Dodaj do ulubionych

Problem ze stawami

03.01.14, 16:18
Witam. Miesiąc temu przechodziłam anginę ,podczas której spuchły mi stawy w nadgarstkach ,stawy kolanowe, i na stopach. Stawy były lekko bolesne i bardzo w nich "trzeszczało" przy poruszaniu. Moja lekarka zleciła badania: morfologia ,mocz , latex i Crp ( wszytkie wyniki wyszły dobrze, bez żadnych odchyleń) Po paru dniach opuchlizna zaczęła schodzić i zostały tylko twarde gulki na stawach w nadgarstku. Teraz znowu jestem chora (zapalenie tchawicy) i stawy znowu puchną i trochę bolą. Cóż to może być? Czy ktoś tak miał przy infekcjach? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: Problem ze stawami 03.01.14, 19:20
      Borelioza?
      • asis09 Re: Problem ze stawami 03.01.14, 20:01
        chlamydia?
    • marbor1 Re: Problem ze stawami 04.01.14, 15:19
      Jest takie powiedzenie: angina kąsa serce i liże stawy. U mnie to powiedzenie jak najbardziej sprawdziło się Dopóki nie usuniesz źródła zachorowań na anginy i bóli gardła, problem się będzie powtarzał. Źródłem infekcji mogą być chore zatoki, lub migdały.
      Znam ten problem a autopsji.
    • kasiaczek_6 Re: Problem ze stawami 04.01.14, 21:10
      Dziękuję za wszystkie sugestie. Muszę chyba jednak wybrać się do dobrego reumatologa bo choroba mija a ze stawami gorzej... Mam tylko nadzieję ,że to jednak przez infekcje a nie jakaś poważna choroba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka