Dodaj do ulubionych

Ciągłe bóle brzucha ...

28.03.13, 22:31
Ostatnio znowu bardzo często boli mnie brzuch. W listopadzie miałam robione USG i posiew kału, ale nic nie wykazało. Następna w kolejce miała być kolonoskopia, ale, że po lekach które mi przepisał lekarz, było dobrze, więc już sb odpuściłam. Myślałam, ze wszystko będzie już ok. Było dobrze do czasu, aż przestałam brać nystatynę osłonowo do antybiotyków na trądzik, bo pani dermatolog mi jej nie przepisała do kolejnej recepty, bo ten antybiotyk to tylko 150mg, połowa. I od tej pory jest koszmar ! Nie mogę normalnie funkcjonować. Ból zaczyna się w górnej części brzucha i tak jakby uciska, potem rozchodzi się w dół. Temu zawsze towarzyszy biegunka ;( Mam 16 lat i przez to bardzo często nie chodzę do szkoły, bo zwijam się z bólu ;( Bardzo nieregularnie się załatwiam, tak co 3 dni, tak było od zawsze .
Nie wiem co robić, jak temu zapobiec ;( Tak nie idzie żyć jak co drugi dzień nie wychodzę z toalety ;( Co zrobić, żeby to się skończyło .?
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Ciągłe bóle brzucha ... 28.03.13, 23:10
      A z rodzicami o tym rozmawialas? Jesli tak, to dziwie sie, ze Cie nie zaprowadzili ciupasem do lekarza a jesli nie to natychmiast im dokladnie powiedz co ci jest.
      Powinnas miec zrobione szczegolowe badania przewodu pokarmowego od USG poczynajac.
      O innych zadecyduje lekarz.
      • ama147 Re: Ciągłe bóle brzucha ... 29.03.13, 13:24
        Rozmawiałam, oni uważają, że udaje albo kombinuje, żeby do szkoły nie iść, bo badania miałam robione i nic mi nie było ;(
        • felinecaline Re: Ciągłe bóle brzucha ... 29.03.13, 14:58
          Wiec powiedz im jeszcze raz, stanowczo, ze "ci jest" i ze pilnie powinni z Toba wrocic do lekarza, najlepiej od razu do gastroenterologa.
          Najlepiej pokaz im moj post.
    • goodman41 Re: Ciągłe bóle brzucha ... 28.03.13, 23:29
      No to teraz bedziesz miec problem. Antybiotyki zniszczyly flore bakteryjna w ukladzie pokarmowym, a ich miejsce zajela kandyda. Konowal tego nie przewidzial i teraz bedziesz pacjetem chorej sluzby zdrowia prze wiele lat, dostarczajac kasy konowalom.

Cytat:
      "Nystatyna jest stosowana w leczeniu zakażeń grzybiczych wrażliwymi na ten antybiotyk grzybami, zwłaszcza kandydozy jamy ustnej, przewodu pokarmowego, układu moczowo-płciowego, skóry, gałek ocznych, paznokci, a także w profilaktyce zakażeń grzybiczych po leczeniu antybiotykami o szerokim spektrum działania oraz u chorych na nowotwory złośliwe (np. białaczki), przygotowywanych do zabiegów operacyjnych.
      "

Dla uregulowania stolca sprobuj pic kefir. Jak dasz rade to zmiksuj kefir z czosnkiem.
      • ama147 Re: Ciągłe bóle brzucha ... 29.03.13, 13:23
        Ale mnie brzuch już bolał, zanim brałam antybiotyki. Gdzieś tak od maja zeszłego roku. I miałam robione badania zanim zaczęłam brać Tetralysal ;( Teraz wszystko wróciło.
    • mlody776 Re: Ciągłe bóle brzucha ... 29.03.13, 15:22
      Pewnie nie lubisz, ale powinnaś jeść często chociaż trochę kiszonej kapusty. Mozesz pic wodę od tej kapusty jak i sama kapustę kiszona. Jak ci się znudzi ten smak, to rób sobie salad z ta kapusty. Do KK dodaje się: jabłko, cebule, marchewkę, jedna łyżkę cukru do smaku (może coś zapomniałem i dobra kucharka poprawi mienie) i wszystko za krąpia się dożą ilością octu z jabłek. Jak nie masz uczulenia do mleka, to powinnaś pic tez codziennie jedna szklankę kwaśnego mleka i to pełno tłustego. W ogóle wszytko co jest przefermentowane i nie jest gotowane po zakończeniu fermentacji jest super dla ciebie. Staraj się jednak jest ta kapustę z domowego kiszenia lub mleko kwaśne zrobione samemu itd. Gotowe produkty w sklepie są nie żywe/gotowane, a ty potrzebujesz dużo pozytywnych bakterii do prawidłowego trawienia.
      To są te pozytywne bakterie, które dostajemy do naszego okładu pokarmowego z mlekiem matki i jak nie przyjmujemy antybiotyków to pozostają one z nami na zawsze.
    • medpoloniapoznan Re: Ciągłe bóle brzucha ... 15.10.13, 08:38
      Szanowni Państwo,

u pacjentów skarżących się na dolegliwości związane z układem trawiennym w ramach diagnostyki często wykonuje się badanie endoskopowe. Pozwala ono lekarzowi dokładnie obejrzeć poszczególne organy od wewnątrz. W razie potrzeby można podczas niego także pobrać wycinki do analizy histopatologicznej czy usunąć polipy. Badanie polega na wprowadzeniu do organizmu pacjenta rurki o średnicy zaledwie kilku milimetrów, zakończonej miniaturową kamerą z lampą. To urządzenie przetwarza obraz i przesyła go następnie do monitora. Aby obejrzeć górny odcinek przewodu pokarmowego przeprowadza się gastroskopię, natomiast dolny odcinek bada się podczas kolonoskopii. W szczególności badanie kolonoskopowe może wywoływać u pacjenta dyskomfort lub ból, dlatego obecnie wykonuje się je zwykle w znieczuleniu ogólnym.

Zespół poznańskiego Szpitala Med Polonia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka