rege1231
04.02.16, 14:09
Czy sa wskazania do operacji?? Bardzo proszę o odpowiedź.
Wejście antrum kształtne. Gra perystaltyczna odźwiernika zachowana. Opuszka i 12nica bz. W żołądku stwierdza się treść żółciową. Śluzuwka żołądka zaczerwieniona. W żołądku stwierdza się treść żółciową. Wpust słabo obukrczajacy się. W czasie odruchu wymiotnego widoczne jest wpuklanie się ściany żołądka do przełyku. Przełyk bz. Dgn. Gastroskopia rumieniowa. Cofanie się treści dwunastniczej do żołądka. Przepuklina roztworu przełykowego przepony. Test Urazowy -
Czy tutaj może być przyczna ucisku???Ucisk w nabrzuszu(całej jamie brzusznej – uczucie pelnosci, wzdęty brzuch) schodzi do plecow i pod zebrami jak bym cos tam wlozyl, ograniczone oddychanie. Calaja jama brzuszna- pelnosc, przez to w gardle tez pelnosc odczuwam. Ucisk mnie meczy i nie moge normlanie funkcjonowac. Czuję senny oslabiony w głowie przymroczony( pisk uszny wzrok zamglony).
Byłem u Gastrologa pol miesiaca temu i zrobil mi gastroskopie i wynik opisalem w wyżej. Mam przyjąć leki Lexotan, mesporal, 1% sol novaoini. Przyjmuje leki od 25 grudnia 2015r. i pracuje fizyczynie bo mam taka pracę. Byłem u lekarza zakaladowego i powiedzial ze przy tym schozeniu nie ma przeciwskazan do pracy. CHodzi tylko o odzywianie. Przyjmuje leki poprawy nie ma. Tez jest impuls czuciowy opuzniony w calym ciele. Objawy juz latami trwaja i lezalem juz w tylu szpitalch i nie mogli dojsc przyczyny. Mialem operacje na pien trzewny w 2010 r gdyz byl glosny szmer w nadbrzuszu.(Przeciecie wiazadla posrodkowego lukowatego przepony oraz wlokien splotu trzewnego) Po operacji tez poprawy nie bylo. Domyslam sie ze glowna przcyzna moze byc przepukliny wiec szukam pomocy jak mozna sobie pomoc bo juz tyle na ciepialem sie. Glownym objawem jest ucisk,( pelnosc jamy brzusznej, wzdęty brzuch) - klatka piersiowa, jama brzuszna. Pewnej nocy zaczelo brakowac mi tlenu jak by zator gdzies sie robill bardzo nie przyjemne uczucie. Zyje funkcjonuje z zduzym obciazeniem.