rozmowy_w_sieci 06.03.13, 15:06 Był ktoś z Was w sanatorium? Gdzie trafiliście? Jak oceniacie? Co trzeba zabrać na te 24 dni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 07.03.13, 12:37 rozmowy_w_sieci napisała: > Był ktoś z Was w sanatorium? Gdzie trafiliście? Jak oceniacie? > Co trzeba zabrać na te 24 dni? Skierowanie, leki brane stale, pieniądze na dodatkowe zabiegi, odpowiednią ilość ubrań, sportowy strój do ćwiczeń, lub kostium kąpielowy do zabiegów w wodzie/błocie i zatyczki do uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 07.03.13, 16:39 Zabiegi dodatkowe? A mogą być takie? A jak jest na wyjazdach z ZUS? Ile zabiegów? Czy w weekendy są również zabiegi? Odpowiedz Link Zgłoś
marysiak47 Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 07.03.13, 13:27 Do tego jeszcze własne ręczniki. Jeśli nie nastawiasz się na unikanie życia towarzyskiego, także jakiś strój na wieczorne wyjście na kawę. Przydadzą się tez drobiazgi służące organizowaniu życia codziennego: własny kubek, łyżeczka, nóż, ściereczki, mały płyn do naczyń... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 07.03.13, 16:37 W sanatoriach nie ma aneksu kuchennego? Kurczę, dobrze, że piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 07.03.13, 16:47 Wiesz, najlepiej zadzwoń do sanatorium do którego masz skierowanie i zapytaj na miejscu o wszystkie informacje na temat darmowych zabiegów, dodatkowych zabiegów, ich kosztu, tego czy odbywają się weekendy itp. Ja bym jeszcze zapytała o możliwość otrzymania (za dopłatą?) pojedynczego pokoju - niemiłe, głośne, imprezowe lub chrapiące towarzystwo to największy problem pobytu w sanatorium. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia001 Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 16.03.13, 14:49 Ja tez dostalam skierowanie do sanatorium... O co jeszcze zapytac jak bede dzwonic? I jak tam jest z odwiedzinami? Odpowiedz Link Zgłoś
marysiak47 Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 17.03.13, 12:29 Bez problemu, w końcu to nie kolonia karna. Na ogół odwiedzający mogą sobie wykupić w kuchni posiłki, często tez istnieje możliwość zapłacenia za nocleg. Przy czym chyba dobrze byłoby, gdybyś nawet mimo odwiedzin nie rezygnowała z zabiegów :) Dlatego najczęściej rodziny przyjeżdżają w odwiedziny w niedziele, wtedy nie ma ryzyka, że towarzyskie spotkanie będzie kolidować z zabiegami . Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 19.03.13, 21:41 Widzę, że konkretne odpowiedzi się pojawiły. :) To będzie mój pierwszy wyjazd i bardzo się stresuję.... Stad tyle pytań. Dziewczyny, a ile brałyście rzeczy? W końcu to aż 24 dni... Jest jakaś możliwość zrobienia prania? Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 20.03.13, 11:41 nigdy nie byłaś na wczasach? to prawie to samo, tyle, że są zabiegi Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Pobyt w sanatorium - kilka pytań 20.03.13, 19:53 Byłam. :) Ale max 7 dniowych, a tutaj ponad 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś