15.11.12, 16:07
Witam
Chciałbym się zapytać państwa o wynik badania na boreliozę.
Dzisiaj dostałem taki wynik:
test Western Blot Borelia IgM-ujemny p41++
Western Blot Borelia IgG-ujemny p41+
Chciałbym się zapytać czy ze mną wszystko wporządku?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Borelioza 15.11.12, 20:49
      wszystko to nie wiem, ale o boreliozie zapomnij:)
      • inna2000 Re: Borelioza 17.11.12, 08:36
        Nie zgodzę się. Ujemny test ( chociaż widzę, ze dwa pasma coś pokazują ) nie wyklucza choroby. Poczytaj o boreliozie seronegatywnej a najlepiej wejdź na forum Borelioza.
        • jan440 Re: Borelioza 18.11.12, 12:47
          Wynikami nie masz się co przejmować albo masz objawy albo nie.
          • jan440 Re: Borelioza 18.11.12, 12:48
            Sam prążek 41 to za mało aby powiedzieć coś konkretnego.
        • mamalgosia Re: Borelioza 18.11.12, 14:10
          inna2000 napisała:
          Poczytaj o boreliozie seronegatywnej a najlepiej wejdź na forum
          > Borelioza.

czytam o boreliozie od wielu lat i właśnie dlatego napisałam to co napisałam. A forum borelioza radzę omijać
          • inna2000 Re: Borelioza 18.11.12, 18:46
            A czytasz bo? Ja czytam, bo choruję poważnie na tę chorobę. I western blot mialam całkowicie ujemny. Reszta testów dodatnia, plus reakcje herxa. Na chwilę obecną mam chory kręgosłup, stawy, porażenie prawej strony i chore serce. Stąd wiem, że WB może nie być wiarygodny, bo sama tak miałam. Jeśli ma objawy kliniczne, niech nie się bada. Z jakiegoś powody sięgnął po ten test. Nie wiem dlaczego od razu odrzuciłaś tą możliwość.
            • mamalgosia Re: Borelioza 19.11.12, 09:00
              Czytam ponieważ mam boreliozę od 2003 roku. U syna stwierdzono dwa lata temu.
              • inna2000 Re: Borelioza 19.11.12, 10:48
                Ja też choruję i też się leczę. Jak pisałam wyżej, choroba zrobiła już duże spustoszenie w organiźmie. Western Blot miałam ujemny, dlatego napisałam to co napisałam, ze ujemny test nie jest wcale zaprzeczeniem choroby, bo ja tak miałam, więc chyba jest to możliwe? Jeśli dużo czytasz o BB, musiałaś na pewno trafić na historię osób, które miały ujemne wyniki a choroba panoszyła się w najlepsze i doprowadziła ich do tak ciężkich stanów jak np mój. 6 tygodni rehabilitowano moj kręgosłup w szpitalu, bez większych efektów. Podejrzewano Stwardnienie Rozsiane, które wykluczono. Mamy różne zdania, do czego obie mamy prawo. Ja swoje podpieram własnym przypadkiem. Zainteresowany zrobi co będzie uważał za słuszne. Poza tym myślę, że lepiej pomylić się w tę drugą stronę niż odwrotnie....Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia i wytrwałości.
                • magdag28 Re: Borelioza 19.11.12, 11:47
                  inna2000 napisała:

>. Podejrzewano Stwardnienie Roz
                  > siane, które wykluczono.

u mnie od tego sie zaczelo od badania na stwardnienie jak ktoregos dnia ni z tego ni z owego dostalam porazenia lewej dloni po 3 dniach ustapilo samoistnie i tez wykluczyli stwardnienie i wykryli bardzo powane problemy w kregoslupem szyjnym. Stwierdzono ze to napewno jakis uraz byl z kregoslupem a niedowald to pewnie jakis mikro wylew i na tym sie skonczylo zylam tak 8 lat i slablam i stawy oczy i serce i hollter i caly czas cos a dopiero jakis czas temu okazalo sie ze mam borelke i bo tylu latach sie okazalo ze te takie łuszczycowe plamy (mam łuszczyce) miedzy moimi ktore pojawiaja sie i znikaja to rumien wedrujacy... i przeleczyli mnie raz teraz dalej mam obiawy ale co wb wychodzi watpliwy a nie stac mnie na prywatna wizyte i prywatne leczenie i prywatne badanie i wiem ze mam to swinstwo. wiec wb jest niewiarygodny badania sobie a choroba sobie
                  • jan440 Re: Borelioza 22.11.12, 20:43
                    Ja współczuję osobom które mają negatywne testy a pełno objawów.
                    Dla większości lekarzy są zdrowi i dlatego pozbawieni opieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka