Dodaj do ulubionych

Czy mam grzybicę?

IP: *.tempotmp.com.pl / *.tele2.pl 28.07.04, 15:58
Żona była ostatnio u ginekologa i ten stwierdził u niej grzybicę pochwy.
Istnieje prawdopodobieństwo, że ja też jestem nią zarażony. Jak stwierdzić,
czy jestem chory i jakie badania wykonać?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Czy mam grzybicę? 28.07.04, 16:11
      Mozesz miec. W przypadku grzybicy trzeba leczyc oboje partnerow. Nie mam
      pojecia, jak sie bada facetow;) Moze na forum zdrowie kobiety?

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • very_martini Errata 28.07.04, 16:12
        Nie chodzilo mi o to, ze facetow bada sie na tym forum;). Mialo byc - podpytaj
        na zdrowiu kobiety;)

16%VOL
        22%VAT
        (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
    • Gość: moni Re: Czy mam grzybicę? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 17:16
      Zazwyczaj ginekolog przepisuje od razu cos dla partnera, np Clotrimazol lub
      inne. Moze niech zona zapyta na wizycie kontrolnej
      • Gość: nerwus Re: Czy mam grzybicę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:26
        dokładnie, co powyzej. zwykle lekarz od razu przepisuje maść profilaktycznie, i
        czasem jakieś tabletki, niech żona sie koniecznie upomni bo bedziecie tak w
        kółko się zarażali
        • Gość: malgorzata Re: Czy mam grzybicę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:18
          No wlasnie, widac jak zazwyczaj przepisuje :( Jak bylam w ciazy to tez z tym
          byl problem, nawet po upomnieniu sie przez nas lekarz stwierdzil, ze masc i tak
          nie ma sensu bo maz pewnie nie ma grzybicy... Koniecznie sie upomnij a jesli
          nie dostaniesz recepty, to w aptece bez niej kupisz clotrimazolum krem.
          Mezczyzni raczej nie maja widocznych objawow, no chyba ze akurat stan jest
          bardzo zaawansowany lecz z pewnoscia bys tego nie przeoczyl, czerwone krostki,
          uporczywe swedzenie, pozniej koszmarne zmiany skory. Lekarz, ktory moglby to
          stwierdzic to z pewnoscia dermatolog lub urolog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka