Gość: Justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:07 Słyszałam, że takie sposoby istnieją - jest to jakaś specjalna dieta. Czy wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasio Re: domowe sposoby na pozbycie się kamieni żółcio IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 11.08.04, 13:36 > Poszukaj w archiwum. To bylo w szczegolach omawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: domowe sposoby na pozbycie się kamieni żółcio 11.08.04, 14:13 Justynas, zajrzyj na forum zioła i medycyna naturalna, bo tam chyba nawet sama coś przepisywałam z jakiejś mądrej książki, mogę się mylić, ale na pewnozjadziesz tam posty na ten temat od fachowców 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: domowe sposoby na pozbycie się kamieni żółcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:19 Dzieki za podpowiedzi. Jednak niewiele pomogły. W archiwum znalazłam tak dużo dyskusji o wszystkim co dotyczy kamieni, że nie mam czasu tego przejrzeć - tym bardziej, że nie wszystko jest na temat, kóry mnie interesuje. Pytanie: gdzie jest forum zioła i medycyna naturalna? Moze jednak ktoś pamięta jakiś sposób. Udało mi się dowiedzieć, że jeśli po krótkiej głodówce zje się czekoladę, jajko lub łyżkę oliwy z oliwek, to nstępuje skurcz woreczka żółciowego i kamienie mogą zostać wypchniete. I co dalej? A może można spróbować je rozpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Zajrzyj tutaj: IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 11.08.04, 15:29 curezone.com/cleanse/liver/default.asp > Pierwsza metoda - Huldy Clark jest najprostsza. Stosowalem ja 6 x i w ta sobote bede po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: domowe sposoby na pozbycie się kamieni żółcio 11.08.04, 16:54 Udało mi się dowiedzieć, że jeśli po > krótkiej głodówce zje się czekoladę, jajko lub łyżkę oliwy z oliwek, to > nstępuje skurcz woreczka żółciowego i kamienie mogą zostać wypchniete. > I co dalej? ... a dalej to może być niewesoło:-(( Jesli masz drobne kamienie, to taki "maluch" może przesunąć się pechowo i zatkac przewód żółciowy (-->> kamica przewodowa i jej ew. powikłania) lub - duuuużo gorzej - utknąć w przewodzie trzustkowym (-->>z grubsza: umarł w butach). Chyba lepiej się tak nie bawić... Radzę z całego serca udać się do chirurga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio mary-ann IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 12.08.04, 16:01 mary_ann napisała: > Udało mi się dowiedzieć, że jeśli po > > krótkiej głodówce zje się czekoladę, jajko lub łyżkę oliwy z oliwek, to > > nstępuje skurcz woreczka żółciowego i kamienie mogą zostać wypchniete. > > I co dalej? > > ... a dalej to może być niewesoło:-(( Jesli masz drobne kamienie, to > taki "maluch" może przesunąć się pechowo i zatkac przewód żółciowy (-->> > ; kamica > przewodowa i jej ew. powikłania) lub - duuuużo gorzej - utknąć w przewodzie > trzustkowym (-->>z grubsza: umarł w butach). Chyba lepiej się tak nie b > awić... > Radzę z całego serca udać się do chirurga. > Stosowalas sama 'domowy sposob usuwania kamieni zolciowych'? > Dlaczego straszysz innych, nie majac pojecia o tym, co sama gadasz? > Czy to jeszcze jeden objaw przyslowiowej glupoty, czy tylko objawy dobrze wypranej mozgownicy? Odpowiedz Link Zgłoś