23.08.04, 23:34
witam
od 2 miesiecy (po zapaleniu oskrzeli) mam dusznosci i suchy kaszel
wystepujace mniej wiecej w godz. 12-17. w czasie wysilku raczej wszystko jest
ok.

bralem jakies leki na astme i alergie - nic nie pomoglo.
co to moze byc?

nie pale od roku. mam 27 lat.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: dusznosci IP: *.ss.shawcable.net 24.08.04, 00:07
      Chyba jednak astma, ale moze wymagasz innego leczenia
      • Gość: Halina Re: dusznosci IP: *.ip-pluggen.com 24.08.04, 10:44
        A moze potrzebujesz schudnac, skoro dusznosci zwiazane sa z wysilkiem?
        Czym wieksza waga ciala, tym latwiej o zadyszke, bo serce nie zdazy pompowac
        krwi.
        • Gość: rebella do Haliny IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 13:12
          Hej, kobieta pisze, że podczas wysiłku wszystko jest o.k. Nie doczytałaś
          uważnie...

Pytanie do autorki wątku : jakie badania robiłaś ? U jakiego lekarza byłaś z
          tymi dolegliwościami?
          • Gość: fanta44 Re: do Haliny IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 24.08.04, 13:16
            robilem ekg i rentgena (ktorego nie odebralem jeszcze). dzis odbiore.
        • Gość: fanta44 Re: dusznosci IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 24.08.04, 13:14
          :) moze chudzielec nie jestem ale waze raczej normalnie.
          przy wysilku raczej dusznosci znikaja. od miesiaca mnie to meczy ale jakos nie
          moge zlokalizowac przyczyny. po prostu miedzy 12 a 17 mnie dusi i mam kaszel.
          • Gość: rebella Re: dusznosci IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 13:48
            czy od 12 do 17 przebywasz w jakimś innym pomieszczeniu niż zwykle? Palisz
            papieroski? ekg to jest badanie bez sensu. Poczekaj na wynik rtg i zrób echo
            serca (czy prawa komora nie jest powiększona?) - musisz wykluczyć PRZEWLEKŁE
            ZAPALENIE OSKRZELI. Jeżeli nie masz przewlekłego zapalenia oskrzeli (ale
            najpierw musisz to wykluczyć badaniami), to wtedy pomyślisz, co dalej. Może
            testy na alrgię, może neuralgia...? Najpierw jednak echo i do lekarza. Trzymaj
            się dzielnie!
            • Gość: fanta44 Re: dusznosci IP: *.chello.pl 24.08.04, 20:41
              rtg odebralem. w opisie wszystko jest ok.
              kupilem dzis sok noni (za 46 zl). moze autosugestia ale chyba pomaga. zobaczymy
              jutro.
              jutro ide do dr. Kwasniewskiego w warszawie/marszalkowska. on wyleczyl mnie z
              tego zapalenia oskrzeli.
              dzieki za pomoc!
              • Gość: rebella ????? IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 20:50
                To jakiś żart?? Czy jakaś reklama?? Po co podajesz tu adres jakiegoś tam
                doktora Kwaśniewskiego? Coś mi mówi, że albo ktoś robi sobie z Ciebie jaja,
                albo powinieneś pójść do psychologa...
                • Gość: fanta44 Re: ????? IP: *.chello.pl 24.08.04, 23:42
                  dziewczyno. sama idz do psychologa bo masz chyba nadwrazliwosc. nikogo nie
                  reklamuje bo po co. wszysscy tu tacy nerwowi?
                  • pia.ed Do Fanta 44 25.08.04, 00:09
                    Na forum zdrowie WSZYSCY sa uczuleni na nazwisko doktora KWASNIEWSKIEGO...
            • pia.ed Do Rebella 25.08.04, 00:07
              Hi, hi, teraz TY przeoczylas, ze kobieta rzucila palenie przed rokiem...

A ja szybko czytajac zrozumialam tak jak zrozumialam, bo bylo pisane jednym
              ciurkiem, bez duzej litery na poczatku zdania
              "wystepujace mniej wiecej w godz. 12-17. w czasie wysilku"
              • Gość: fanta44 Re: Do Rebella IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 25.08.04, 09:22
                dodam ze nie chodzi tu o slynnego dr Kwasniewskiego od diety. ten jest
                laryngologiem. myslalem ze to jasne jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka