Dodaj do ulubionych

Stluczona stopa

11.12.15, 20:16
Witam, 3 dni temu mialem maly wypadek, mianowicie wyladowalem w dziurze pod kontem prawa stopa. stopa oczywiscie odrazu spuchla, jednak nie bylem u lekarza, bo nie moge sobie obecnie pozwolic na gips gdyz za tydzien musze udac sie w dosc wazna podroz. opatrywalem noge zimnymi okladami co pol godziny. obecnie juz jestem w stanie chodzic normalnie bez utykania, ale opuchlizna nie zeszla, co od wczoraj posinialy mi palce u nogi i zewnetrzna czesc stopy. Moge ruszac palcami u nogi, oraz robic kuleczka cala stopa (troche boli ale moge), i moje pytanie brzmi, czy opuchlizna sama zejdzie czy powinienem udac sie do doktora, naq co na prawde nie mam czasu ani to nie jest dobry moment na gips. dodam rowniez ze przez te 3 dni dosc przeciazalem noge, tzn duzo moze nie chodzilem, jakies 2km dziennie, ale za to noga byla caly czas do dolu spuszczona w troche ciasnym bucie (ciasny przez opuchlizne) no i owinieta bandarzem. z gory dziekuje za jakas dorade
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: Stluczona stopa 12.12.15, 12:42
      Nikt Ci nie powie, czy wizyta u lekarza jest knieczna. Jezeli pojdziesz, to lekarz pewnie wysle Cie na przeswietlenie, zeby sprawdzic, czy nie zlamales jakiejs kosci w stopie, ale to dosc malo prawdopodobne. Niestety nie wiem jaka jest procedura w takim przypadku, bo nigdy nie mialam zlamanej kosci stopy, za to mialam kilkakrotnie skrecona stope.
      Zsinienie, to po prostu wylew (siniak) podskorny i minie kilka tygodni zanim on sie wchlonie.
      Opuchlizna sama zejdzie, ale trzeba na to czasu i nie powinno sie tej stopy nadwyrezac. Najlepiej trzymaj stope uniesiona (na wysokosci kolana) najczesciej jak tylko mozesz.
    • jan440 Re: Stluczona stopa 13.12.15, 17:58
      Ja twierdzę, żę rtg jest niezastąpiony.

Poza tym najlepsze są zioła typu żywokost, 7palecznik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka