Gość: Kawa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 16:13 ile pijecie kawy dziennie i jakiej? Na co pomaga a na co szkodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: kawoszka 26.08.04, 16:18 Na większość rzeczy szkodzi, niestety, na mało co pomaga:( 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kawoszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:59 Ja wypijam średnio 5 szklanek kawy dziennie,(jestem nałogowcem)jeżeli nie wypije swojego dziennego limitu boli mnie głowa i jestem strasznie ospała.Jak narazie nie odczuwam skutków ubocznych związanych z piciem kawy.Piję kawe naturalną(różne). pozdrawiam wszystkich kawoszy i nie pijących kawy też:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: kawoszka 26.08.04, 17:16 No właśnie, skoro po odstawieniu boli Cię głowa i jesteś ospała, to to samo w sobie jest skutkiem ubocznym:) Ja Twojego rekordu nie pobiję, twardo jeden kubek dziennie, i od tego kubka też jestem uzależniona, chociaż nie jest to uzależnienie fizyczne - po prostu kawa kojarzy mi się z czymś miłym, zawsze starałam się ją popijać w ramach relaksu i teraz relaksuje mnie sam zapach:) 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kawoszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:24 Mnie mimo wszystko też kojarzy się z czymś miłym.Rano pomaga się obudzić ,a w ciągu dnia ładuje mnie energią być może złudną ,ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie dnia bez kawy.A tak na marginesie podejrzewam że poprostu mam za niskie ciśnienie i dlatego tak ją ciągle pije. Nie wiem ile w tym prawdy,ale słyszałam że kawa wypłukuje nie tylko magnez ale i wapń z organizmu co powoduje w pózniejszym wieku osteoporoze. pozdrawiam wszystkich pijących kawe i nie pijących też:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: kawoszka IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.08.04, 18:34 W Kanadzie wszyscy pija duzo kawy. Kiedys pisalo sie ze to trucizna . Teraz znowu,ze czemus tam zapobiega(rak,serce czy jeszcze cos innego). Napewno poprawia diureze, oczyszczajac nerki. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: kawoszka 26.08.04, 18:38 2-3 razy w tygodniu z ekspresu przelewowego,slaba i duzo mleka. Pije bo po prostu lubie,dla smaku nie dla kopa( tu polecam Tymbark life z guarana). Nie znosze rozpuszczalnej i czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaUryna Re: kawoszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:40 Zazwyczaj jedną-dwie rano, jeśli mam wolne to wcale, w czasie sesji nawet do 14 szklanek na dobę. *zero* skutków ubocznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: kawoszka 26.08.04, 18:56 nie jestem w stanie policzyc ile bo poprostu pije ja przez caly dzien tak jak niektorzy pija herbate ktorej ja nie lubie ale pewnie bedzie tego tak z 7 - 10 kubkow.co ciekawe jesli nie mam dostepu do kawy to nie mam zadnych objawow odstawienia.uwielbiam smak kawy z mlekiem bez cukru ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molson Re: kawoszka IP: *.sympatico.ca 27.08.04, 02:01 Pije ok. 5-6 kubkow kawy z zaparzacza "Tim Hortons" .Kawa jest dobra na wszystko i nie szkodzi ,moze ta bez kofeiny jest nie zbyt dobra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: kawoszka IP: *.zywiec.plusnet.pl 27.08.04, 08:20 Mnie najbardziej smakuje cafe late w Coffee Haven, z cukrem trzcinowym, cynamonem i pysznym ciasteczkiem, ale w biurze też jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś