brygida0_0
23.12.15, 12:55
Zmieniłam poduszkę do spania - teoretycznie miała to być zmiana na lepsze, ale mam wątpliwości, czy tak jest...
Do tej pory spałam na tradycyjnej, taniej poduszce z Ikei, teraz mam taką profilowaną, z pianki termoelastycznej. Była droga, kupiłam ją w salonie z materacami przy doradztwie sprzedawczyni, która twierdziła, że poduszka jest dla mnie dobrze dopasowana.
Od kiedy na niej śpię (2 tygodnie), mniej lub bardziej boli mnie kark i ramiona. Mam jakby zakwasy i skurcze. (Wcześniej też zdarzały się bóle, ale nie non-stop, poza tym to z ich powodu zmieniłam poduszkę...) Czasem czuję takie jakby pieczenie karku, szyi czy części twarzy, która jest do poduszki w danej chwili przyciśnięta.
Producent na załączonej ulotce twierdzi, że przyzwyczajanie się ciała może potrwać do 10 dni, u mnie trwa już trochę dłużej i chyba nie idzie ku lepszemu...
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie, wiedzę w tej kwestii i może mi doradzić, czy należy to przeczekać, bo to jest normalna reakcja, czy raczej należy uznać, że poduszka jest jednak nieodpowiednia?