Dodaj do ulubionych

zapalenie pęcherza

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 14:13
choruję na to od roku, kilka razy brałam antybiotyki, zawsze po kilku tygodniach były nawroty, czy są jakieś domowe sposoby zapobiegania temu? robiłam zasiadówki z kory dębu , piłam okropną fitolizynę i brałam urosept, czy ktoś zna coś bardziej skutecznego?Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: zapalenie pęcherza 07.08.04, 14:15
      Są kulki homeopatyczne, ale to wszystko zależy od tego, jakie są objawy. Miałam
      zapalenie pęcherza kilka razy w życiu, zawsze zdarzało mi się wieczorem, rano
      byłam zdrowa.
      Wpadnij i dopytaj moje szefostwo:)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

16%VOL
      22%VAT
    • beata1002 Re: zapalenie pęcherza 07.08.04, 15:17
      okropna przypadlosc .Kiedy mnie to lape biore w wiekszych dawkach niz zaleca
      opakowanie furaginy <niestety na recepte> i urogran w granulkach .pomaga dosc
      szybko.
      • Gość: GG Re: zapalenie pęcherza IP: *.sympatico.ca 07.08.04, 16:07
        witam...w canadzie zaleca sie "cranberry juice",mozna go kupic rowniez w
        kapsulkach lub" apple cider vinegar"tzn ocet jablkowy...1 lyzka octu na
        szklanke wody....lub poprostu kup sobie bakterie i zazywaj..szczegolnie po
        kuracji antyb...pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: zapalenie pęcherza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:00
      Moge ci napisac tylko tyle ze ja rowniez choruje na ta przypadlosc przez cale
      zycie mialam robiona mase badan,masa lekow nic nie pomoglo.furargin moze ten
      lek cos wskura .albo polece ci monural to jest antybiotyk do picia zazywa sie
      jedmodniowo.( mi pomogl na mies,)o i jeszcze znajoma polecila mi lek ale
      niestety jeszcze go nie bralam ale z tego co mi mowila jest bardzo mocny i
      dobrze walczy z infekcja abaktal.
    • Gość: Maja Re: zapalenie pęcherza IP: *.chello.pl 08.08.04, 17:02
      Mnie na nawracające zapalenie pęcherza pomogła dość długa kuracja lekiem o
      nazwie Palin (oczywiście przepisany przez lekarza) - ale w wakacje może być
      uciążliwa, bo trzeba unikać słońca. A potem oczywiście profilaktyka, chronienie
      nerek przed zimnem. Polecane tu tabletki z wyciągiem z żurawiny do zakwaszania
      moczu też pomagają, ale już po całkowitym wytępieniu choróbska.
      A jeśli antybiotyki nie pomagają, jest jeszcze szczepionka o nazwie Urovaxom,
      ale jej podawanie jest długotrwałe i dość nieprzyjemne, więc to już w
      przypadkach naprawdę poważnych.
      • Gość: Lechoo Re: zapalenie pęcherza IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.04, 22:40
        Czesc! W takim razie niech chłop też sie wypowie. Ja tez mam ciagle prolem z
        pecherzem. Od malego co jakisz czas mama dawali mi jescze wtedy urenil (obecnie
        wycofany). Rok temu mialem takie ostre zapalenie. Zrobiłem posiew i wyszły
        jakieś bakterie - brałem 2 antybiotyki i jak reka odjął..... aż do zeszłego
        miesiaca. Wiec majac juz takie doswiadczenie zarzuciłem sobie furagin (zawsze
        go mam w domu), ale o dziwo nic niepomogl. Zrobilem posiew,a tam czytsto.
        Poszedlem do urologa i powiedzial mi, ze sa bakterie, ktore nie wychodza w
        posiewie. Zaoszczedzil mi narazie badanie prostaty per rectum i zapisał
        NEFROSEPT (syropek 50% metanolu) i potem po tym mam brać Ginjal. No, ale za ja
        jestem niecierpliwy to zaaplikowalem sobie zamiast tego kuracje antybiotykowa
        (duomox), ale nic nie pomoglo. Wczoraj skonczylem brac antybiotyki, ale za to
        regularnie pije nefrosept i o dziwo pomaga. Zobaczymy na jak dlugo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka