Gość: Wątpiący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 08:59 Czy partnerzy z jednakową grupą krwi "O"mają szanse na dziecko?Macie jakieś doświadczenia?Podzielcie się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JoP Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 12:44 A w czym problem, u licha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wątpiący Re: Szansa na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 13:00 W czym problem?W jednakowej grupie krwi,słyszałem ,że wówczas marne szanse.Może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Szansa na dziecko IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.08.04, 13:55 Szczerze mówiąc to nie słyszałam,że jak są takie same grupy to może być jakiś problem.Ja z mężem mamy takie same(A RH+)i wszystko było w porządku,lekarz nawet mówił,że to dobrze ,że są takie same.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Szansa na dziecko 01.08.04, 16:53 Jakieś mało wiarygodne to Twoje źródło informacji... Problemem może być co najwyżej Rh (jeśli jedno z rodziców ma plus, a drugie minus, ale z tego, co pamiętam, konflikt rzadko zdarza sie, kiedy kobieta ma plus - sorry, jeśli pomyliłam z minusem, wpisz w google i sprawdź;) ), ale nie grupa krwi 16%VOL 22%VAT takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Hyde Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:14 Dzieci są poczęte niezależnie od grupy krwi poczynających. ;-) Niezgodność serologiczna i ewentualne wystąpienie konfliktu serologicznego zależy od grupy krwi płodu i matki i od istnienia, bądź nie istnienia immunizacji(uczulenia) matki krwią niezgodną gupowo np. po wcześniejszej ciąży nawet jeśli zakończyła się poronieniem. Problem może dotyczyć niezgodności grup głównych A,B,0 oraz czynnika Rh. Największy problem jest jeśli matka z grupą krwi Rh(-) (brak antygenu D) została immunizowana czynnikiem Rh(+) ( obecny antygen D ) np. podczas wscześniejszej ciąży/porodu jeśli dziecko miało Rh(+). Jeśli któryś z kolejnych płódów też posiada Rh(+) ( obecny antygen D ) to może dojść do wystąpienia konfliktu serologicznego i ciężkich uszkodzeń u płodu z Rh(+). W odróżnieniu od wszystkich " nienaukowych " medycyn. Medycyna oficjalna i lekarze potrafią sobie z tym problemem poradzić podając odpowidnią surowicę matce z Rh(-) po porodzie dziecka z Rh(+) lub po każdym poronieniu. I w tym przypadku jak i z resztą w wielu innych, gdzie istnieje rzeczywisty, a nie urojony problem, żadne "inne medycyny" ( chińska, homeopatia, bioenergoterapeuci, voodoo itp. czary mary ) nie mogą się niczym wykazać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Szansa na dziecko 01.08.04, 20:47 tu się zgodzę. Ale o "medycyna" chińska to bym na Twoim miejscu nie pisała, bo to jest jednak medycyna przez duże M i z voodoo nie ma wiele wspólnego. To jakieś komunistyczne myślenie z czasów, kiedy w ramach 'postępu' blokowano wszystko, co miało związek z medycyną naturalną. Ale ten kraj od bardzo dawna jest i jeszcze przez długo będzie zacofany pod wieloma względami. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Hyde Re: Szansa na dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:42 Wymieniłem medycynę chińską jako nieskuteczną w konkretnym przypadku profilaktyki konfliktu serologicznego. Zabrzmiało to jakbym na równi stawiał ją z homeopatią czy bioenergoterapią, że o czarach nawet nie wspomnę, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wątpiący Re: Szansa na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:35 Umiecie podtrzymać na duchu.Dzięki wielkie wszystkim.Pozdrawia mający szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thmwag Re: Szansa na dziecko IP: *.eltur.com.pl 02.08.04, 07:38 Na 100%, moi rodzice mają oboje 0Rh+ i jestem ja i mam jeszcze siostrę, a mama mówi, że dobrze że tak się tylko skończyło, bo zachodziła w ciążę jak tylko o tym pomyslała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś