Dodaj do ulubionych

Szansa na dziecko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 08:59
Czy partnerzy z jednakową grupą krwi "O"mają szanse na dziecko?Macie jakieś
doświadczenia?Podzielcie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: JoP Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 12:44
      A w czym problem, u licha?
    • Gość: Wątpiący Re: Szansa na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 13:00
      W czym problem?W jednakowej grupie krwi,słyszałem ,że wówczas marne szanse.Może
      się mylę?
      • Gość: S. Re: Szansa na dziecko IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.08.04, 13:55
        Szczerze mówiąc to nie słyszałam,że jak są takie same grupy to może być jakiś
        problem.Ja z mężem mamy takie same(A RH+)i wszystko było w porządku,lekarz
        nawet mówił,że to dobrze ,że są takie same.Pozdrawiam
    • very_martini Re: Szansa na dziecko 01.08.04, 16:53
      Jakieś mało wiarygodne to Twoje źródło informacji... Problemem może być co
      najwyżej Rh (jeśli jedno z rodziców ma plus, a drugie minus, ale z tego, co
      pamiętam, konflikt rzadko zdarza sie, kiedy kobieta ma plus - sorry, jeśli
      pomyliłam z minusem, wpisz w google i sprawdź;) ), ale nie grupa krwi

16%VOL
      22%VAT

takie tam...
      • Gość: Mr. Hyde Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:14
        Dzieci są poczęte niezależnie od grupy krwi poczynających. ;-)

Niezgodność serologiczna i ewentualne wystąpienie konfliktu serologicznego
        zależy od grupy krwi płodu i matki i od istnienia, bądź nie istnienia
        immunizacji(uczulenia) matki krwią niezgodną gupowo np. po wcześniejszej ciąży
        nawet jeśli zakończyła się poronieniem. Problem może dotyczyć niezgodności grup
        głównych A,B,0 oraz czynnika Rh.
        Największy problem jest jeśli matka z grupą krwi Rh(-) (brak antygenu D)
        została immunizowana czynnikiem Rh(+) ( obecny antygen D ) np. podczas
        wscześniejszej ciąży/porodu jeśli dziecko miało Rh(+). Jeśli któryś z kolejnych
        płódów też posiada Rh(+) ( obecny antygen D ) to może dojść do wystąpienia
        konfliktu serologicznego i ciężkich uszkodzeń u płodu z Rh(+).

W odróżnieniu od wszystkich " nienaukowych " medycyn. Medycyna oficjalna i
        lekarze potrafią sobie z tym problemem poradzić podając odpowidnią surowicę
        matce z Rh(-) po porodzie dziecka z Rh(+) lub po każdym poronieniu.

I w tym przypadku jak i z resztą w wielu innych, gdzie istnieje rzeczywisty, a
        nie urojony problem, żadne "inne medycyny" ( chińska, homeopatia,
        bioenergoterapeuci, voodoo itp. czary mary ) nie mogą się niczym wykazać. ;)
        • very_martini Re: Szansa na dziecko 01.08.04, 20:47
          tu się zgodzę.
          Ale o "medycyna" chińska to bym na Twoim miejscu nie pisała, bo to jest jednak
          medycyna przez duże M i z voodoo nie ma wiele wspólnego. To jakieś
          komunistyczne myślenie z czasów, kiedy w ramach 'postępu' blokowano wszystko,
          co miało związek z medycyną naturalną.
          Ale ten kraj od bardzo dawna jest i jeszcze przez długo będzie zacofany pod
          wieloma względami.

16%VOL
          22%VAT
          • Gość: Mr. Hyde Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:42
            Wymieniłem medycynę chińską jako nieskuteczną w konkretnym przypadku
            profilaktyki konfliktu serologicznego. Zabrzmiało to jakbym na równi stawiał ją
            z homeopatią czy bioenergoterapią, że o czarach nawet nie wspomnę, a tak nie
            jest.
    • Gość: Wątpiący Re: Szansa na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:35
      Umiecie podtrzymać na duchu.Dzięki wielkie wszystkim.Pozdrawia mający szanse.
      • Gość: thmwag Re: Szansa na dziecko IP: *.eltur.com.pl 02.08.04, 07:38
        Na 100%, moi rodzice mają oboje 0Rh+ i jestem ja i mam jeszcze siostrę, a mama
        mówi, że dobrze że tak się tylko skończyło, bo zachodziła w ciążę jak tylko o
        tym pomyslała.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka