Dodaj do ulubionych

Czy to może byc podagra

20.03.13, 18:40
Witam. Mam pytanie? Jak mozna rozpoznać podagre?Od długiego czasu boli mnie duży palec u prawej nogi.Sa to bóle napadowe nawet w nocy.Bardzo często utrudnia mi ten ból chodzenie.O ładnych butach nie ma mowy.Jakies dwa lata temu miałam przeswietlenie lecz nic nie wykazało.Oprócz tego mam spuchniete i bolace stawy w kostkach,Bywa ból bardzo silny lecz tez nie zawsze.Mam również spuchnięte nogi nad kostkami.Skóra błyszczaca i często równiez bolaca.Podobnie zaczyna mi się robić zlewa noga.Czy to może byc podagra i jak mozna to sprawdzić.Bardzo proszę o odpowiedz bo może ktoś miał taki przypadek.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Czy to może byc podagra 20.03.13, 18:44
      Najlepiej iść do lekarza i powiedzieć o tym, potem wziąć skierowanie na badania("profil reumatologiczny", ewentualnie poziom kwasu moczowego)
      • aqua48 Re: Czy to może byc podagra 21.03.13, 13:15
        Przejdź się też do ortopedy, to może być płaskostopie poprzeczne, lub jakieś zmiany zwyrodnieniowe.
    • asis09 Re: Czy to może byc podagra 23.03.13, 10:51
      Jak powyzsze wyniki bedą ok to zrób badanie na boreliozę
    • babciappl Re: Czy to może byc podagra 24.03.13, 10:25
      Bardzo dziekuję za odpowiedzi.Wybieram sie do rodzinnego po skierowanie na badania .Mam nadzieję, że mi da bo raczrj nie chcą .Może też dostanę skierowanie do ortopedy.Bólodczuwam od dawna ,a przeswietlenie nic nie wykazało.Moze teraz bedzie inaczej.Pozdrawiam serdecznie i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka