przez otwarte i zamkniete, nasze szkolnictwo dalej pcha w glowy cos co jest glupie i w zyciu malo przydatne.
            • snajper55 Re: Metanol a wzrok 27.03.13, 11:04
              ken-ya napisał(a):

> Kociara ugryz sie , ja na komputerze nie mam mozliwosci napisac u zamkniete, i
              > nie mam zamiaru poprawiac tylko dlatego ze jakis idiota dawno temu wymyslil glu
              > pote. Czy Ty poprawisz mnie tez w mowie? Powiedz- czy jak ktos rozmawia to pr
              > zez , u zamkniete czy otwarte ? poza tym ja znam obydwie litery, dla mnie br
              > zmia tak samo. I nie przeszkadza mi zbytnio ze ktos napisze z takim bledem. To
              > nie koniec swiata- W czechoslowacji dawno postawili przecinek nad, u otwart
              > e i zadowolili obydwie strony moga sobie teraz czytac jak chca, przez otwarte i
              > zamkniete, nasze szkolnictwo dalej pcha w glowy cos co jest glupie i w zyciu
              > malo przydatne.

Masz rację, w przypadkach niektórych głów (niekturych głuf?) szkolnictwo jest mało przydatne. :D

S.
    • wadera3 Re: Metanol a wzrok 27.03.13, 16:11
      omen1908 napisał(a):

> a jego tęczówka, z piwnych oczy zmieniła kolor na lekki zielony.

Na klacie i karku wyrosły kudły, a nocami gania po lesie w poszukiwaniu ofiary...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka