Gość: zielono-czerwona IP: *.dyn.optonline.net 19.09.04, 03:13 Jakie sa wlasciwosci imbiru? Podobno koi dusze i cialo. Czy ktos wie cos wiecej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: netka Re: imbir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:26 wiem tylko, ze pomaga przy chorobie lokomocyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: imbir 19.09.04, 15:08 Przyjmowałam tabletki imbirowe ZINAXIN, przy drugim opakowaniu zaczęły mi dokuczać uderzenia ciepła na twarzy /bez potów/. Po trzecim opakowaniu zrezygnowałam z jego przyjmowania, a uderzenia ustapiły jak reka odjął. Myślę, ze imbir zwiera jakieś związki ,które pobudziły wydzielanie jakiś hormonów, ktore u mnie, kobiety po 50 roku życia nie powinny występować. Co do właściwości,to napewno ma rozgrzewające. Dodaję go flaków i do piwa na goraco,gdy jestem przeziębiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk jadwigo_r - chyba coś pomyliłaś IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.09.04, 20:42 obecnie zażywam Zinaksin . Na opakowaniu jest notatka , że to lek do wspomagającego leczenia chorób reumatycznych , w szczególności regeneracji chrząstki kostno - stawowej . Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: imbir 19.09.04, 23:13 na forum zioła albo medycyna naturalna chyba coś było. i na forum kuchnia, ale w nieco innym kontekście. The best w postaci wina! 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś